January 3, 2011

Sandwich Cake (Smörgåstårta)



Sandwich-Kuchen (Smörgåstårta)

5 felii Tramezzini________________5 Tramezzini-Scheiben
(30x15 cm aprox.)                              (30x15 cm approx.)


Crema de somon afumat


Räucherlachscreme


  • 300 somon afumat________________________300 g Räucherlachs
  • 200 g brînza cremoasa-Philadelphia__________200 g Philadelphia
  • 100 g creme fraîche_______________________100 g Creme Fraîche
  • piper roz________________________________rosa Pfeffer
Se amesteca ingredientele pentru crema de somon,si se face o pasta cu mixerul verticalNu se adauga sare!


Die Zutaten für die Lachscreme zusammenmischen und mit dem Stabmixer zu einer Paste verarbeiten.Nicht salzen!


Crema de spanac


Spinatcreme

  • 400 g spanac ____________________________400 g Spinat
  • 200 g brînza cremoasa-Philadelphia__________200 g Philadelphia
  • sare,piper_______________________________Salz,Pfeffer
Se spala foarte bine spanacul si pune în ceva apa sa fiarba scurt ,atît cît sa se înmoaie frunzele.Se scoate spanacul din apa si se lasa la scurs(se apasa/preseaza spanacul pîna nu mai lasa lichid).Se lasa la racit.Se amesteca toate ingredientele pentru crema de spanac si se face o pasta cu mixerul vertical.Se sareaza si pipereaza dupa gust.


Den Spinat gründlich waschen und mit etwas Wasser kurz kochen bis er gerade zusammenfällt. Spinat aus dem Wasser nehmen und gut abtropfen lassen(den Spinat ausdrücken bis keine Flüssigkeit mehr austritt).Abkühlen lassen.Alle Zutaten für die Spinatcreme zusammenmischen und mit dem Stabmixer zu einer Paste verarbeiten.Mit Salz und Pfeffer abschmecken.


Crema de brînza


Käsecreme


  • 300 g Philadelphia_________________________300 g Philadelphia
  • 100 g iaurt_______________________________100 g Joghurt


Se mixeaza Philadelphia cu iaurtul.

Philadelphia mit Joghurt mixen.




Pentru decorat


Zum Dekorieren


  • 1/2 castravete________________________1/2 Schlangengurke
  • 250 g rosioare________________________250 g Datteltomaten
  • 2-3 oua______________________________2-3 Eier
  • 1-2 kiwi______________________________1-2 Kiwi
  • 1 legatura mica iarba ciorii______________1 kl. Bund Schnittlauch
  • 1 borcanas de caviar___________________1 Gläschen Kaviar
  • cîteva frunze de salata creata____________ein paar Salatblätter
  • 150 g somon afumat___________________150 g geräucherter Lachs


Prima felie de tramezzini se unge cu crema se somon afumat,si se acopera cu o alta felie.Pe aceasta felie se întinde crema de spanac,se acopera din nou cu o alta felie de tramezzini.Se repeta pasii înca odata.


Die erste Tramezzini-Scheibe mit der Räucherlachscreme bestreichen und mit einer neuen Tramezzini-Scheibe bedecken.Auf diese Scheibe etwas Spinatcreme streichen und wiederum mit einer Tramezzini-Scheibe bedecken.Die Schritte nochmal wiederholen.











În final se unge pe toate partile cu crema de brînza si se decoreaza în functie chef si dispozitie .

Anschließend mit Käsecreme von allen Seiten bestreichen und nach Lust und Laune dekorieren.

Ouale se fierb tari si se lasa la racit.
Se spala castravetele si se feliaza.
Rosiile se spala si sterg de apa.
Kiwi se curata de coajasi se feliaza.
Se spala si scutura frunzele de salata.
Iarba ciorii se clateste sub apa rece,se scutura si se toaca fin
Cu somonul afumat se decoreaza.

