February 27, 2010

Rulada din omleta cu brînza si sunca

_____________________________________________Recipe by Taylor


Omelettroulade mit Käse und Schinken

  • 6 oua_______________________6 Eier
  • 160 ml smîntîna de frisca_______160 ml Schlagsahne
  • rosmarin din rîsnita____________Rosmarin aus der Mühle
  • oregano din rîsnita____________Oregano aus der Mühle
  • usturoi uscat din rîsnita________Knoblauchflocken aus der Mühle
  • sare________________________Salz
  • piper_______________________Pfeffer


Se amesteca toate ingredientele.
Amestecul de oua se toarna într-o tava pe hîrtie de copt.


Alle Zutaten mit einander mischen.
Die Eiermasse auf einem mit Backpapier ausgelegtem Blech eingießen.



  • 15 masline negre fara sîmburi____15 schwarze Oliven ohne Kerne
  • 10-15 frunze de busuoc_________10-15 Basilikumblätter
  • sau frunze de patrunjel_________oder Petersilie Blätter

Maslinele se taie felii,
si se pun peste omleta împreuna cu frunzele de busuioc/patrunjel.

Die Oliven in Scheiben schneiden,
und zusammen mit Basilikumblätter/Petersilie,auf dem Omelett verteilen.





Se da tava în cuptorul preîncalzit la 200°C,se coace timp de ca. 10 minute.

Das Blech in den vorgeheizten Ofen bei 200°C schieben und ca.10 Minuten backen.




  • felii de brînza____________Käsescheiben
  • felii de sunca fiarta_______Kochschinken-Scheiben

Se întoarce omleta cu fata în jos.


Das Omelett stürzen.




Se acopera cu felii de brînza si prosciutto cotto/sunca fiarta si se ruleaza.

Mit Käsescheiben und Kochschinken/Prosciutto Cotto belegen,zusammenrollen.







Se taie felii si se serveste cu salata asortata,sau salsa cruda.
Aici reteta de salsa cruda:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/02/salsa-cruda.html


In Scheiben schneiden,und mit gemischter Salat oder Salsa Cruda servieren.
Hier das Rezept:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/02/salsa-cruda.html



E buna si rece!

Schmeckt auch kalt!







Salsa cruda


  • 3 rosii taiate cubulete__________3 Tomaten, gewürfelt
  • 1 ceapa rosie, tocata grob_______1 Zwiebel, grob gehackt
  • 1 avocado copt,taiat cubulete____1 reife Avocado, gewürfelt
  • 1 jalapeno tocat/feliat__________1 Jalapeno gehackt/Scheiben
  • zeama de la o lamîie___________Saft einer Zitrone
  • coriandru verde tocat__________Koriander, gehackt
  • sare________________________Salz
  • piper_______________________Pfeffer



Amestecam toate ingredientele într-un castron,
pe care îl dam în frigider timp de 10-15 minute,
pentru a se îmbiba aromele.




Alle Zutaten in einer Schüssel vermengen
und für etwa eine 10-15 Minuten in den Kühlschrank stellen,
damit sich die Aromastoffe verbinden.

















Cu rulada de omleta: Aici reteta
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/02/rulada-din-omleta-cu-brinza-si-sunca.html











Facuta un piure grob, salsa cruda se poate servi ca dip la Nachos.


Grob püriert, kann man Salsa Cruda auch als Dip zu Nachos reichen.


February 24, 2010

Paste umplute în sos de rosii

Maultaschen in Tomatensoße


Aluatul__________________Nudelteig



  • 100 g gris din grîu dur____________100 g Hartweizengrieß(Rosenmehl)
  • 300-330 g faina de grîu___________300-330 g Weizenmehl(Rosenmehl)
  • 4 oua_________________________4 Eier
  • sare__________________________Salz


Se amesteca toate ingredientele,si se framînta un aluat compact.Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Aluatul se întinde o foaie subtire pe o masa de lucru presarata cu faina,dupa care se taie cercuri (10 cm Ø ) cu forma trecuta prin faina.


Die Zutaten miteinander vermischen und mit den Händen zu einem glatten, kompakten Teig verkneten.Den Teig dann zu einer Kugel formen, in Klarsichtfolie wickeln und etwa eine halbe Stunde ruhen lassen.Teig auf einer bemehlten Arbeitsplatte dünn ausrollen und und mit einer in Mehl getauchten Form Kreise(10 cm Ø ) ausstechen.











