October 16, 2007

SCHWEINEGESCHNETZELTES

  • 700 filet de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 250 ml supa de carne sau legume
  • 200 ml smîntîna
  • 100 vin alb
  • 1 lingura concentrat de tomate
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • chili (fac)
  • patrunjel

Punem ceapa tocata fin la rumenit în ulei.
Cînd devine transparenta, adaugam carnea taiata fîsiute subtiri,
lasam cîteva minute la rumenit, timp în care adaugam si usturoiul tocat fin.
Presaram faina, amestecam, dupa care adugam supa si condimentam.
Dupa cîteva clocote, reducem focul, adaugam smîntîna si mai lasam cîteva minutele.
Spre sfîrsit adaugam concentratul de tomate si patrunjelul, amestecam.
Dupa înca un minut, oprim focul.
Se poate servi cu paste, cartofi natur, orez, Spätzle.



Eu am servit cu Spätzle proaspete.

1 comment:

  1. in calitate de bucatar as recomanda ca sosul sal pregatesti separat si sa folosesti si ciuperci , legume si supa de vita. Si atunci vei obtine un RammSoße veritabile si ca garnitura pentru sos nijte ciupecute gratinate putin

    ReplyDelete