Die Eier hart kochen und abschrecken.
Gurke waschen,in Scheiben schneiden.
Tomaten waschen und abtrocknen.
Kiwi schälen,in Scheiben schneiden.
Salatblätter gründlich waschen und trockenschleudern.
Schnittlauch unter fließend Wasser abspülen, trocknen,abtrocknen und fein schneiden.
Mit dem Räucherlachs dekorieren.



































36 comments:

  1. waw! supeeer!!!1 arata fenomenal. super!

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  2. Super-mega-fain sandwich! O felie si pt.mine, te rooog! merci, pupici

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  3. un aperitiv de mare clasa! bv, maya!te pup! si la multi ani!:D

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  4. Extraordinar ce bine arata! Unde mai pui ca-mi plac toate ingredientele!
    Musai sa fac si eu, prea imi curg balele...
    O intrebare draga Maya: ce este acest "Tramezzini"? Nu am vazut niciodata asa ceva in SUA, presupun ca e un fel de paine feliata?...

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  5. Arata absolut demential,de fapt,ca oricare alte preparate semnate by Maya,iti doresc un an nou plin de impliniri si la cat mai multe postari senzationale!

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  6. Maya, arata incredibil!!! Sa nu mai zici vreodata ca nu ai talent la ornat! Este superb! Te pup!

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  7. Ce bine arataaaaaaaaaaaaaa!!!! La multi ani!

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  8. Diamond,multumesc si La Multi Ani ! :*

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  9. Sanda,multumesc.
    Da,Tramezzini e o pîine alba feliata si fara coaja.Se poate folosi cu succes pîinea feliata,adica Toast/sandwich bread.

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  10. Craita,multumesc pentru cuvintele frumoase!Un an nou cu bucurii!

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  11. Ina,merci.Ei,nu prea am eu talent la decorat.Asa cu legume si fructe mai merge,dar problema mea aia mare e la dulciuri.Nu stiu sa decorez cu crema,frisca...de astea.Pe terenul asta sînt o catastrofa.
    Am avut de Craciun foi de bisquit japonais cu ganache de ciocolata.A fost foarte bun,dar...as zice ca aspectul a fost jalnic.Niciodata nu am decorat ceva mai urît ca desertul asta :D

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  12. Laura,Multumesc.La multi ani si un An Nou îmbelsugat îti doresc! :)

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  13. Minunata reteta, arata super. Pup!

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  14. La multi ani! De vis aperitivul asta! Felicitari! Nu ma mai pot delipi de ecran! Cred ca mi-ar parea rau sa-l mananc!

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  15. Am uitat sa intreb ce e creme fraîche? Chiar as vrea si eu sa incerc minunatia asta!

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  16. excelent! cred ca fac si eu in weekend, e o idee extraordinara!

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  17. Sara&Miki,merci.Nou ne place mult combinatia.

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  18. Creme fraîche,este o smîntîna mai groasa,iar la gust e putin acrisoara.

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  19. Zazuza,daca faci,sa-mi spui daca-ti place :)
    Merci de vizita!

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  20. oooo, excelent! Si reteta, si pozele, totul!
    La multi ani!

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  21. Merci,Irina.La multi ani! :*

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  22. Maya draga eu am ornat o singura data in viata un tort si a fost oribil ornat :)) N-am talent deloc! Ma bucur insa ca torturile crude arata bine ca atare si deci nu ma mai spetesc ornand. Oricum, jos palaria pt minuntia asta! Iti ia ochii efectiv.

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  23. fabulos arata!:)iar gustul trebuie sa fie de vis!

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  24. Inseamna ca pot inlocui cu succes creme fraîche cu iaurtul grecesc care e foarte gros, ce parere ai?

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  25. Ina,torturile crude chiar aarata bine.Si mie imi plac mult :)

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  26. Ionela,eu zic ca merge chiar bine iaurtul grecesc,si sigur o sa fie bun si la gust!

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  27. Arata spectaculos. Merita incercat

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