Umplutura____________Die Füllung


  • 350 g carne macinata(amestecata)___350 g Hackfleisch (gemischt)
  • 1 ceapa tocata___________________1 Zwiebel,gewürfelt
  • 2 catei de usturoi,tocat_____________2 Knoblauchzehen,gehackt
  • 1 lingura patrunjel,tocat fin__________1 EL Petersilie,fein gehackt
  • sare____________________________Salz
  • piper___________________________Pfeffer
  • nucsoara________________________Muskatnuss
  • 1 ou____________________________1 Ei
  • 2-3 linguri ulei____________________2-3 EL Öl



Se prajeste ceapa în ulei.Cînd ceapa de vine transparenta,se adauga carnea macinata,usturoiul tocat si se prajeste scurt.Se trage tigaia de pe foc,si se lasa la racit.Se adauga patrunjelul si oul(pe care eu l-am uitat!),si se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara razuita.

Zwiebel in Öl anbraten.Wenn die Zwiebelwürfel glasig sind, geben wir das Hackfleisch,Knoblauch hinzu und braten es kurz an. Die Pfanne von der Kochstelle nehmen und abkühlen lassen.Petersilie und Ei(hab ich vergessen!) darunter mischen ,mit Salz, Pfeffer und ein wenig geriebener Muskatnuss abschmecken.










Cercurile de aluat se pensuleaza cu apa(ca sa se lipeasca marginile),iar în mijloc se pune o lingura de umplutura de carne.


Die Teigkreise mit etwas Wasser bepinseln (damit die Ränder zusammenkleben) und in die Mitte ein Löffel Fleischfüllung geben.


























Pastele umplute se fierb 2-3 minute în apa cu sare care clocoteste usor,apoi se iau de pe foc,si se lasa înca 5 minute în apa sa traga.


Die Maultaschen in leicht kochendem Salzwasser 2-3 Minuten kochen lassen,von der Kochstelle nehmen,und noch 4-5 Minuten gar ziehen lassen.









Sosul de rosii_____________Tomatensoße



  • 800 g pomodori pelati(2 doze mici)
  • 800 g geschälte Tomaten( 2 kleine Dosen)
  • 1 ceapa mica,tocata___________1 kleine Zwiebel,gewürfelt
  • sare________________________Salz
  • piper_______________________Pfeffer
  • frunze de busuioc_____________Basilikumblätter
  • 3-4 linguri ulei de masline______3-4 EL Olivenöl


Se dunstuie ceapa în ulei,se adauga rosiile si busuiocul.Se sareaza si pipereaza,si se lasa la fiert pe foc mic 20-30 minute.Sosul se face pireu cu mixerul bat.

Zwiebel in Öl glasig dünsten,die geschälte Tomaten,Basilikumblätter dazu geben.Salzen und pfeffern,und auf kleiner Flamme 20-30 Minuten kochen lassen.Mit dem Stabmixer pürieren.









Lecker! :D






February 19, 2010

Pesto rosso

_______________________________________________________Recipe by Eataly


  • 100 g rosii uscate din ulei______100 g Getrocknete Tomaten in Öl
  • 100 ml ulei__________________100 ml Öl
  • 70 g pecorino romano_________70 g Pecorino Romano ( Schafs-Hartkäse)
  • 50 g masline negre____________50 g schwarze Oliven entsteint
  • 10 g seminte de pin___________10 g Pinienkerne
  • 3 catei de usturoi_____________3 Knoblauchzehen
  • frunze de busuioc_____________frische Basilikumblätter



Ingrediente

Zutaten





Era sa omit usturoiul! :P
Se amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie,
se macina pîna se obtine consistenta dorita.


Hätte fast den Knoblauch vergessen! :P
Alle Zutaten in der Küchenmaschine geben,
und pürieren bis euch die Konsistenz gefällt.





Gata!

Fertig!









Grob sau fin, este foarte gustos la paste sau pur si simplu pe pîine.

Ob grob oder fein, schmeckt sehr lecker zu Pasta
oder ganz einfach auf's Brot.







.

February 18, 2010

Tagliatelle cu ciuperci


Tagliatelle mit Champignonsoße






  • 100 g gris din grîu dur________100 g Hartweizengrieß(Rosenmehl)
  • 200 g faina de grîu__________200 g Weizenmehl(Rosenmehl)
  • 3 oua_____________________3 Eier
  • sare______________________Salz


Se amesteca toate ingredientele,si se framînta un aluat compact.Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Se presara un start fin de faina pe masa de lucru,apoi se întinde aluatul o foaie subtire cu sucitorul,din care se taie teitei lati.Se presara faina peste teitei pentru a nu se lipi unul de celalalt,si se pun într-un loc uscat/sau pe un prosop curat la odihna.

