February 24, 2008

Prajitura cu mere



Recipe by Ginette

Blat

- 4 oua
- 150 g zahar
- 200 g faina
- 70 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- un praf de sare sare
- extract de vanile



Umplutura

- 7 mere
- 50 g unt
- 50 g zahar
- scortisoara

Ingredientele:


Am razuit merele,pe care le-am calit în unt.


Pentru ca nu au lasat zeama,le-am luat de pe foc,am adaugat zaharul si scortisoara si am amestecat.



Am batut albusurile cu zahar ,apoi am amestecat/mixat galbenusurile cu un strop sare,si le-am adaugat la albusuri.


Apoi am adaugat faina,amestecata cu praful de copt,coaja de lamîie,extract de vanilie(eu am amestecat restul ingredientele uscate.Extractul meu de vanile,e în satre solida)



..dupa care mi-am am observat ca am uitat uleiul :D ..l-am adaugat si mixat mai departe.


Am turnat o parte din compozitia blatului într-un vas termorezistenz,tapetat cu hîrtie de copt înmuiata.Am dat la foc iute,timo de 5 minute.

Dupa coacere rapida-5 minute.



Am adugat merele, am acoperit cu restul de compozite,apoi iute la cuptor,pîna ce a devenit auriu deasupra(cam la 170°C )


asa:


Gata pudrata








************



5 comments:

  1. E prajitura mea ?!?!!? Nu pot sa cred...e arta adevarata, iar prezentarea m-a dat gata (ca de obicei). Bravo, felicitari Maya !!!! Esti o artista adevarata. Ma bucur mult ca ti-a placut. Muah !!!

    ReplyDelete
  2. Se va repeta des..de fiecare data cînd ramîn mere! Merge usor,e buna tare..deci?? ce ramîne de facut?
    :)

    ReplyDelete
  3. Sa mancam si iar sa mancam !!! Nici nu stii cat ma bucur ca ti-a placut. Reteta o am de la soacra mea, cam de vreo 30 de ani, iti vine sa crezi? Te pup !

    ReplyDelete
  4. Si eu am niste mere ramase ci cel mai probabil am sa prestez si eu prajitura lui Ginette!
    Arata "molto bene" :)

    ReplyDelete