March 16, 2007

SARMALE SPARTE

Servite cu paste-foarte bun!
Le-am fiert în mult bulion cu putina apa.Pastele au potrivit la fix cu varza tocata înnecata în sos :D
-reteta mai jos-



800 g carne macinata(porc+vita)

100 g orez varza tocata(eu am facut cu murata-merge si cu varza proaspata)

1-2 oua

2-3 morcoviori

1 ceapa marisoara(rosie)

1 capatîna de usturoi(2-3 catei)

1/4 dintr-un ardei rosu

patrunjel,sare, piper,ulei de floarea soarelui

ceva bulion de rosii(fac)

o bucata de slanina ,foaie de dafin-la fiert (facultativ)

Se spala si curata legumele.Se toaca ceapa,se pune într-o tigaie cu putin ulei la rumenit,se adauga morcovii,ardeiul si usturoiul tocat si se mai lasa cîteva minute la prajit. Apoi se adauga si orezul se amesteca si se mai lasa vreo 2-3 minute pe foc.
Nu uitati verdeata,tocata se pune la urma,se mai mesteca putin si se lasa la racit.
Carnea macinata se pune într-un castron se adauga oul(eu am pus doua ca era tare micute-dar normal ajunge unu)se aduga amestecul de legume/orez si se framînta bine.Mai condimentati/sarati/piperati dupa gust.Într-o oala se pune pe fund se pune jumatate din cantitatea de varza .
Din amestecul de carne ,se formeaza bilute,cu mîna.
Acestea se aseaza pe varza
...
Se acopera cu varza ramasa,se pune putin bulion de rosii deasupra si se toarna apa,cît cuprinde.Se pune la foc moderat circa 60-70 minute.
Eu am servit cu cartofi fierti si smîntîna.

No comments:

Post a Comment