September 19, 2010

Gratin dauphinois

___________________________________recipe by Alex





  • cartofi____________________Kartoffeln
  • frisca lichida_______________Schlagsahne
  • unt_______________________Butter
  • piper_____________________Pfeffer
  • nucsoara__________________Muskatnuss
  • sare______________________Salz




Se freaca o forma cu usturoi si se unge bine cu unt.

Die Auflaufform mit Knoblauch einreiben und ausbuttern.





Cartofii se curata,se spala si se taie în felii foarte subtiri/cu mandolina.
Dupa feliere nu se mai baga cartofii sub nicio forma în apa.


Kartoffeln schälen, waschen und in ganz dünne Scheiben schneiden/hobeln.Kartoffelscheiben nach dem Hobeln nicht in Wasser legen/waschen.





Cartofii se pun în straturi,iar fiecare strat se sareaza putin,se pipereaza,se condimenteaza cu nucsoara razuita,si se toarna putina smîntîna deasupra.Lichidul trebuie sa ajunga la primul strat de cartofi.La sfîrsit se presara deasupra cîtiva fulgi de unt.Forma se da la copt în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 40-45 de minute.


Die Kartoffeln hineinschichten, jede Schicht sparsam salzen,pfeffern, mit geriebener Muskatnuss würzen und ein bisschen Sahne darüber gießen.Die Flüssigkeit sollte die oberste Schicht erreichen.Zum Schluss ein paar Butterflocken darübergeben.Die Form in den vorgeheizten Ofen schieben und bei 180°C 40-45 Minuten backen.














Bon appétit!


September 17, 2010

Smochine umplute cu Gorgonzola/Gefüllte Feigen mit Gorgonzola


Gefüllte Feigen mit Gorgonzola









  • smochine proaspete________________frische Feigen
  • sunca de Parma (felii subtiri)_________Parmaschinken (dünne Scheiben)
  • gorgonzola ( dolce )________________Gorgonzola (dolce)
  • otet balsamic_____________________Balsamico-Essig
  • ulei de masline____________________Olivenöl




Smochinele se spala, se sterg, se îndeparteaza codita si se taie în cruce.

Feigen waschen, abtrocknen, den Stiel abschneiden und am Stielansatz kreuzweise einschneiden.


Se umple cu Gorgonzola.

Mit Gorgonzola füllen.


Fiecare smochina se înfasoara într-o felie de sunca de Parma si se da într-o forma termorezistenta.
Se stropesc cu ceva ulei de masline si otet balsamic si se coc în cuptorul preîncalzit la 200°C 10 minute.

Feigen jeweils mit einer Scheibe Parmaschinken umwickeln, in eine feuerfeste Form geben.
Mit Olivenöl und Balsamico-Essig beträufeln und im vorgeheizten Ofen bei 200°C 10 Minuten backen.


Se servesc calde, stropite cu o emulsie de ulei de masline amestecat cu otet balsamic.

Die noch warmen Feigen mit eine Emulsion aus Olivenöl und Balsamico Essig servieren.




September 16, 2010

Dulceata de gogonele/Grüne Tomaten in aromatisiertem Sirup


Grüne Tomaten in aromatisiertem Sirup



  • 1100 g gogonele_____________1100 g grüne Tomaten
  • 1 lamîie(sucul)______________Saft einer Zitrone
  • 1 pastaie de vanilie__________1 Vanilleschote
  • 800 g zahar_________________800 g Zucker
  • apa cît sa acopere gogonelele__Wasser soviel, dass die Tomaten bedeckt sind
  • 80 g nuci___________________80 g Walnusskerne
  • 2 bastoane de scortisoara_____2 Zimtstangen


Se spala gogonelele si se curata de partea verde de la codita.

Die grünen Tomaten waschen und den Stielansatz ausschneiden.





Se taie felii.

In Scheiben schneiden.





Se pun feliile de gogonele în oala,se adauga zaharul.Se despica pastaia de vanilie pe lungime,se scoate maduva.

Tomatenscheiben in einen Topf geben,Zucker hinzufügen.Vanilleschote längs halbieren,auskratzen und dazu geben.





Se toarna apa si sucul de lamîie si se lasa sa fiarba o ora la foc moderat.
Se adauga nucile si bastoanele de scortisoara si se fierbe la foc iute înca 10-15 minute,pîna lichidul se reduce la consistenta unui sirop.Înca fierbine se toarna în borcanele sterilizate,se închid bine si se întorc pe capac la racorit 10-15 minute.


Wasser und Zitronensaft hinzufügen und auf mittlerer Flamme etwa 1 Stunde kochen lassen.Walnüsse und Zimtstangen dazu geben und bei starker Hitze unter Rühren 10-15 Min. einkochen, bis die Flüssigkeit zu einem Sirup reduziert ist.Noch heiß in sterilisierte Gläser füllen,gut verschließen und 10-15 Minuten auf dem Deckel auskühlen lassen.








September 3, 2010

Bella Italia

Salutari din bella Italia!

Prima scoica din nisipul fin :D



... niste zmei în cer :P


si ai mei între valuri.




Plecam la înghetata!Va pup!