August 22, 2007

ÎGHETATA DE BANANE

  • 325 g pulpa (3 banane curatate de coaja)
  • 100 ml lapte (3,5 %)
  • 50 smîntîna (30 %)
  • 60 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamîie

Ingredientele:

Amestecam laptele cu smîntîna si zaharul.

Adaugam bananele feliate.

Facem piure si amestecam cu zeama de lamîie.

Se toarna piureul în masina. (Sau în alte forme si se da la congelator).

Gata înghetata!
A fost delicioasa. Nu faceti cu banane extrem de copate... se simte gustul vechi al bananelor.
Puneti rapid zeama de lamîie în piure, pentru ca înghetata sa pastreze o culoare proaspata. Lamîia scoate în evidenta gustul oricarui fruct.

August 18, 2007

BATON DE CIOCOLATA





500 g zahar
200 lapte praf
150 ml apa
100 g unt nesarat
40 g cacao


Se pune apa cu zaharul pe foc.

Se amesteca,pîna la topirea completa a zaharului.

Cînd siropul este omogen,se ia de pe foc si se adauga cacaoa.

Se amesteca bine.

Adaugam si untul.

Se amesteca pîna se topeste.

Punem laptele praf si amestecam pîna devine un amestec omogen.


Se unge o tavita,cu unt.(Asta am facut ,ca asa am vazut la altii-dar nu o sa mai fac..o sa pun folie transparenta în tavita)

Se toarna compozitia batonului,si se da la rece.

Am pus si într-o tavita neunsa..sa vedem cum se comporta.
Tavita am acoperit-o cu foloie(de fapt am taiat o punga :D ) transparenta,iar batonul din doza neunsa,l-am acoperit cu capac(cel al dozei :D )
Are o structura misto.Parca e Milka Luflee,asa zice Denise :P
Gaurile provin de la punga cu care am acoperit batonul.



în tavita

Sectiune


Notite si impresii :
Cui îi place dulce binisor,e bun asa.
Cacaoa,e potrivita(grad ciocolatos normal)
Ar mai fi mers ceva lapte praf(sau scazut doza de apa )
O sa reduc din zahar,maresc doza de lapte praf,scad din cacao :D

August 1, 2007

CORNULETE DIN ALUAT FOIETAJ,CU RAHAT


Aluat foietaj
rahat
zahar pudra

Se taie aluatul patratele.
Punem bucatelele de rahat deasupra.


Lipim colturile pe diagonala.
Le punem pe hîrtie de copt,într-o tava si
dam la cuptorul preîncalzit la 200°C.


Le rumenim dupa plac,dupa care le tavalim prinzahar pudra.


RACITURI/PIFTIE DE PORC


Ingrediente:

  • 2 picioare
  • 1 ureche
  • 1 coada
  • o  parte din obraz cu carne (am curatat grasimea)
  • 3 morcovi - care i-am scos dupa o ora de fiert
  • 1 ceapa - am scos-o dupa vreo ora de fiert
  • 1 lingura boabe de piper 
  • cîtiva catei de usturoi
  • sare
Am taiat totul mai mic,am pus într-o oala mare, am acoperit cu apa. Cînd a început sa fiarba am curatat spuma de pe zeama, apoi am lasat la fiert la foc mic, pîna a scazut zeama considerabil. Cînd am considerat ca fiert destul (vreo 3 ore) am zdrobit usturoi, am pus în oala. Am tras oala la oparte, am asezat bucatelele de carne/ureche..etc..în castroane, am strecurat zeama si am turnat-o deasupra. Am lasat la rece pîna a 2-a zi. S-au întarit beton, iar la gust au fost excelente .