October 6, 2008

Patratele de ricotta si rosii/Aperitiv


-Recipe by Silvia-








-Amestecul de rosii-

  • 1 doza de rosii fara pielita
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 mîna de masline fara sîmburi
  • 2 catei de usturoi
  • 90 g faina
  • frunze de busuioc
  • sare,piper






Amestecul de ricotta


  • 250 g ricotta
  • 1 ou
  • 1 lingurita oregano
  • 20 g faina
  • sare,piper





Punem rosiile,uleiul,usturoiul pisat si busuiocul tocat într-o cratita,
si lasam 10 minute la foc lejer.






Adaugam maslinele feliate,condimentam si lasam la racit.





Între timp,amestecam ouale cu faina ,sarea si eventual piper.





Dupa ce s-a racit sosul de rosii,îl adaugam la amestecul de oua cu faina.





Apoi pregatim amestecul de ricotta,





amestecînd toate ingredientele,pîna obtinem un amestec omogen.





Ungem o tava cu unt,si o tapetam cu faina.Turnam amestecul de rosii.





Deasupra punem cîte o lingura din amestecul de ricotta.





Marmoram putin cu o furculita.






Dam în cuptorul preîncalzit la 200°C,timp de 25 minute.






Lasam la racit,apoi taiem patratele.









4 comments:

  1. Sînt bunute si usor de facut!

    ReplyDelete
  2. Chiar cred c-am sa le fac. Nu stiu daca ti-am spus dar inainte de a-mi face blogul am incercat mai multe retete de-ale tale si-au iesit f bune! La mine ai un cadou :-)

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca ti-au iesit,si ma bucur mai mult daca ti-au si placut!
    Multumesc pentru premiu.Ti l-as fi oferit si eu,dar nu stiam daca e permis sa-l oferi "napoi" celui care l-a daruit.
    Oricum,cu sau fara premiu I love your Blog! Pup

    ReplyDelete