April 30, 2011

Tortulet de sfecla cu crema de brînza





  • sfecla fiarta sau coapta,feliata
  • 200 g crema de brînza(am folosit Boursin)
  • 2-3 linguri smîntîna lichida
  • 1 legatura arpagic(Allium schoenoprasum)
  • sare,piper
  • chimen macinat fin(fac.)

Ingredientele pentru crema se amesteca cu furculita.

Pentru montarea tortuletului aveti nevoie de un cerc patisier.
Pentru ca cercurile mele patisiere nu sînt asa mari,am folosit peretele
detasabil al unei forme de copt cu diametrul de 13 cm.
Am început cu un strat de sfecla,urmat de unul cu crema acoperit cu sfecla,


peste care am pus din nou un strat de crema acoperit cu sfecala.


Cu restul de crema am decorat a doua zi cînd am eliberat tortuetul din cerc.





12 comments:

  1. nu stiu cum este la gust dar tare bine arata

    ReplyDelete
  2. Noua ne-a placut mult.
    Multumesc :)

    ReplyDelete
  3. Super arata, super ideie dar si prezentare...O seara placuta.

    ReplyDelete
  4. Arata splendid! ma intreb oare ce gust o avea, dar cred ca unul special, mai ales de la sfecla. Ador sfecla.

    ReplyDelete
  5. Buna combinatie eu pun brinza proaspata pe feli de sfecla fiarta.Tortul tau e de mare clasa cat e de frumos tot asa e de bun.Merita incercat.Draga Maya ai un blog superb te admir.

    ReplyDelete
  6. Foarte misto si o culoare foarte atragatoare.In zeama de sfecla rosie am marinat si eu ouale.Foarte aspectos tortuletu.Un weekend frumos!

    ReplyDelete
  7. Multumesc,Miodrag.O duminica placuta si tie!

    ReplyDelete
  8. Irina,cum spuneam,noua ne place cmbinatia.Anul trecut am facut crema de sfecla cu brînza si hrean(bineînteles ca am repetat-o si anul asta).Merge bine pe lînga ouale de Paste :)

    ReplyDelete
  9. Anonimule,multumesc pentru apreciere :)

    ReplyDelete
  10. Merci,Paradis.Într-adevar sfecla da o culoare atît de frumoasa,aproape "nenaturala",atît de puernica!

    ReplyDelete
  11. wow,ce frumos arata,super,felicitari

    ReplyDelete