March 12, 2007

PRAJITURELE CU VISINE

Blatul

60 g faina
60 g amidon
6 oua
7 g praf de copt
100-110 zahar
100 martipan
1 vf. lingurita extract de vanilie
1 priza sare
coaja de lamîie
1 borcan de visine fara sîmburi

Glazura

zahar pudra+zeama de visine
sau pudrati cu zahar pudra


Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamîie si extractul de vanilie.

Se aduga martipanul taiat bucatele, se amesteca mai departe,pîna devine un amestec omogen.

Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Se adauga la galbenusuri si se amesteca pe treapta cea mai joasa. Apoi se aduga faina+amidonul si parful de copt (eu le-am amestecat pe toate înainte) cîte o lingura, mixînd mai departe pîna aceasta este gata.

Se toarna compozitia într-o tava unsa si tapetata sau se foloseste hîrtie de copt. Se împrastie visinile prin tava si se da la copt în cuptorul încalzit în prealabil la 170°C timp de 30 minute.



Se lasa la racit. O parte am pudrat cu zahar pudra si o parte am pus glazura facuta din zahar pudra si putina zeama de visine (din borcan).

E o prajitura aromata placut, asta datorita martipanului din blat.

No comments:

Post a Comment