March 28, 2011

Sunrise Potatoes


_____________________________recipe by La Chef-A



  • cartofi
  • oua
  • unt
  • bacon taiat
  • pecorino,razuit
  • patrunjel proaspat,tocat
  • sare, piper
  • ulei de masine e.v.
  • suc de lamîie


Dupa cum vedeti nu am dat cantitati.Fiecare face cîti cartofi doreste.
Daca-s mari,ajunge unu de persoana.Daca-s mai mititei si foamea mare,
nu ezitati sa faceti 2-3 cartofi în plus,pentru ca sînt buni :D
Eu am facut 5 cartofi de marime mijlocie,5 oua mici,5 felii subtiri de bacon,
5 cubulete de unt.Restul ingredientelor dupa ochi sau dupa gust.

Se spala cartofii si se pun la copt la 250 °C timp de aproximativ 40-45 minute.
Totusi faceti o proba cu o furculita sau scobitor.Nu toti cartofii se coc la fel.
Depinde atît de marimea cît si varietatea cartofilor folositi.


Dupa ce sînt copti,se scot din cuptor si se lasa putin la racorit,apoi se taie un capacel.


Se scobesc cartofii de miez,iar în interior se pune cîte un cubulet de unt.


Se adauga oul.Deasupra se pune costita,patrunjelul,piper si se presara pecorino.
Se dau din nou în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20 minute,sau pîna oul este copt.



Miezul de cartofi se amesteca cu pecorino razuit,patrunjel tocat,sare,piper,ulei de masline si suc de lamîie.
Se amesteca usor si se serveste alaturi de cartofii copti.







11 comments:

  1. Tocmai am inghitit in sec...Arata fenomenal! Felicitari!

    ReplyDelete
  2. o idee de nota 10 cu multe felicitari

    ReplyDelete
  3. Andreea,se fac foarte usor.Ce-i drept dureaza ceva,dar sînt buni :)

    ReplyDelete
  4. Yaya,multumesc :)
    Salutari,
    M.

    ReplyDelete
  5. Dar ce bine arata! Mor aici nu alta!!! Trebuie neaparat incercati! Multumesc de idee Maya!

    ReplyDelete
  6. Iulia,asta am zis si eu cînd i-am vazut!Sa stii ca merg bine si cu un spanac pe lînga :D

    ReplyDelete
  7. Arata minunat!
    Am gasit zilele acestea o reteta asemanatoare (fara bacon) in cartea de bucate a Principesei Margareta. Am sa o incerc si eu!

    ReplyDelete
  8. Bobita,eu am vazut-o la Chef-A,si mi-a placut.Nu am schimat decît foarte putin la reteta...adica am presarat putin pecorino,pe care eu îl ador :D

    ReplyDelete
  9. Maya, ma bucur ca ai incercat cartofii astia si ca ti-au placut. Si noi i-am refacut de curand. Cat despre provenienta acestei retete in forma ei simpla dar originala, cred, Marion Cunningham autoare a cartii de bucate "The Supper Book" zicea: "This is simply a baked potato with a bright yellow egg sitting on top of it, but when you mash the egg into the buttered potato it's like the sun coming up over the mountains." La asa ceva e pacat sa nu adaugi putin bacon si pecorino :P

    ReplyDelete
  10. Maya ce frumoasa prezentare si cred ca au fost yumyyy

    ReplyDelete
  11. Pătrunjel uscat se poate folosi oare?

    ReplyDelete