1 vf. lingurita extract de vanilie
1 borcan de visine fara sîmburi
zahar pudra+zeama de visine
sau pudrati cu zahar pudra
Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamîie si extractul de vanilie.

Se aduga martipanul taiat bucatele, se amesteca mai departe,pîna devine un amestec omogen.

Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Se adauga la galbenusuri si se amesteca pe treapta cea mai joasa. Apoi se aduga faina+amidonul si parful de copt (eu le-am amestecat pe toate înainte) cîte o lingura, mixînd mai departe pîna aceasta este gata.

Se toarna compozitia într-o tava unsa si tapetata sau se foloseste hîrtie de copt. Se împrastie visinile prin tava si se da la copt în cuptorul încalzit în prealabil la 170°C timp de 30 minute.

Se lasa la racit. O parte am pudrat cu zahar pudra si o parte am pus glazura facuta din zahar pudra si putina zeama de visine (din borcan).

E o prajitura aromata placut, asta datorita martipanului din blat.
No comments:
Post a Comment