Die Zutaten miteinander vermischen und mit den Händen zu einem glatten, kompakten Teig verkneten.Den Teig dann zu einer Kugel formen, in Klarsichtfolie wickeln und etwa eine halbe Stunde ruhen lassen.Auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche den Teig mit dem Nudelholz dünn ausrollen,dann mit einem Messer in dickere Streifen schneiden.Leicht mit Mehl bestäuben, damit sie nicht an einander kleben und an einem trockenen Ort /oder auf ein trockenes Tuch legen und ruhen lassen.









  • 500 g cuperci maro(Egerlinge)__________500 g Champignons( Egerlinge)
  • 1 ceapa____________________________1 Zwiebel
  • 3-4 linguri ulei de masline______________3-4 EL Olivenöl
  • 150 ml vin alb_______________________150 ml Weißwein
  • 1 lingura marar,tocat fin_______________1 EL Dill,fein gehackt
  • 250 ml smîntîna de frisca______________250 ml Schlagsahne
  • sare_______________________________Salz
  • piper______________________________Pfeffer


Se curata ciupercile,si se taie în functie de gustul fiecaruia.

Die Champignons putzen, und je nach Geschmack klein schneiden.





Se curata ceapa,se toaca si se prajeste împreuna cu ciupercile.

Die Zwiebel schälen,würfeln und zusammen mit die Champignons anbraten.




Se adauga vinul,si se lasa 5-6 miute sa fiarba.Se condimenteaza cu sare si piper.

Den Weißwein hinzufügen und 5-6 Minuten köcheln lassen.
Mit Salz und Pfeffer würzen.



Se adauga smîntîna si mararul,dupa care se mai lasa scurt la fiert.
Se pastreaza cald.


Schlagsahne und Dill hinzufügen und nochmals kurz aufkochen lassen.
Warmstellen.




Se pun pastele la fiert în apa cu sare care clocoteste usor,si se fierb al dente 1-3 minute,dupa care se scurg bine.Se amesteca cu sosul si se servesc calde.


Die Nudeln in reichlich sprudelndem Salzwasser al dente 1-3 Minuten
kochen,dann gut abtropfen lassen.Mit der Soße mischen,
auf Teller anrichten und warm servieren.




February 17, 2010

Prajitura de ciocolata si portocale(cu tofu)

Prajitura este foarte buna.Nu m-am asteptat!A fost un experiment,si a reusit zic eu!Se poate face si de post,înlocuind romul cu esenta de rom sau alta,iar untul se poate înlocui cu margarina.
  • 100 g faina ______________________100 g Mehl
  • 150 g migdale macinate____________150 g gemahlene Mandeln
  • 200 g zahar brun__________________200 g brauner Zucker
  • 150 g unt / sau margarina__________150 g Butter oder Margarine
  • 600 g tofu bio____________________600 g Bio Tofu
  • 120 ml ulei______________________120 ml Pflanzenöl
  • 100 ml suc de portocale____________100 ml Orangensaft
  • 40 ml rom / sau esenta de rom_______40 ml Rum / oder Rum Aroma
  • 30 g cacao_______________________30 g Kakaopulver





Se amesteca faina cu 100 g migdale si 30 g zahar,într-un castron.

Mehl,100 g Mandeln und 30 g Zucker in einer Schüssel gut mischen.

Attached Image


Se adauga untul/margarina taiate bucatele,si se famînta un aluat.

Die Butter/Margarine stückchenweise zugeben und zu einem Teig kneten.


Attached Image


Tapetam cu hîrtie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Întindem aluatul pe fundul formei pîna la margine.

Den Boden einer Springform(24 cm) mit Backpapier auslegen,und den Teig
gleichmäßig bis zum Rand der Springform auf den Boden verteilen.


Attached Image


Tofu se toaca în bucati groabe si se amesteca cu restul ingredientelor
într-un robot de bucatarie.

Se macina pîna amestecul devine omogen si cremos.

Den Tofu grob hacken und mit den übrigen Zutaten
in einer Küchenmaschine geben.

Pürieren bis eine glatte und cremige Masse entsteht.


Attached Image


Suc proaspat de portocale-cu pulpa.


Orangensaft frisch gepresst-mit Fruchtfleisch.



