BLATUL
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
1/2 lingurita praf de copt
1 prisa sare
coaja de portocala (rasa)
extract de vanilie
1 zahar vanilat
Se separa ouale.Se bate albusul împreuna cu 40 g zahar ,cu priza de sare
si zaharul vanilat.


Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura,amestecînd într-una.

Se toarna într-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm),unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu hîrtie de copt)

Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160°C-170°C timp de 25-30 minute.

Se lasala racit,pe un gratar,apoi se taie în 3 felii subtiri.
350 martipan(masa cruda)
100 ml suc de portocale(proaspat)
1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)
Faceti crema de martipan..eu am adugat în final si 3 linguri de budinca de vanilie..pentru ca nu eram asa încîntata de martipanul de la Schwartau.
Faceti crema de martipan..eu am adugat în final si 3 linguri de budinca de vanilie..pentru ca nu eram asa încîntata de martipanul de la Schwartau.

No comments:
Post a Comment