September 19, 2011

Lasagne cu ciuperci si rosii

Daca tot e frig, mai încalzim si noi casa gatind în cuptor. Glumesc! Chiar asa frig nu este! Ploua, e racoare, dar nu ma plîng. Doar a venit toamna. Bun, tinînd cont ca la noi cam din martie e tot o toamna, as avea macar dreptul de a ma zgribuli oleaca. Brrrr! :D






       Ingrediente:
  • foi de lasagne uscate, fara fierbere
  • ciuperci, feliate
  • rosii, feliate
  • mozzarella, feliata
  • busuioc, tocat grob
  • sos bechamel
  • sare, piper
  • ulei de masline

Am stropit ciupercile cu putin ulei de masline
si le-am dat sub gratarul cuptorului,
pornit pe functiunea grill, doar scurt,
5 minute, pentru a-si pastra aroma proaspata.



Între timp am facut sosul bechamel dintr-un cubulet de unt,
o lingura de faina, lapte, nucsoara, piper si sare.
Într-un vas termorezistent am turnat putin sos bechamel,
un strat de foi, iar deasupra am asezat feii de rosii,
mozarella, ciuperci, busuioc si am stropit cu becamel.



Am continuat asa folosind 4 straturi de foi.



Peste ultima foaie am pus restul de sos, mozzarella, ciuperci si busuioc.



Am dat forma în cuptorul preîncalzit la 190°C-200°C
si am lasat pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.



Se mai lasa 10-15 minute la odihna, ca altfel va ardeti limba, apoi se serveste cu pofta!

42 comments:

  1. Mda...de fiecare data cand intru pe blogul tau imi ploua in gura:))
    Ioi..ce buna trebuie sa fi fost...yamy:)
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Sunt de acord cu Bianca , asa sunt si eu cand vin aici in vizita, iar pozele astea ma omoara incet! :))) Am sa notez reteta , fiindca ador ciupercile! Pup cu drag!

    ReplyDelete
  3. arata deosebit! chiar daca fug de ciuperci pozele tale ma fac sa imi schimb parerea! :)

    ReplyDelete
  4. Eu ador ciupercile!!!!!asa ca reteta asta chiar ma unge la suflet....le-as manca si la mic dejun daca ar fi dupa mine...arata ingrozitor de bine lasagnele tale!
    Te pup si-ti urez o seara placuta!!!

    ReplyDelete
  5. Chiar vreau sa fac de mult timp si tu imi faci pofta!Prezentare super pentru o mancarica delicioasa!Pupici!

    ReplyDelete
  6. cred ca-i un deliciu.sotul meu e amator de lasagne dar pana acum doar cu carne i-am facut.sunt curioasa daca varianta cu ciuperci l-ar incanta la fel de mult.trebuie testat.pupicei

    ReplyDelete
  7. Daaaa,tare mult imi place cum arata!Pupici!

    ReplyDelete
  8. Si noua ne place mult lasagna, dar eu nu am facut decat cu sunca presata, cascaval si rosii, iar sosul Bechamel iese, cateodata mortal, in functie de branza rasa sau cascavalul pe care il pui in el, la sfarsit, dar vad ca tu nu pui....Si ce mai stiu eu, ca secret, este ca nu prea se tine mai mult de 20 minute in cuptorul incins, deoarece se usuca foaia de deasupra.
    Ti s-a intamplat sau, punand mozzarella deasupra se topeste si nu se usuca?
    Hai ca incepui sa despic firul in 4 :))
    Pup!

    ReplyDelete
  9. Arata atat de bine, nu ma pot abtine! Cred ca o sa incerc si eu in curand sa prepar niste lasagna, daca e cu ciuperci cu atat mai bine :) Felicitari!

    ReplyDelete
  10. Daca e cu ciuperci totul e extraordinar , iar eu daca as putea le-as servi si dimineata in nessul cu lapte :))) !!! Imi place tare farfurioara ;)!!!

    ReplyDelete
  11. ce bunatate de mancare..arata super!Pupici

    ReplyDelete
  12. O lasagna minunata. Si eu zic mai buna asa cu legume (decat cu carne) :)

    ReplyDelete
  13. Ce bine arata!!! Salivez uitandu-ma la poze!Pup!