Attached Image


Attached Image


Se toarna în forma si se da în cuptorul preîncalzit la 160°C,
pîna masa cremoasa devine stabila.Dureaza aproximativ 70-75 minute.

In die Springform gießen und im vorgeheizten Offen bei 160°C backen bis die Masse fest ist.Das dauert ungefähr 70-75 Minuten.


Attached Image


Attached Image


Se lasa la racit în forma timp de 5 minute,apoi se scoate si se da la rece.

In der Springform 5 Minuten abkühlen lassen,
dann herausnehmen und kühl stellen.



Attached Image


Ornam cu felii de portocale si servim !

Mit Orangenscheiben garnieren und servieren!


Attached Image


Attached Image


Attached Image





Attached Image




February 16, 2010

Somon salbatic cu crusta de brînza aromata

Wildlachs mit Käsekruste

  • 1 somon salbatic(dupa curatare 1 kg)__1 Wildlachs(nach ausnehmen,1 Kg)
  • 1 lamîie_______________________1 Zitrone
  • sare__________________________Salz
  • piper_________________________Pfeffer
  • usturoi uscat din rîsnita__________getrockneter Knoblauch aus der Mühle
  • 1-2 linguri ulei_________________1-2 EL Öl




Crusta de brînza cu marar______________
Dill-Käsekruste

  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)_200 g Frischkäse (Exquisa oder Philadelphia)
  • 1 lingura pesmet_______________1 EL Semmelbrösel
  • 1 lingurita mustar______________1 TL Senf
  • 1 ceapa mica__________________1 kleine Zwiebel
  • 2 liguri marar,tocat fin__________2 EL Dill,fein gehackt
  • sare_________________________Salz
  • piper________________________Pfeffer


Tocam ceapa cu mararul în bender, dupa care le amestcam cu brînza,
mustarul, condimentele si pesmetul.


Zwiebel und Dill fein hacken, mit Frischkäse,
Senf, Salz, Pfeffer und Semmelbrösel verrühren.







Crusta
mediteraneana de brînza______Mediterrane Käsekruste

  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)_200 g Frischkäse(Exquisa oder Philadelphia)
  • 1/2 ardei gras rosu_____________1/2 rote Paprika
  • 5-6 bucati de rosii uscate din ulei__5-6 Stück getrocknete Tomaten in Öl
  • 2 linguri busuioc,tocat__________2 EL Basilikum,gehackt
  • 1 ceapa rosie_________________1 rote Zwiebel
  • 1 lingura pesmet______________1 EL Semmelbrösel
  • sare________________________Salz
  • piper_______________________Pfeffer


Tocam ceapa, ardeiul, rosiile uscate si busuiocul marunt (sau le dam în blender)
apoi le amestecam cu brînza, pesmetul si condimentam cu sare si piper.


Zwiebel, Paprika, getrocknete Tomaten und Basilikum klein hacken
(oder in der Küchenmaschine geben) mit Frischkäse, Semmelbrösel verrühren.
Würzen mit Salz und Pfeffer.






Spalam, curatam somonul sub jet de apa rece si filetam (îndepartam capul, coada, solzii). 
Cu o penseta scoatem oasele, dupa care trecem fileurile printr-un jet de apa rece,
apoi le tapetam cu hîrtie de bucatarie. Le stropim din abundenta cu lamîie, saram, piperam si condimentam dupa gust - (eu am folosit putin usturoi uscat din rîsnita).


Den Wildlachs unter Fließwasser putzen und filetieren (Kopf,Schwanz,Flossen,Schuppen entfernen).
Mit eine Pinzette die Filets entgräten, dann kurz unter kaltem Wasser spülen und mit Küchenpapier abtrocknen. Die Filets mit reichlich Zitronensaft beträufeln,
salzen, pfeffern und nach Geschmack würzen -
(hab mit ein bisschen getrockneten Knoblauch aus der Mühle gewürzt). 




Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea într-o tava pensulata cu ceva ulei.
Acoperim fileurile cu pasta si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C
pe sina din mijloc, timp de 25 minute.

Die Filets mit der Hautseite nach unten auf ein geöltes Backblech legen.
Mit der Käsepaste belegen und bei 200°C vorgeheizten Ofen auf die mittlere
Schiene schieben, 25 Minuten backen. 
 







L-am servit cu cartofi & morcovi fierti în steamer,
cu Sos de piper verde .


Ich hab's mit Dampfkartoffeln & Karotten und grüner Pfeffersauce
angerichtet und serviert.