July 7, 2009

Ficatei cu ceapa,vin si marar


-Ficatei cu ceapa-


  • 500 g ficatei de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mica marar
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei


Taiem ceapa rondele mai grosolane,
pe care le prajim usor în ceva ulei.


Attached Image


Cînd ceapa devine putin transparenta,
adaugam ficateii,si amestecam bine.


Attached Image


Dupa 3-4 minute la foc iute,ficateii îsi vor schimba culoarea.
Adaugam mararul,amestecam mai departe la foc iute aproximativ 5-6 minute,


Attached Image


dupa care adaugam si vinul.Continuam sa amestecam la foc iute,
pîna vinul se evapora(5-6 minute).Abia acum condimentam cu sare si piper.
Mai învîrtim 1-2 minute.


Attached Image


Am servit cu mamaliguta.


Attached Image


(Nu condimentati/sarati decît 1-2 minute înaite de a fi gata si nu îl lasati pe foc mai mult de 20 de minute..
altfel veti servi un ficat tare si sec)


Ceapa si mararul,sînt din productie proprie :P

10 comments:

  1. Sa-ti traiasca gradina ! Verdeturile proprii sint cele mai gustoase nu ???
    O zi buna !
    Cami

    ReplyDelete
  2. minunat! n-am mai gustat asa ceva de cand eram copila. mi-ai amintit un gust unic :)

    ReplyDelete
  3. Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

    ReplyDelete
  4. Bineînteles ca alea-s cele mai bune :)
    O zi buna si tie,Cami :)

    ReplyDelete
  5. Lacrima,de copil nu-mi placeau ficateii deloc..si de fapt nici acum nu ma omor dupa ei,dar preparati asa cu ceapa si vin,îmi plac mult.

    ReplyDelete
  6. Oliviutza,o sa trec pe la tine,sa vad despre ce este vorba :)
    Multumesc .

    ReplyDelete
  7. si eu fac ficateii uneori asa,doar ca la sfasit eu le mai pun si smantana.

    ReplyDelete
  8. Hi,Ursula!
    Bin nicht so scharf drauf.Aber so...mit Zwiebel,Wein und viel Dill zubereitet,schmeckt Leber ganz lecker!

    ReplyDelete
  9. Pansy,cu smîntîna înca nu am încercat,dar sînt sigura ca mi-ar place :D

    ReplyDelete