March 20, 2007

ROSII CU MOZZARELLA LA CUPTOR

600 g rosii marisoare si bine coapte
300-400 g mozzarella (eu pun 400 g)
1 ceapa
2 catei de usturoi-daca va place mai usturoiat ,puneti mai mult
3-4 linguri de ulei masline
cîteva frunze de basilikum(cui nu-i place poate folosi si cimbru)
piper si sare dupa gust
Rosiile si mozzarella se taie felii de aproximativ 5-6 milimetri grosime.Se unge o forma de jena cu putin ulei de masline,sau margarina si se aseaza rosiile si mozzarella- o felie de rosie, una de mozzarella. Ceapa se toaca marunt ,usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare ,piperul ,basilikum si uleiul de masilne.Se amesteca bine aceasta "marinada" si se toarna peste rosiile cu mozzarella. Se da la cuptor 20 min. la 200°C. Se serveste cu baguette sau cu ciabatta . taiate,tocate..
marinada din ceapa,basilikum,ustroi,uleiul de masline ,sare si piper
asa le-am asezat în forma de jena
cu marinada peste
Bun!


2 comments:

  1. Am incercat reteta si este gustos. ceva nou! Happy, happy ca am dat de bloggul tau cautind o reteta de ciuperci umplute

    ReplyDelete
  2. ma bucur ca ti-a placut,si multumesc de vizita.mai treci pe aici :)

    ReplyDelete