October 23, 2010

Primesc si eu un vot,doua,trei?... :D

Acu vreo cîteva saptamîni m-am înscris la un concurs pe siteul eatsmarter.Din toate retetele participante,juriul siteului a ales un Top 30 de retete,printre care se afla si reteta postata de mine.Din acest Top-30, cîstigatorul va fi ales prin vot.Reteta cu cele mai multe voturi,clar,este cîstigatoare.Premiul este un i-Pad.Daca va place si aveti chef sa votati reteta cu care am participat,m-as bucura :D


Aici Linkul : http://eatsmarter.de/gewinnspiel/leserrezepte-blaettern/rezept-104.html


Treceti în cîmpul Email-Adresse*:  ,adresa de e-mail si apasati pe butonul pe care scrie  :
JETZT VOTEN


O sa va vina un anunt :
Vielen Dank,Ihre Stimme wurde gespeichert.
Ihre Stimmabgabe wird in Kürze veröffentlicht. 

(Multumeste si anunta ca votul a fost înregistrat
si ca va fi publicat în scurt timp.)


Apasati pe OK ,iar eu va multumesc pentru vot!
Daca dispuneti de mai multe adrese de mail,puteti vota cu toate...eu nu ma supar :P
Aaaaa,treaba cu votingul a început ieri si se termina pe 31.10.2010 ora 24.00

October 20, 2010

Polpette di pane


Reteta asta am vazut-o cîndva intr-o emisiune de gatit "La prova del cuoco" pe Rai 1

( program TV italian).

Das Rezept habe ich mal in einer Kochsendung "La prova del cuoco" auf Rai 1

( it. TV-Sender ) gesehen.



 

Pentru sos avem nevoie de:

Für die Soße brauchen wir:

  • 6 rosii__________________________6 Tomanten
  • 1 tija de telina____________________1 Selleriestange
  • 1 ceapa_________________________1 Zwiebel
  • frunze de busuioc (fac.)____________Basilikumblätter
  • sare____________________________Salz
  • ulei de masline___________________Olivenöl


Rosiile,ceapa si tija de telina se curata si se taie în bucati mai groabe.

Tomaten,Zwiebel und Selleriestange schälen und in grobe Stücke schneiden.



Legumele pregatite se pun la prajit în ceva ulei de masline.
Se lasa la fiert 15-20 minute,pîna se înmoaie legumele.
Se îndeparteaza bucatile de telina si ceapa.Rosiile se fac pieru cu mixerul bat.Se sareaza.

Vorbereitetes Gemüse in einer Pfanne mit etwas Olivenöl anbraten.
15-20 Minuten kochen lassen, bis das Gemüse weich ist.
Sellerie-und Zwiebelstücke entfernen.Die Tomaten mit dem Stabmixer pürieren.Salzen.







Pentru chiftelute avem nevoie de:

Für die Buletten brauchen wir:

  • 3 felii mari/groase pîine______________3 große/dicke Brotscheiben
  • 3 linguri cu vîrf pecorino romano_______3 EL Pecorino Romano,geraspel
  • 1 ou______________________________1 Ei
  • lapte,pentru înmuiat pîinea____________Milch,für Brot einweichen
  • putin usturoi pisat___________________etwas Knoblauch,gepresst
  • ulei pentru prajit____________________Öl zum braten

Pîinea se taie/rupe în bucati se pune într-un castron, se toarna ceva lapte deasupra si se lasa putin la înmuiat.

Das Brot in Stücke schneiden/reißen, in einer Schüssel mit etwas Milch übergießen und ein bisschen einweichen lassen.



Se adauga oul,usturoiul si pecorino si se framînta un aluat grob.Din acest aluat se formeaza chiftelute si se prajesc într-o tigaie în ulei încins pîna devin maro auriu.

Ei,Knoblauch und Pecorino hinzufügen,zu einem groben Teig verarbeiten.Aus dem Teig Buletten formen und in einer Pfanne in heißem Öl goldbraun ausbacken.





Se serveste cu sosul de rosii si busuioc.

