February 22, 2011

Paste cu sos de gorgonzola,pere si nuci pecan

Pasta mit Gorgonzola-Birnen-Pecannuss Sauce



Ingrediente:

  • 2 pere,feliate
  • 200 ml suc de mere
  • 50 g creme fraîche
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica,tocata fin
  • 60 g nuci pecan,farîmitate grob
  • 1 lingura zeama de lamîie
  • 80 g gorgonzola,bucatele
  • 2-3 frunze de salvie,tocate grob
  • sare,piper


Zutaten:

  • 2 Birnen,in Scheiben
  • 200 ml Apfelsaft
  • 50 g Creme Fraîche
  • 2 EL Olivenöl
  • 1 kl. Zwiebel,fein gehackt
  • 60 g Pecannüsse,grob gehackt
  • 1 EL Zitronensaft
  • 80 g Gorgonzola,in Stückchen
  • 2-3 Salbei Blätter,grob gehackt
  • Salz,Pfeffer

Se fierb pastele al dente în apa cu sare,se strecoara si se pastreaza calde.
Între timp se feliaza perele,se pun într-un vas si se acopera cu suc de mere.

Pasta in Salzwasser al dente kochen,abgießen und warmhalten.
Inzwischen die Birnen in Scheiben schneiden,in einen Topf geben und mit Apfelsaft übergießen.

 
Se blanseaza 4-5 minute pe foc moderat,se adauga creme fraîche,
se amesteca scurt si se da deoparte.

Bei mäßiger Hitze 4-5 Minuten pochieren,Creme Fraîche zugeben,
kurz rühren und beiseite stellen.


Se încinge uleiul si se dunstuie ceapa pîna devine sticloasa.
Se adauga nucile pecam,sucul de lamîie si salvia.
Se adauga perele cu sos,se amesteca usor.

Das Öl erhitzen und die Zwiebel 1-2 Minuten unter Rühren glasig dünsten.
Pecannüsse,Zitronensaft und Salbei einrühren.
Die Birnen und die Pochierflüssigkeit einrühren.


Se adauga gorgonzola la amestecul de mai sus si se lasa sa fiarba usor pe foc moderat pîna brînza începe a se topi.Se condimenteaza sosul cu sare si piper.

Gorgonzola in den Topf geben und die Mischung bei mäßiger Hitze so lange kochen bis der Käse zu schmelzen beginnt.Die Sauce mit Salz und Pfeffer abschmecken.



Se amesteca pastele cu sos,se orneaza
(nuci pecan,bucatele de gorgonzola,frunze de salvie) si se servesc calde.
Die Pasta mit der Sauce vermengen,garnieren
(Pecannüsse,Gorgonzola-Stückchen,Salbei-Blätter) und warm servieren.



5 comments:

  1. Ca faci niste mancaruri de mare exceptie stiam demult.
    Ca pozele acestor mancaruri sunt de mare exceptie si ele, deja ma obisnuisem.
    Dar nu, nu era de-ajuns sa salivez la felurile de mancare, nu era suficient sa fac miopie de la admirat pozele, amu am ajuns sa visez noaptea la vasele extraterestre in care-ti prezinti operele!

    Tu fa mancare in continuare, coafura mea rezista! =))

    ReplyDelete
  2. Nagyon különleges!!!szivesen ennék belőle!!!

    ReplyDelete
  3. La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

    ReplyDelete
  4. Un 1 Martie fericit
    si o primavara care sa iti infloreasca intregul an!

    ReplyDelete
  5. Ok,Vince...you are my Hero :D

    ReplyDelete