March 20, 2007

PUI CU CARTOFI LA CUPTOR



Pui cu cartofi.
Printre cartofi am taiat o ceapa,ardei,o rosie si morcovi.Puiul l-am umplut cu leustean,ardei,usturoi,morcov.

Într-o cana,a pus ceva ulei de masline,granulat de usturoi,piper,putina boia si ceva vin alb.Cu "zeama " asta am stropit cartofii si puilul.
Super bun

Am pus tot deoadata în tava,la 200°C timp de 50 minute(cuptorul neîncalzit) ,dupa care am mai lasat înca vreo 5 minute la 250°C cu ventilatie


***************


Reteta inspirata by Cristina


1 pui

2 linguri de margarina(eu am folosit cea de la Bertolli,care contine 24% ulei de masline)

1 capatîna de usturoi

sare,piper ,boia dulce,chilli proaspeti(initial vroiam sa pun uscat,dar aveam proaspeti si m-am razgîndit)

ceva verdeata(ce va place..rosmarin de ex. ,merge super..sau basilikum,oregano..sau pur si smplu patrunje..)

cartofi curatati ,spalati si taiati pe jumatate.Se desprinde cu ajutorul degetului/degetelor pielea de pe pui.Merge foarte usor..cel putin la astia de aici..la cei antrenati de la tara,s-ar putea sa meraga mai greu.
Prin partea de jos a pieptului,se intra si se desprinde si pielea de pe picioarele/bulanele/copanele,puiului.
Se pune în margarina toate condimentele inclusiv chili si usturoiul tocat fin(eu am dat prin robot) ,si se amesteca bine cu margarina. Am pus si putuna boia dulce..mai mult de culoare. Se baga pe sub pielea puiului aceasta pasta,se unge si în interior,si bineînteles si exteriorul. Pentru ca am vrut sa-mi intre mai multi cartofi în tava,am pus puiul pe o sticluta,în care am pus putina apa Normal ,e mai bine culcat.Atunci se întoarce de pe o parte pe alta,pentru a se rumeni. (în poza ,se vede capatîna de ustroi -atît ustroi am pus în amestecul cu margarina)
Asa arata îninte de coacere. Cu pui de la tara,nu se pun cartofii la început.Puiului antrenat,îi trebuie mai mult timp de coacere. Cartofii i-am sarat si piperat,am pus niste crengute de verdeata(salvie,oregano si busuioc) si ceva apa în tava.Nu se pune grasime,ulei..ajunge cît lasa puiul si margarina.

Copt.
Ne-a placut..asa ca am repetat cu copane de pui. De data aceasta servite cu pilaf de orez cu mazare si morcovi.


No comments:

Post a Comment