March 13, 2007

STRUDEL CU DOVLEAC

Umplutura
dovleac ras
zahar
scortisoara
ceva ulei pt stropit/pensulat foileSe razuie dovleacul.


Aluatul


500 g faina
300 ml apa calda
80-100 ml ulei
1 lingurita sare
un strop de zahar
1 lingura de otet

Am pus faina în vasul robotului.Am adaugat sarea si zaharul,lingura de otet si am dat drumul la învîrteala Am amestecat uleiul cu apa si am turnat încet,pe masura ce robotul învîrtea de zori..la viteza mica .Dupa framîntare ,se lasa vreo juma' de ora la odihna.Apoi se împarte în 5 bile.
Am întins foile cu ajutorul mîinilor unse cu ulei,dar merge foarte bine si cu sucitorul de marmura..merge chiar super.Se unge foaia(foile) cu ulei,se presara dovleacul ras peste .Apoi se presara scortisoasa dupa gust si zahar la fel.

Se roleaza,si se pun pe tava unsa .
Se coc la foc destul de marisor..cam 180°C,pîna devin aurii.





Se pot pudra cu zahar.



No comments:

Post a Comment