February 18, 2008

Pasta cu gorgonzola si spanac





spanac
gorgonzola
2-3 linguri de smîntîna de frisca
ceva lapte
paste
ulei de masline
sare

Se curata/spala spanacul,se opareste 1-2 minute.
Se stoarce,dupa care îl punem cu 1-2 linguri de ulei
si un catel de usturoi putin zdrobit,într-o tigaie.

Îl învîrtim vreo 5 minute la foc iute,
apoi se adauga gorgonzola(cîta doriti/va place).
Pentru ca sosul sa fie mai cremos/fluid,
am pus nitica smîntîna si ceva lapte.
Focul se reduce la minim,si se învîrte,
pîna se topeste brînza,iar amestecul devine sosos.

Daca e nevoie,se aduga putina sare.

Se fierb pastele al dente,se pun peste sosul de spanac & gorgonzola,si se amesteca.
Se serveste cald.





************





No comments:

Post a Comment