Mit Tomatensoße und Basilikum anrichten und servieren.


October 16, 2010

Bruschette cu rosii,masline si mozzarella

Bruschette mit Tomaten,Oliven und Mozzarella




  • 9 felioare de pîine_________________9  kleine Brotscheiben
  • 100 g mozzarella,felii______________100 g Mozzarella,in Scheiben
  • 2 rosii___________________________2 Tomaten
  • 50 g unt moale____________________50 g Butter,weiche
  • 2 catei usturoi____________________2 Knoblauchzehen
  • busuioc_________________________Basilikum
  • masline,fara sîmburi_______________Oliven,entsteint
  • 2 linguri ulei de masline____________2 EL Olivenöl
  • sare,piper_______________________Salz,Pfeffer
  • rozmarin,oregano din rîsnita________Rosmarin,Oregano aus der Mühle


Feliile de pîine se grileaza 2-3 minute sub grilul cuptorului la 200°C.

Die Brotscheiben 2-3 Minuten unter dem Backofengrill bei 200°C rösten.



Busuiocul,usturoiul si sarea se piseaza fin în mojar,se amesteca cu unt si se ung feliile de pîine.

Basilikum,Knoblauch und Salz fein mörsern,mit Butter mischen und die Brotscheiben damit bestreichen.





Se curata rosiile de pielita,se taie bucati mici si se amesteca cu masline,piper si uleiul de masline.Acest amestec se împarte peste feliile de pîine,si se acopera cu mozzarella.Se condimenteaza cu rozmarin si oregano din rîsnita,si se stropesc cu ceva ulei de masline.

Tomaten schälen, in kleine Stücke schneiden und mit Oliven,Pfeffer und Olivenöl mischen.Die Mischung auf die Brotscheiben aufteilen,mit Mozzarella bedecken.
Mit Rosmarin und Oregano aus der Mühle würzen,und mit etwas Olivenöl beträufeln.





Feliile de pîine se dau din nou pentru 2-3 minute sub gril,pîna se topeste brînza.


Die Brotscheiben wieder für 2-3 Minuten unter den Grill schieben,bis der Käse schmilzt.








October 15, 2010

Prune uscate în manta de costita (Finger Food)


Trockenpflaumen im Speckmantel




Reteta asta o stiu de la draga mea prietena Adriana !
Das Rezept kenne ich von mein liebe Freundin Adriana!

http://www.buddy-icons.info/img/smile/464.gif
  •  prune uscate__________________Trockenpflaumen
  • costita,feliata subtire____________Bauchspek,in dünne Scheiben



Daca prunele sînt foarte uscate se hidrateaza 10-15 minute în apa rece.
Se împacheteaza prunele în bacon,se pun pe o tava prevazuta cu hîrtie de copt si se coc în cuptor la 180°C.

Wenn die Pflaumen sehr trocken sind,10-15 Minuten in kalten Wasser einweichen.
Die Pflaumen mit Speck umwickeln,auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen und
im Ofen bei 180°C backen.








Lecker!!!

October 12, 2010

Rulada de cascaval cu crema de masline si sunca (Finger Food)

Käseroulade mit Olivencreme und Schinken





  • 130 g cascaval,razuit_____________130 g Bergkäse,gerieben
  • 50 g masline,fara sîmburi__________50 g Oliven,ohne Kerne
  • 70 g crema de brînza_____________70 g Frischkäse
  • 120 g sunca,felii_________________120 g Kochschinken,in Scheiben
  • 120 g castravete,felii_____________120 g Schlangengurke,in Scheiben



Cascavalul razuit se presara pe o tava cu hîrtie de copt (22 x 27 cm ) si se da 2-3 minute la topit în cuptorul preîncalzit la 100°C.Se lasa cîteva minute la racorit.

Den geriebenen Bergkäse auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech (22 x 27 cm ) verteilen und im vorgeheizten Ofen bei 100°C 2-3 Minuten schmelzen lassen.Ein paar Minuten abkühlen lassen.



