March 2, 2009

Salata de vinete



O salata usoara din punct de vedere caloric si usor de realizat.
Buna pentru vegani,vegetarieni,sau cei care tin post.
Mie mi-o place mai ales vara,pentru ca e racoritoare.


Photobucket


  • vinete copate si decojite
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei de flaorea soarelui
  • otet
  • zeama de lamîie
  • sare
  • piper


Coacem vinetele,le decojim si le lasam la racit într-o sita.
Punem o parte din vinete într-un vas.Adaugam ceapa taiata grob si usturoiul.


Photobucket


Cu mixerul stick,facum piure,pîna ceapa si usturoiul au consistenta dorita.


Photobucket


Saram,piperam,adaugam restul de vinete,zeama de lamîie si otetul.Facem piure.
Adaugam ulei (..cît doreste fiecare),si amestecam.Degustam.
Condimentati cu sare,piper,ulei,otet..lamîie,daca mai este nevoie.


Photobucket


Îmi place sa o servesc pe pîine alba sau mai neagra
si cu seminte de dovleac,sau floarea soarelui.



Photobucket


Chiar daca folosesc otet,totdeauna adaug si zeama de lamîie.
Îi da o aroma proaspata :)




Photobucket

7 comments:

  1. Eu daca nu o bat cu batatorul traditional de lemn, nu simt ca am facut salata de vinete. Daca ar fi sa folosesc the stick mixer, mi-ar strica toata placerea.
    Sau poate doar sunt eu weird :)

    ReplyDelete
  2. Eu nu le am cu lemnul deloc.Mie groaza si de funduri,si de linguri..desi am,le evit.Chiar daca-mi stric cutitele,folosesc cît pot sticla,metal,portelan,marmura..

    Dar na,fiecare cu pasareaua lui :D

    ReplyDelete
  3. Maya in primul rand bine ai venit din concediu !!!
    Eu sunt incepatoare in ale bucatariei iar tu esti gurul meu in ale gatitului :), ce as vrea eu sa stiu este 1.daca pot sa fac salata si cu mixerul normal si daca stii cam cat ai lasat vinetele in cuptor sau cum imi dau eu seama cand sunt gata(coapte) stiu ca suna ca o intrebare banala dar tot timpul imi este frica ,ca nu le coc cat trebuie si nu mai fac...acum daca te-am prins pe tine la reteta asta te exploatez :)).

    Multumesc mult !!!

    ReplyDelete
  4. Amy, coace-le pe flacara de la aragaz, ca ies mai bune :).Sunt gata cand coaja e prajita bine.

    Eu le toc cu un tocator de plastic, si pe urma le frec cu mixerul obisnuit(cel cu 2 palete).

    Maya, ce pofta mi-ai facut cu salata asta, azi am cumparat vinete (gata coapte si tocate :)) ), si acum ma apuc sa le pregatesc.

    ReplyDelete
  5. Multumesc mult Irina dar eu nu am flacara la aragaz (am aragazul electric) asa ca nu pot decat tot in cuptor sa pun.

    Multumesc mult pt sfaturi !!!

    ReplyDelete
  6. Amy,eu le fac pe gratar ca-s mai bune.Dar le fac si în cuptor.AColo nu stiu cît le las..depinde de vinete,de marimea lor.Tot le întorc pe toate partile,si cîndva vezi ca-s moi.Atunci se decojesc bine,si se toaca usor.La cuptor facute-s foarte moi.Cam la 200°C le coc.

    ReplyDelete
  7. Irina,mie cel mai mult îmi plac pîrlite pe pilta de la soba :D
    Dar cum nu am posibilitatea,le savurez pe cele din România care le coace mama pe plita,si le congeleaza(asa ajung si la mine,si ma rasfat)
    EU gasesc vinete frumoase,dar nu-s asa bune ca alea :)

    ReplyDelete