- 3 cutii a 500 g ciuperci, doar palariile
- cîteva frunze de busuioc (cui nu-i place, poate folosi patrunjel)
- cîtiva catei de usturoi
- sare, piper
- ulei de masline(se poate înlocui cu cel de floarea soarelui)
- 200 ml de Creme Fraîche
Usturoiul se da prin presa, sau se piseaza si se pune cu ulei de masline la calit,
nu lasati sa devina auriu.
nu lasati sa devina auriu.

Ciupercile vor lasa zeama, se lasa cam 5-10 min în zeama sa fiarba putin,
apoi se scurg si se mai lasa cîteva minute la calit.

Cam asa arata dupa ce sînt gata. Nu trebuiesc prajite/aurite. Se lasa la racit.

sau chiar o amestecatura din mai multe verdeturi). Daca credeti ca ciupercile nu sînt destul de usturoiate, mai puteti adauga usturoi trecut prin presa sau dat pe razatoare. În amestecul de Créme Fraîche se aduga 1-2 linguri de maioneza (eu am facut-o dintr-un galbenus mic,
o lingurita de mustar si ulei de floarea soarelui). Aceasta pasta vine peste ciuperci si se amesteca bine.


Am taiat patratele (cam de aceeasi marime). O parte din ele le-am gaurit cu o stea.
Le-am uns cu galbenus cu sare si le-am dat la cuptor.

iar steaua ramasa, am folosit-o pe post de capac.

Forma fara gaura se unge cu ou, forma cu cu gaura se pune deasupra (peste cea fara gaura),
se unge si ea si capacele si se coc. Se tin mai bine, dar asa arata mai frumos, cresc mai bine.

Créme Fraîche in limba romana se numeste '''''SMANTANA'''''
ReplyDeleteNu cred :D
ReplyDelete