April 18, 2008

Crema de somon cu brînza



180 g somon putin afumat
200 g brînza cremoasa
1-2 lingurite zeama de lamîie
1 lingura marar tocat fin
castravete


Se pune brînza cu somonul,mararul si zeama de lamîie într-un vas înalt.


Se face un pireu cu mixerul bat.


Se serveste pe felii de castraveti,sau pe crackers(biscuitei crocanti),sau pe alte feliute de legume.


10 comments:

  1. vecinul meu luca face ceva asemanator dar adauga carne de vita, fiarta si data prin masina de tocat.e ceva de senzatie, gustul pestelui e ameliorat, mai mult decat suportabil pentru mine(eu nefiind fan al pestelui).si daca mai adauga si cappere...

    ReplyDelete
  2. Adi,pai mie mi se pare ca somonul afumat,de calitate buna,nu e asa pestios,ca alti pesti :D

    Stii ca nici eu nu-s cu pestele,dar combinatia asta,e buna.Mararul si lamîia,îl face "supercomestibil" si pentru noi astia ma nepestiosi.

    ReplyDelete
  3. AAAAAaaa....asta o fac acum de Paste, nu ingrasa si somonul e preferatul meu !!!!! Muah !

    ReplyDelete
  4. Si noi adoram somonul..toti cinci :D !!!

    ReplyDelete
  5. ha, ha, ha....si noi..toti 3 in frunte cu sefa noastra !!!

    ReplyDelete
  6. Sclaviiiii de noi!! :) hahaha

    ReplyDelete
  7. Hallo Maya,
    Uite ca iarsi revin sa-ti fur o idee si o reteta.
    Sper ca nu te superi.Dar Pateul tau din somon mi-se pare mai simplu decit retetele mele.Am in frigider 1 Pac. de File de Somon afumat si cum astazi mi-am propus sa papam hrana rece,reteta ta este bine venita.
    O sa revin cu dovezile si laudele dupa degustare)hi,hi)
    Pina atunci MULTUMESC MULT si o zi plina de SUCCESE!
    Cu prietenie
    Laura S.

    ReplyDelete
  8. Ei Maya,in sfirsit revin cu impresiile,care sint foarte bune,despre acesta reteta simpla si delicioasa.
    Am preluat-o si in Blogul meu,sper ca este OK?!
    http://laurasleckerbissen.blogspot.com/search/label/APERITIVE

    Din pacate am facut o greseala,care sa dovedit nu prea mare,dar gustul a avut de suportat.
    Pachetelul meu de somon a fost ceva mai mic in gramaj si eu nu m-am uitat.Am pus totul in mixer si dupa ace am mixat ceva timp,mi-sa parut culoarea ceva c-am palida....si aici am constatat ca a fost prea putin somon.Nu a fost rea nici asa,dar cu siguranta mult mai delicioasa cu cant. de tine data.
    Iti multumesc foarte mult si un WE,placut tie si Familiei tale!
    Cu prietenie si respect
    Laura S.

    ReplyDelete