Aluatul:
- 600 g faina
- 1 cubulet drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 1 lingura coaja de lamîie, razuita
- 3 oua
- 60 g unt
- 1 cana de lapte caldut
Am pus faina în vasul robotului, am facut o adîncitura în care am turnat drojdia frecata cu putin zahar si ceva din laptele caldut. Am lasat sa dospeasca. Dupa 5-10 minute am adaugat pe rînd restul ingredientelor în timp ce robotul framînta. Am lasat aluatul la crescut pîna si-a dublat volumul, apoi l-am împartit pentru o foaie si doua suluri pe care le-am sucit si pus deasupra. Am folosit o forma cu diametrul de 30 cm. Forma am uns-o cu unt si tapetat cu faina. Am îmbracat forma cu foaia rotunda de aluat, apoi am turnat umplutura, iar deasupra am asezat împletitura. Am copt Pasca la 170-180 °C timp de aproximativ o ora. Pentru prima mea Pasca, as spune ca a iesit destul de frumoasa ca aspect. A crescut foarte bine si a fost foarte aromata si gustoasa.
Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 oua
- 150 g stafide
- 1 lingura coaja de lamîie,razuita
- zahar si vanile dupa gust
Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si gata crema de brînza.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

Yamy,,,ce bine arata...si sigur super gustoasa.
ReplyDeletePup si duminica frumoasa
Asta a fost prima mea încercare,data viitoare o s-o fac si mai buna :P
ReplyDeletePupici!
Foarte frumos facut, imi place. o zi placuta...
ReplyDeleteMultumesc.Si tie o zi frumoasa.La noi din pacate,începe sa picure...
ReplyDeleteNici eu nu am mai facut pasca .
ReplyDeleteA ta pare si cred ca este delicioasa.
Da,a fost buna si pufoasa.Data viitoare o fac putin mai dulce :D
ReplyDeletefoarte frumoasa ti-a iesit !
ReplyDeleteBuna ziua,
ReplyDeleteAs dori sa stiu cat costa drepturile de autor pentru poza cu Pasca cu branza dulce si stafide, postata pe blogul dvs:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2011/05/pasca-cu-brinza-dulce-si-stafide.html
Multumesc!