    ReplyDelete
  14. Exact pe gustul meu :)
    Arata superrr !

    ReplyDelete
  15. O bunatate!! delicioasa si aratoasa! cum ii sade bine ! pupici

    ReplyDelete
  16. super. imi plac lasagnele...dar nu ma incumet a le face..inca...mai e timp nu? dar ma intreb mi-or iesi ele bune?

    pup cu drag

    ReplyDelete
  17. Bianca, ma bucur ca-ti place.
    Pupici.

    ReplyDelete
  18. Adela, nu muri, ca avem nevoie de tine! :D Te pup!

    ReplyDelete
  19. Ophelia, nu-ti plac ciupercile??????????????????????????????????????????????????????????? Nu se poate! :D
    Pupici :*

    ReplyDelete
  20. Petro, asa si eu! Ciuperci pîna nu mai merge :))))))
    Pupici.

    ReplyDelete
  21. Teo, multumesc. Pune mînuta si fa o lasagne mica. Asa de pofta :*

    ReplyDelete
  22. Sarah, si eu fac si cu carne, cu peste, ce orice leguma/legume... Ne place mult orice fel de Lasagne.
    Pup.

    ReplyDelete
  23. Flory, mai mult îmi place cu foi proaspete, dar nu am vreme tot timpul de sucitor :D
    Pup!

    ReplyDelete
  24. Vasi, în sosul bechamel nu se pune brînza. Zic asa, de original, dar bineînteles fiecare-l face cum îi place. Nici eu nu-l fac a la carte, ca mi-e prea gros. Eu îl fac mai subtirel.
    Brînza pun în lasagne, sau deasupra... sau si asa si asa :D
    Foaia de desupra nu o las niciodata acoperita, mereu e ceva deasupra. În general închei cu bechamel acoperit de cascaval, mozzarella sau alta brînza.
    Parmezan sau Pecorino, pun în general cînd servesc, dar nu tot timpul. Depinde de chef, lasagne...

    Pupici :*

    ReplyDelete
  25. Irina, merci. Cu ciuperci e foarte buna. O ador si pe cea cu somon si spanac.
    Pupici.

    ReplyDelete
  26. Cat, noi ciupercoasele! :D
    Si eu ma dau în vînt dupa ciuperci, a lot! :D
    Pup.

    ReplyDelete
  27. Alinutzika, multumesc. Pupici.

    ReplyDelete
  28. Brîndusa, cu ceva vreme în urma nu prea faceam cu legume. Fiica-mea înainte adora lasagne cu sos de carne macinata/ ragú, dar de la o vreme doar cu legumaraie mai vrea.
    Pupici.

    ReplyDelete
  29. Licuta, ma bucur ca-ti place.
    Pup xo

    ReplyDelete
  30. Felycarmen, mutumesc de vizita. Ma bucur ca-ti place reteta mea de lasagne.

    ReplyDelete
  31. Anto, cu hribi ar fi si mai buna, dar nu prea gasesc. Mai rar :)
    Pup.

    ReplyDelete
  32. Softnails, daca probezi reteta, sa-mi spui daca ti-a placut.
    Multumesc de vizita.

    ReplyDelete
  33. Alice, garantat! Cum sa nu-ti iese?
    Pune mînuta si fa, si vezi ce delicatesa îti iese. Da frîu liber fanteziei! Pup.

    ReplyDelete
  34. Arata absolut delicios!Dar la talentul meu,nu cred c-o sa arate asa .Foile de lasagne nu se fierb?se pun asa uscate?

    ReplyDelete
  35. Raluca, în general fac cu foi proaspete facute de mine, dar cînd nu am vreme cumpar din cele uscate care nu au nevoie de fierbere. Este mentionat si pe pachet. Iese perfect, deci se înmoaie, nu-ti fa griji ca ramîn tari.
    Multumesc de vizita.

    -Nu se face greu, si sînt convinsa ca-ti iese la fel de bine.

    ReplyDelete
  36. Eu n-am mancat de asta? :(
    :D :))

    ReplyDelete
  37. Gaby, nu stiu, dar macar o portioara virtuala, poti servi de la mine! :-*

    ReplyDelete