December 31, 2012

Blogul lunii Ianuarie - 2013

Alison's Trials, un blog care emana prospetime. Acesta este primul cuvînt care îmi vine în gînd, atunci cînd rasfoiesc acest blog. Prospetime. Atît pentru ochi cît si pentru papila. Retetele prezentate apetisant în imagini impecabile, te fac sa salivezi instantaneu. Fac pariu ca si voua o sa vi se întîmple la fel, frunzarind blogul Simonei.
Pentru cei care adopta un stil de viata sanatos, numeroasele retete cu multe fructe si legume, peste de toate felurile, carne macra - retete pur si simplu care de care mai apetisante, vor fi o sursa excelenta de inspiratie. O sa va prezint doua - trei, iar celelalte retete delicioase si numeroase, viu colorate si sanatoase le veti descoperiti voi, iar eu aleg sa va activez simturile cu ceva simplu si înviorator, o licoare în ton cu Anul Nou.

Multi dintre noi nu apreciaza sampania la adevarata sa valoare si cinstesc în noaptea de Anul Nou cu alte bauturi care de multe ori ramîn în pahare. Poate va inspir la timp si mai aveti vreme înainte de ora 0:00, pentru a crea o racoritoare fara alcool pentru voi si juniorii din preajma. Daca nu mai reusiti  pîna la miezul noptii, în urmatoarele 12 luni sigur veti gasi o alta ocazie pîna în ultima zi a anului, pentru a prepara si savura aceasta racoritoare. Pentru a afla reteta, dati click pe link.

  - Ginger Ale-



Cu ceva vreme în urma, am pregatit o astfel de reteta minunata, inspirata de pe acest blog.
E vorba de Flageolets cu Chorizo si ardei grasi. Reteta originala aici


Sper ca ati trecut cu bine peste sarbatori si ati petrecut frumos cu familia si prietenii. Ca refacere, detoxifiere si pentru o buna vitaminizare a organismului, dupa mîncarurile copioase si dulciurile ciocolatoase pe care le-ati savurat de la Craciun încoace, va recomand o alta reteta de pe blogul Simonei. Un adevarat deliciu pe care l-am savurat dupa Craiun. 
Salutati Anul Nou cu ceva mai usor, dar savuros. Retete o gasiti aici: 


 

Pentru ca nu am cum sa postez în 1 ianuarie, voi posta astazi, în ultima zi a anului. 
Va doresc de pe acum un An Nou mai bun, cu multe bucurii si realizari, 
si nu în ultimul rînd, sanatate maxima! 

La Multi Ani!


December 22, 2012

Primiti colinda?

Sarbatorile ne bat la usa, Mos Craciun a pregatit desaga cu cadouri, a înhamat renii la sanioara si asa încet, încet se îndreapta catre casutele noastre. Nu uitati sa pregatiti farfurioara cu fursecuri si paharul cu lapte, altfel riscati sa gasiti sub brad doar acele cazute în timpul noptii :D
Casa e decorata, din cuptor se împrastie parfum de scortisoara si alte mirodenii prin toate încaperile, si chiar daca vremea e mohorîta si nici nu pare c-am avea un Craciun alb, ne bucuram de vacanta, de timpul liber petrecut alaturi de cei dragi si asteptam Mosul cu sufletul la gura. Pentru majoritatea dintre noi, noaptea de Craciun este speciala. Ne teleporteaza în copilarie. Ne aminteste de umblatul cu colinda prin nameti, parfumul cozonacilor, mirosul de brad... sarmale. Pentru mine era o noapte magica. Cu toate ca din frageda pruncie m-am prins ca parintii mei erau responsabili de ceea ce-mi lasa Mosul sub bradul împodobit, în sufletul meu STIAM ca exista un Mos Craciun. Stateam pîna tîrziu la pînda... mai pe lînga brad, mai pe dedesubt, pîna adormeam pe undeva. Nu l-am prins în actiune niciodata, dar asta nu înseamna ca nu exista! Am zis! :D

Va doresc Craciun Fericit alaturi de familie si de prieteni dragi, 
mese îmbelsugate, colindatori voiosi, si un Mos generos.

 
In seara de Craciun 
 
                                                             de George Cosbuc
 
Afara ninge linistit,
In casa arde focul;
Iar noi pe langa mama stand,
Demult uitaram jocul.

E noapte, patul e facut,
Dar cine sa se culce?
Cand mama spune de Iisus
Cu glasul rar si dulce.