Între timp se piseaza maslinele în mojar si se amesteca bine cu crema de brînza.Jumatate din crema se întinde peste foaia de cascaval.

Inzwischen die Oliven mörsern und mit Frischkäse gut vermischen.Die Hälfte davon auf die Käseplatte verteilen und glatt streichen.







Se aseaza feliile de sunca desupra si se întinde restul de crema de brînza cu masline.

Kochschinken darauf legen und mit der restlichen Oliven-Käse Creme bestreichen.





Se spala castravetele,se sterge si se taie felii subtiri cu curatatorul de coaja.
Se aseaza feliile de castravete deasupra,se roleaza.În final se împacheteaza rulada în folie transparenta si se da 1-2 ore la frigider.

Gurke gut waschen,abtrocknen und mit dem Sparschäler in dünne Scheiben schneiden.
Die Gurkenscheiben darauf legen,aufrollen.Anschließend in Klarsichtfolie einwickeln und 1-2 Stunden im Kühlschrank stellen.






October 11, 2010

Chiftelute umplute cu ciuperci (Finger Food)

Fleischbällchen mit Champignons






  • 500 g amestec de carne macinata______500 g Hackfleisch,gemischt
  • 1 chifla înmuiata,stoarsa_____________1 Semmel eingeweicht,ausgedrückt
  • 1 ceapa,tocata fin___________________1 Zwiebel,fein gehackt
  • 2 catei de usturoi,razuiti fin___________2 Knoblauchzehen,fein geraspelt
  • 2 linguri ulei de susan________________2 EL Sesamöl
  • 20-25 ciupercute___________________20-25 kleine Champignons
  • sare,piper_________________________Salz,Pfeffer




Se framînta un aluat omogen din carne,ceapa,usturoi,ulei de susan,sare si piper.
Din acest aluat se formeaza bilute,iar în fiecare biluta se introduce o ciupercuta.

Fleisch mit Semmel,Zwiebel,Knoblauch,Sesamöl,Salz und Pfeffer zu einem glatten Teig verarbeiten.Aus dem Teig Bällchen formen und in jedes Bällchen einen Champignon drücken.





Bilutele de carne se aseaza pe o tava cu hîrtie de copt si se coc în cuptorul preîncalzit la 200°C pîna exteriorul devine crocant.


Fleischbällchen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und in den vorgeheizten Ofen bei 200 °C knusprig backen.








October 10, 2010

Rosii-Mozzarella pe betisoare cu sos verde (Finger Food)

Tomaten-Mozzarella-Spieße mit grüner Dip





  • 12 rosioare cherry______________________12 Cherry Tomaten
  • 12 bilute de mozzarella__________________12 Mini-Mozzarellakugeln
  • 12 frunze de busuioc____________________12 Basilikumblätter
  • 12 betisoare de lemn____________________12 kleine Holzspieße

Sosul verde:


Grüne Sauce:

  • 50 g pecorino romano_____________________50 g Pecorino Romano
  • 12 frunze de busuioc______________________ 12 Basilikumblätter
  • 1-2 linguri ulei de masline__________________1-2 EL Olivenöl 
  • 1 catel de usturoi_________________________1 Knoblauchzehe

    Usturoiul si busuiocul se piseaza fin în mojar, se adauga pecorino razuit. Se toarna uleiul si
    se amesteca bine totul.


    Knoblauch und Basilikum im Mörser fein zerstoßen, den geriebenen Pecorino dazugeben. Das Öl hinzufügen und alles gut mischen.


    Se spala rosiile, se usuca cu servet de hîrtie, se taie în jumatate. Pe fiecare betisor de lemn se înfige o biluta de mozzarella, 1/2 lingurita de sos verde, doua jumatati de rosii si o frunza de busuioc.

    Tomaten waschen, mit Küchenrolle trockentupfen, halbieren. Pro Holzspieß 1 Mozzarellakugel,  1/2 TL grüne Sauce, 2 Tomatenhälften und 1 Basilikumblatt aufstecken.



