December 5, 2011

Chec aperitiv

Reteta inspirata dupa Briosele cu pecorino si sunca, inspiratie cu radacini din Cat's Kitchen.





        Ingrediente:
  • 5 oua mici
  • 50 g unt moale
  • 250 faina de spelta de tip 1050/se poate înlocui cu faina de grîu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 1 vf. lingurita bicarbonat
  • 1 lingura suc de lamîie
  • 70 g cascaval (Bergkäse picant), taiat cubulete
  • 50 g pecorino, razuit
  • 1 ceapa tocata
  • 200 g sunca, taiata cubulete
  • 1/2 ardei gras rosu, cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
Se amesteca faina cu praful de copt. Se rumeneste putin ceapa împreuna cu sunca în ceva ulei de malsine. Se lasa la racorit. Ouale se mixeaza pîna îsi tripleaza volumul, apoi se aduga untul si alternativ - laptele cu faina. Se sareaza si piepreaza dupa gust apoi se aduga brînzeturile, bicarbonatul stins cu zeama de lamîie,



sunca cu cepa si cubuletele de ardei gras.



Se amesteca usor cu o spatula. Se toarna într-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 40-45 minute. Pentru a evita rumenirea prematura, acoperiti forma cu o folie de auminiu, daca e cazul.



Checul se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.



Pofta buna!



20 comments:

  1. Imi plac mult checurile aperitiv.Acesta al tau este sigur foarte bun.Te pup!

    ReplyDelete
  2. Cu ceva vreme în urma, nu-mi placeau prea tare, aperitivele de acest gen. Acum ma dau în vînt dupa ele =))
    Pupici !

    ReplyDelete
  3. Si mie-mi plac aperitivele calde, gen briose sau chec. Tare frumos si apetisant e al tau.Dar ce ma fac cu bicarbonatul, ca io nu-l suport? Ma arde pe gat de nu mai pot....cu ce-l pot inlocui, te rog? pupici multi :*

    ReplyDelete
  4. Te deranjeaza si daca-i stins? Daca da, omite-l. Eventual pui putin praf de copt in plus.
    Merci si pupici.

    ReplyDelete
  5. Arata foarte bine si imi plac si mie, dau bine pe un platou! Pupici!

    ReplyDelete
  6. Minunat... eu ador genul asta de aperitiv. Pup!

    ReplyDelete
  7. As vrea sa incerc si eu, sub forma de briose! Imi plac tare mult compozitia:) Saptamana frumoasa!

    ReplyDelete
  8. Eu ador checul aperitiv. Imi place si forma in care l-ai facut . data viitoare o sa incerc sa-l fac si eu in forma de guguluf.

    ReplyDelete
  9. Si eu ma dau in vant dupa asa ceva,mai ales ca arata si foarte atragator....face cu "ochiul".Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!!

    ReplyDelete
  10. Un aperitiv pe cinste!!!Imi place mult!Pup!

    ReplyDelete
  11. Adela, da chiar dau bine pe platou. Mie mi-l place caldut, dar si rece.

    ReplyDelete
  12. Sara, eu înainte nu ma dadeam în vînt, iar acum chiar ador aperitivul asta!

    ReplyDelete
  13. Danutza, e bun sub orice forma :)
    Pupici xo

    ReplyDelete
  14. Dorina, merge facut în orice forma, si nici nu se lipeste. Cred ca nici nu ar trebui unsa forma :D

    ReplyDelete
  15. Petro, si tie o saptamîna frumoasa :*

    ReplyDelete
  16. Ce bine arata checul tau!! Si eu am o varianta asemanatoare si stiu cat de bun este!! Super alegere!!

    ReplyDelete
  17. Alinutzika, chiar asa! Salutari :*

    ReplyDelete