May 12, 2010

Tarte Flambée-Alsace

Elsässer-Flammkuchen


Pregatim totul.

Alles vorbereiten.


Attached Image



  • ceapa___________________________Zwiebel/n
  • costita afumata___________________geräucherter Bauchspeck
  • creme fraîche_____________________Creme Fraîche
  • ceva smîntîna de frisca_____________etwas Schlagsahne
  • piper____________________________Pfeffer

Se taie ceapa pestisori.
Costita se taie bucatele mici/cubulete.
Creme fraîche se amesteca bine cu frisca si piperul.

Zwiebel in Halbringe schneiden.
Bauchspeck in kleine Stücke schneiden/würfeln.
Creme Fraîche, Schlagsahne und Pfeffer gut mischen.
 
  • 450 g faina ________________450 g griffiges Mehl oder Wiener Griessler
  • 200-250 ml apa calduta______200-250 ml lauwarmes Wasser
  • 1 lingurita sare_____________1 TL Salz
  • 50 g unt___________________50 g Butter
  • 1 cubulet drojdie____________1 Hefewürfel
Din faina, apa, sare, unt si drojdie se framînta un aluat matasos si se lasa 30 minute la dospit. Dupa aceea se formeaza 3 bile din care se roleaza foi subtiri. Foile se pun pe tavi înfainate sau cu hîrtie de copt* si se ung cu amestecul de creme fraîche. Se presara ceapa si costita deasupra si se coc în cuptorul preîncalzit la 250°C (300 °C daca este posibil).

*Eu am copt tartele pe o placa de granit, pe care am lasat-o la încins odata cu cuptorul.

Mehl, Wasser, Salz, Butter und Hefe zu einem glatten Teig verkneten und 30 Minuten gehen lassen. Danach 3 Kugeln formen und jeweils sehr dünn ausrollen. Den ausgerollten Teig auf bemehlte oder mit Backpapier ausgelegte Bleche legen*, und mit Creme Fraîche bestreichen. Zwiebel und Bauchspeck darüber streuen und in vorgeheizten Ofen bei 250 °C ( 300°C wenn möglich) backen.

*Ich hab die Flammkuchen auf eine im Offen vorgeheizte Granitfliese gebacken.


Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image








Pofta buna!

Guten Appetit!

May 8, 2010

Agliata Verde

din Italia,regiunea Piemonte
aus Italien,Region Piemont





  • 250 g ricotta_____________________250 g Ricotta
  • 80 ml ulei de masline______________80 ml Olivenöl
  • 4 catei de usturoi_________________4 Knoblauchzehen
  • patrunjel,frunzulite________________Petersilie,Blätter
  • sare____________________________Salz



Attached Image





Se piseaza sarea cu usturoiul într-un mojar,pîna devine o pasta omogena.

Salz und Knoblauch in einem Mörser zu einer homogenen Paste stampfen.

Attached Image


Se toaca patrunjelul grob se adauga la pasta , se piseaza si amesteca bine.
Uleiul de masline se adauga cîte putin,se amesteca continuu.

Die Petersilie grob hacken und der Paste zugeben,weiter rühren und stampfen.
Olivenöl in kleinen Mengen zugeben,immer rühren.




Se amesteca cu ricotta si se da la rece pentru cîteva ore.

Ricotta darunter mischen und für ein paar Stunden kalt stellen.


Attached Image



Se serveste pe felii de pîine.

Auf Brotscheiben servieren.




Attached Image


Attached Image


May 3, 2010

Salata cu feta si masline Kalamata

Pflücksalat mit Feta und Kalamata Oliven

frunze tinere de salata,amestecate_______Pflücksalat,gemischt
masline kalamata_____________________Kalamata-Oliven
feta,cubulete_________________________Feta-Käse,gewürfelt
ceapa rosie,inele______________________rote Zwiebel,Ringe
zeama de lamîie______________________Zitronensaft
ulei de masline_______________________Olivenöl
oregano_____________________________Oregano
piper proaspat macinat_________________Pfeffer aus der Mühle






Din zeama de lamîie,ulei de masline,oregano si piper se pregateste un dressing,se lasa sa traga 10 minute.Se aranjeaza pe o farfurie frunzulitele de slata,cubuletele de feta,maslinele Kalamata si inelele de ceapa,se stropeste cu dressingul peste tot,gata!

