April 27, 2008

De ziua mea-Dulcegarii




*****


Pentru Strudelul cu mere,am pregatit umplutura de cu seara.
Am curatat si taiat merele felii,si le-am pus cu zahar si scortisoara la frigider.
A doua zi,am pisat putin merele si am mai adaugat niste stafide albe si maro,am amestecat si umplut foile.











Am glazurat cu glazura de zahar pudra si lamîie.







Am servit cu înghetata de fistic!












Prajitura cu ananas,
Arata mai mult a prajitura surpriza.
Exteriorul nu aduce a prajitura cu ananas,ci a ceva cu zmeura..
Peste noapte mi-a disparut bucata de ananas pastrata pentru decor,asa ca am improvizat .















*****



De ziua mea -mîncaruri si rontaiala

Crema de somon cu brînza







Am pus pe jumatati de rosiaore,felii de castaveti si crackers.












De rontaiala,am avut saleuri cu susan,chimen,susan negru,si simple,doar cu sare.



















Cornuri umplute cu sunca si cascaval(Bergkäse),presarate cu:

-susan
-chimen
-simple(cu sare)
-amestec de ierburi uscate(provence)




















Cotlete marinate





Ceafa de porc







Marinata:

-lapte batut(Buttermilch)
-ulei de masline
-salvie proaspata
-cimbru proaspat
-oregano uscat
-piper
-sare
-chili uscat
-boia de ardei
-4-5 catei de usturoi feliat grob

Am lasat carnea peste noapte la marinat(cam 24 de ore),la rece.
Înainte de grilare am îndepartat verdeata,si feliile de usturoi.











Cîrnaciori de porc











Carneturile si cîrnaciorii au fost servite cu

Salata de cartofi

-cartofi fierti în coaja,apoi curatati si feliati
-castraveti acri,dati pe razatoarea mare
-ceapa violeta,taiata pestisori
-oua fierte feliate







Dressingul salatei de cartofi:

-supa de legume(de la congelator)
-mustar
-ulei de floarea soarelui
-otet
-sare
-piper

Acest dressing l-am turnat peste toate ingredientele,si am amestecat.Am lasat sa traga cîteva ore ,la rece.

Am mai facut o

Salata de castraveti,cu marar si ceapa violeta,servita cu :







Dressing de iaurt

-iaurt
-marar
-usturoi
-ulei de masline








Si o

Salata colorata

-salata Iceberg
-rosii
-morcovi
-ardei gras







Pentru aceasta salata am avut un

dressing simplu din:

-otet balsamic
-ulei de masline
-busuioc proaspat tocat fin
-oregano praosat tocat fin
-putin marar
-sare






De ziua mea-mîncare



*****



Cu cîteva zile în urma,mi-am sarbatorit ziua de nastere.
De obicei,de ziua mea,nu fac mare tam-tam..daca se poate plec de acasa :D ,dar de data asta am sarbatorit putin cu prieteni.

Nu am avut un meniu deosebit,ci doar mîncaruri si gustarele normale,care ne plac la toti :)


Cotlete marinate

Marinata:

-lapte batut(Buttermilch)
-ulei de masline
-salvie proaspata
-cimbru proaspat
-oregano uscat
-piper
-sare
-chili uscat
-boia de ardei
-4-5 catei de usturoi feliat grob

Am lasat carnea peste noapte la marinat(cam 24 de ore),la rece.
Înainte de grilare am îndepartat verdeata,si feliile de usturoi.


Photobucket


Ceafa de porc


Photobucket



Cîrnaciori de porc


Photobucket


Photobucket



Carneturile si cîrnaciorii au fost servite cu

Salata de cartofi

-cartofi fierti în coaja,apoi curatati si feliati
-castraveti acri,dati pe razatoarea mare
-ceapa violeta,taiata pestisori
-oua fierte feliate


Photobucket


Dressingul salatei de cartofi:

-supa de legume(de la congelator)
-mustar
-ulei de floarea soarelui
-otet
-sare
-piper

Acest dressing l-am turnat peste toate ingredientele,si am amestecat.
Am lasat sa traga cîteva ore ,la rece.

De prin farfurii..


Photobucket


Photobucket


Am mai facut o

Salata de castraveti,cu marar si ceapa violeta,servita cu :

Photobucket


Dressing de iaurt

-iaurt
-marar
-usturoi
-ulei de masline


Photobucket



Salata colorata

-salata Iceberg
-rosii
-morcovi
-ardei gras

Photobucket



Pentru aceasta salata am avut un

dressing simplu :

-otet balsamic
-ulei de masline
-busuioc proaspat tocat fin
-oregano praosat tocat fin
-putin marar
-sare

Photobucket


Photobucket



Urmeaza partea de rontaiala :P





*****




April 20, 2008

Asa..ca fapt divers..





Grisinele sucite,cu masline,ale Laurei A,le fac foarte des.
Click aici,pentru reteta
Ultima data am facut si o pîine din acelasi aluat.
Am amestecat maslinele prajite în aluat,am framîntat putin,
i-am dat o forma ciudata pîinii,am lasat-o la crescut,
cît timp s-au copt 2 tavi de grisine,apoi am copt-o!


Nu pot spune,decît ca e o bunatate de pîine!!!


Desi grisinele ies crocantele,pîinea iese foarte pufoasa,
datorita masei de aluat.
E foarte gustoasa!




Am vazut la alte fete,ca au probat grisinele unse cu un sosulet,asemamator celui ce l-am facut eu pentru Pizza piccolini-Hawaii.
O sa fac si eu asa grisine,sigur îmi plac :D

Pizza piccolini-Hawaii


Aluatul, l-am facut dupa reteta asta : Click Aici


Sosul,este facut din :

  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 frunze mari de busuioc
  • 2 ramurele micute de oregano
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

Am bagat totul la macinat si gata sosul! Cu acest sosulet am uns rondelele de aluat, peste am pus sunca presata, taiata foarte subtire, o rondela de ananas si cîte o feliuta de cascaval (Maasdamer). Am dat în cuptorul preîncalzit la 200 °C.