Cum s-a nascut Hristos in frig,
In ieslea cea saraca,
Cum boul peste el sufla
Caldura ca sa-i faca.

Cum au venit la ieslea lui
Pastorii de la stana
Si ingerii cantand din cer,
Cu flori de mar in mana.

 

December 10, 2012

Rulada cu ciocolata

În cazul în care v-ati întrebat daca am fugit în lume cu banii de sifon... nu, n-am facut-o, doar sînt crizata de timp si tehnologie.  Partea cu tehnologia e aproape finalizata, dor cu criza de timp, înca nu stau prea bine. Chiar daca nu am reusit sa mai scriu nimic si nici sa raspund la mesaje, v-am urmarit din umbra de pe telefon si tableta. Laptopul a primit concediu :D Spre deosebire de mine ati fost harnicute si ati postat bunatati. Bunatati am facut si eu, dar în mare parte nici n-am ajuns sa le fotografiez, iar de postat nici atît. Dar voi recupera cu timpul. O sa încep cu o rulada pe care am facut-o mai dedemult. E simpla si "rapida". 

 


Ingrediente:


  • 4 oua mari
  • 4 linguri faina de spelta (sau grîu)
  • 1 lingura rasa amidon fin de porumb (Gustin)
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de lamîie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml smintîna lichida, de frisca
  • 2 linguri fulgi de cocos
Crema am pregatit-o de cu seara. Am încalzit smîntîna la maxim 35-40°C, am adaugat ciocolata taiata bucatele si am amestecat pîna s-a topit complet. Dupa ce s-a racorit, am dat crema la frigider pîna a doua zi. Înainte de a umple si decora rulada, se mixeaza crema de ciocolata pina devine "pufoasa". 

Blatul: Am mixat în robot ouale cu zaharul pîna a devenit o spuma densa si bine aerata. Am adaugt coaja de lamîie, apoi am amestecat praful de copt cu faina si amidonul, si am adaugat lingura cu lingura pe masura ce robotul mixa usor, pe cea mai joasa treapta (1). Am turnat compozitia în tava cuptorului, pe care am tapetat-o cu hîrtie de copt. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 20-25 minute aproximativ (pîna se rumeneste usor si uniform). Imediat dupa ce am scos blatul din cuptor, l-am dezlipit de pe hîrtia de copt, si l-am rulat si lasat pe aceeasi hîrtie pret de 2-3 minute ( Nu rolati fara a dezlipi blatul de pe hîrtie!). Blatul se racoreste relativ usor. Îndepartati hîrtia si umpleti rulada cu crema de ciocolata mixata bine. Pastrati o parte din crema pentru a decora rulada. Eu am încercat sa-i dau o textura/model scortos. Pentru ca nu mi-a reusit cine stie ce, am presarat cu cocos. Design... de trunchi viscolit :D 

 

 


December 1, 2012

Blogul lunii Decembrie 2012

Astazi va prezint un alt blog minunat, cel al Irinei. Învat sa gatesc este un blog care patrunde direct în suflet, cu imaginile si povestirile sale. Atît de ordonat, atît de luminos, cu retete scrise clar si prezentate în cele mai frumoase si artistice imagini. Daca veti rasfoi suficient printre pagini, veti observa ca toate astea, permit cumva o mica invadare în viata Irinei. Va veti pierde printre rînduri citind si admirînd diferite imagini, nu doar ale retetelor.
Veti ajunge sa va pierdeti si în gînduri (pe mine cel putin, unele postari m-au teleportat departe... ),  veti simti o liniste care inunda sufletul... si nu în cele din urma, îl veti cunoaste pe Filou, un motan superb!

Pentru ca ne aflam în pragul sarbatorilor, va recomand Rulada de Sarbatori,



iar celora care adora ciocolata combinata cu aroma de menta proaspata, 
le recomand acest chec minunat, pe care l-am savurat chiar si eu, o neciocolatoasa fiind! 
Ador ciocolata amaruie cu menta. Cu reteta si alte detalii revin în urmatoarele zile.




Ah, sa nu credeti ca Irina pregateste doar dulciuri. Nu. Gateste de toate, dar asta va las sa descoperiti singuri. La categoria mincaruri gasiti o colectie de tarte, care de care mai alese, sufleuri si flanuri... si, si... cum spuneam, lasîndu-va sa le descoperiti pe cont propriu, surpriza va fi mai placuta!


Irina, sa ne ramîi asa cum esti si sa ne încînti mai departe atît papila cît si pupila! Sarbatori fericite!