Aus Zitronensaft,Olivenöl,Oregano und Pfeffer ein Dressing zubereiten,10 Minuten ziehen lassen.Den Pflücksalat,Fetawürfel,Kalamata-Oliven und Zwiebelringe auf Teller anrichten,Dressing gut überall verteilen,fertig!

Salata verde cu feta,kiwi si zmeura

Pflücksalat mit Feta,Kiwi und Himbeeren

frunze tinere de salata,amestecate__________Pflücksalat,gemischt
feta,cubulete____________________________Feta,gewürfelt
kiwi,felii________________________________Kiwi,in Scheiben
zmeura_________________________________Himbeeren
zeama de lamîie__________________________Zitronensaft
ulei de susan____________________________Sesamöl
oregano________________________________Oregano





Se face un dressing din ulei de susan,zeama de lamîie si oregano.
Frunzulitele de salata,feta,kiwi si zmeura se aranjaza pe farfurie,si se stropeste cu dressing.

Ein Dressing aus Sesamöl,Zitronensaft und Oregano rühren. Pflücksalat,Feta,Kiwi und Himbeeren auf Teller anrichten und mit Dressing beträufeln.

Pepene rosu cu feta

Wassermelone mit Feta


pepene rosu,bucati__________________Wassermelone,Stücke
feta,cubulete_______________________Feta,gewürfelt
crema de aceto balsamico____________Crema di Aceto Balsamico

Simplu,delicios!

Einfach lecker!




Salata de rucola si ou

Rucolasalat mit Ei


  • rucola_______________________Rucola
  • rosii,felii_____________________Tomate,in Scheiben
  • castravet,felii_________________Gurken,in Scheiben
  • ou fiert tare/pe portie___________1 hart gekochtes Ei/pro Portion
  • iaurt________________________Joghurt
  • zeama de lamîie_______________Zitronensaft
  • coriandru,tocat________________Koriander,gehackt
  • ceapa rosie___________________rote Zwiebel,gehackt 
  • sare_________________________Salz 




Se amesteca un dressing/sosulet din iaurt,zeama de lamîie,ceapa,coriandru si sare.
Se aranjeaza rucola,rosiile,castravetii si oul într-un castron,se toarna ceva dressing deasupra,se serveste.

Ein Dressing/Salatsauce aus Joghurt,Zitronensaft,Zwiebel,Koriander und Salz zusammenmischen.Rucola,Tomaten,Gurken und Ei in einer Schüssel anrichten und etwas Dressing darübergiessen,servieren.

Salata de rosii si castraveti cu sos de iaurt

 Gurken-Tomaten Salat mit Joghurtdressing


  • castraveti,felii____________________Gurken,in Scheiben
  • rosii,felii_________________________Tomaten,in Scheiben
  • ceapa rosie,inele__________________rote Zwiebel,in Ringe
  • coriandru frunze si tocat____________Koriander,Blätter und gehakt
  • iaurt grecesc_____________________griechischer Joghurt
  • ulei de susan_____________________Sesamöl
  • otet balsamic_____________________Balsam-Essig/Aceto Balsamico
  • sare____________________________Salz





Se pun castravetii,rosiile,ceapa,frunzulitele de coriandru(sau patrunjel) într-un castron.
Se amesteca un dressing din iaurt,otet balsamic,ceva ulei de susan,coriandru tocat fin si sare,si se toarna deasupra.

Gurken,Tomaten,Zwiebel,Korianderblätter(oder Petersilieblätter) in eine Schüssel geben.
Ein Dressing aus Joghurt,Balsamico-Essig,etwas Sesamöl,Koriander fein gehackt und Salz rühren und dazugeben.

Salata de mere si morcovi

 Apfel-Karotten Salat

  • mere____________________Äpfel
  • morcovi_________________Karotten
  • zeama de lamîie___________Zitronensaft
  • ulei de masline____________Olivenöl
  • sare_____________________Salz
  • piper____________________Pfeffer





Merele si morcovii se curata si se dau pe razatoare(fin sau grob,dupa gust).Se amesteca un dressing din ulei de masline,zeama de lamîie,foarte putina sare si ceva piper într-un castron.Se adauga merele si morcovii razuiti si se amesteca bine.
Usoara si gustoasa!

Äpfel und Karotten schälen und raspeln (je nach Geschmack fein oder grob).Ein Dressing aus Olivenöl,Zitronensaft,sehr wenig Salz und etwas Pfeffer in eine Schüssel geben und alles miteinander verrühren.Die geraspelten Äpfel und Karotten dazugeben und gut miteinander vermischen.
Leicht und lecker!