January 17, 2008

Prajitura de cioco cu crema de portocale



Prajitura e mare 45 x 30

10 oua mici
6 linguri faina
3 linguri amidon
1 lingura cacao
8 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
coaja de portocala
suc de portocala
1 praf de sare
ceva vanilie macinata

Am batut albusul cu praful de sare-o spuma stabila.Apoi galbenusurile frecate cu zaharul,coaja de portocale si vanilia,pîna s-au albit,sau pîna îsi tripleaza volumul.
Am adaugat galbenusurile frecate la albusurile spuma,am amestecat.
Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoa,si amidonul,dupa care se pune cîte o lingura, la amestecul de oua si se mixeaza usor,pîna se termina amestecul uscat,iar aluatul devine omogen.
L-am dat la cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 35 minute(în tava unsa cu unt si tapetata cu faina)
Pîna s-a racit blatul am facut crema.

Crema
2 budinci de vanile(dr.Oetker)
750 ml suc de portocale-daca aveti posibilitatea sa faceti cu suc din portocale stoarse,e super.Mai bun decît cu suc cumparat.Daca totusi nu se poate,cumparati neaparat un suc 100% portocala,nu cu apa si zahar
6 linguri de zahar
1 doza mica de mandarine
50 g unt

Se freaca praful budincilor cu ceva suc .Restul sucului ,se pune la fiert cu zahar.
Cînd nu mai are mult si începe a clocoti,turnati praful de budinca amestecat cu suc,si amestecati bine.Opriti focul,si mai amestecati timp de 1 minut ..tot pe foc.
Adaugati untul,si amesetcati pîna se topeste.
Dupa ce se racoreste crema,taiati blatul în doua felii,le însiropati cu suc de portocala,dupa gust.
Turnati jumatate din crema pe blat,apoi aranjati felioarele de mandarine peste crema.Cu restul de crema acoperiti mandarinele,puneti cealalta parte de blat,si apasati usor.

Deasupra am stropit cu ciocolata topita,iar pe margini am pus cocos ras.


5 comments:

  1. Buna Maya !!! Super prajitura, chiar ma intrebam pe unde ai disparut si acum apari cu minunatia asta. Si Laura a facut zilele astea tortulete cu mandarine. De pofta mi-am stors si eu cateva portocale si acum ma uit cu atentie la reteta. Pupici !

    ReplyDelete
  2. Buna Maya, am gasit site-ul tau cautand cateva poze cu alune de padure si ma bucur ca l-am gasit...:-). Felicitari! o sa inerc si eu cat de curand.

    ReplyDelete
  3. ma bucur ca m-ai gasit,Liana..asa pot sa-mi clatesc si eu ochii pe blogul tau.Multumesc :)

    ReplyDelete
  4. Ginette,sa stii ca e o praji foarte racoritoare,dulce-acrisoara..eu zic ca merge perfect vara,servita de la frigider :)

    ReplyDelete
  5. barb michelen ,thx for Info :)

    ReplyDelete