    October 8, 2010

    Tortilla pe betisoare (Finger Food)

    Tortilla-Spieße


    • 400 g cartofi,felii____________________400 g Kartoffeln,in Scheiben
    • 6 oua_____________________________6 Eier
    • 50 g cascaval,razuit_________________50 g Bergkäse,geraspelt
    • 70 g smîntîna lichida_________________70 g Schlagsahne
    • 1 ceapa,tocata_____________________1 Zwiebel,gehackt
    • 2 catei de usturoi,maruntit____________2 Knoblauchzehen,fein gehackt
    • 1 lingura iarba ciorii,tocat____________1 El Schnittlauch,gehackt
    • 2 linguri ulei de masline______________2 EL Olvenöl
    • sare,piper_________________________Salz,Pfeffer


    Se prajesc usor cartofii cu ceapa si usturoi pe foc moderat aproximativ 10 minute.

    Kartoffel,Zwiebel und Knoblauch in Olivenöl etwa 10 Minuten bei mittlerer Hitze leicht anbraten.



    Se condimenteaza cu sare si piper si se pun pe hîrtie de copt într-o forma dreptunghiulara.

    Mit Salz und Pfeffer würzen und in eine mit Backpapier ausgelegte rechteckige Form geben.



    Se amesteca ouale cu smîntîna,iarba ciorii,cascavalul,sare si piper si se toarna peste feliile de cartofi.

    Eier mit Sahne,Schnittlauch,Käse,Salz und Pfeffer vermischen und über die Kartoffelscheiben gießen.



    Se coace în cuptorul preîncalzit la 150°C pe sina din mijloc 35  minute.

    Im vorgeheizten Ofen bei 150 °C auf die mittlere Schiene schieben 35 Minuten backen.



    Se scoate tortilla din forma,se lasa la racit si se taie în bucati potrivite.Se aranjeaza pe betisoare si se servesc garnisite cu felii de rosii sau masline.

    Tortilla aus der Form nehmen,abkühlen lassen und in mundgerechte Stücke schneiden.Auf kleine Spieße stecken und mit Tomatenscheiben oder Oliven garniert servieren.




    October 4, 2010

    When Patisson met Reblochon...



    Supa crema de dovleac cu brînza Reblochon

    Kürbiscremesuppe mit Reblochon-Käse






    • 600g dovleac, taiat cuburi__________600 g Kürbisfleisch, gewürfelt
    • 1 cartof, taiat cubulete____________1 Kartoffel, gewürfelt
    • 1 ceapa, tocata grob______________1 Zwiebel, grob gewürfelt
    • 1 lingura patrunjel tocat___________1 EL Petersilie,gehackt
    • 2 linguri ulei de masline___________2 EL Olivenöl
    • 1,5 l supa de pui/legume__________1,5 l Hühner/Gemüsebrühe
    • 100 g reblochon_________________100 g Reblochon
    • sare___________________________Salz
    • piper__________________________Pfeffer
    • nucsoara_______________________Muskatnuss


    Vedeta mea! Dovleacul Patisson! :D

    Mein VIP! Patisson-Kürbis! :D



    -Suculent si Proaspat-

    -Saftig und Frisch-



    Se caleste ceapa în ceva ulei de masline.
    Se aduga cartoful si dovleacul si se mai amesteca un minutel.

    Zwiebel in etwas Olivenöl anbraten.
    Kartoffel und Kürbis hinzufügen und 1 Minute mit anbraten.


    Se toarna supa de legume sau pui, se presara patrunjelul, se sareaza si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.

    Gemüse-oder Hühnerbrühe hinzugießen, Petersilie darüber streuen, salzen und kochen lassen bis das Gemüse weich ist.


    Se face piure cu mixerul vertical, apoi se condimenteaza cu piper si nucsoara.

    Mit dem Stabmixer pürieren, danach mit Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.


    Se adauga Reblochn-ul si se amesteca pîna se topeste.

    Reblochon hinzufügen und so lange rühren bis der Käse geschmolzen ist.




    Se presara Sale di Prosciutto Crudo deasupra. Delicios!

    Sale di Prosciutto Crudo darüber streuen. Köstlich!