December 19, 2010

Polos

________________________________________recipe by Sissi



  • 250 g unt__________________________250 g Butter
  • 140 g zahar pudra___________________140 g Puderzucker
  • 25 g cacao_________________________25 g Kakao
  • 10 g zahar vanilat___________________10 g Vanillezucker
  • o prise sare________________________eine Prise Salz
  • 100 g oua(2 oua mici)________________100 g Eier(2 kleine Eier)
  • 200 g faina_________________________200 g Mehl

Se mixeaza untul,zaharul pudra,cacaoa,zaharul vanilat si sarea.Se adauga ouale pe rînd.Faina se adauga la urma.

Butter, Puderzucker, Kakaopulver,Vanillezucker und Salz schaumig rühren.
Nach und nach Eier beigeben.Mehl zum Schluss einrühren.



Masa de aluat se spriteaza în forma de gramajoare (2-3 cm Ø)cu un sprit de fursecuri pe o tava cu hîrtie de copt.Se coace în cuptorul preîncalzit la 160°C timp de 10-12 minute.

Masse mit eine Gebäckspritze mit glatter Tülle auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech zu kleinen Busserln(2-3 cm Ø) spritzen. Im vorgeheizten Ofen bei 160 °C 10-12 Minuten backen.







Jumatate din fursecuri se acopera cu crema ganache si se acopera cu cealalta jumatate.

Die Hälfte der Busserln mit Ganache-Creme füllen und mit der anderen Hälfte bedecken.



Crema Ganache

Ganache-Creme


  • 300 g ciocolata alba________________300 g weiße Schokolade
  • 200 ml frisca______________________200 ml Schlagsahne
  • 1 pastaie de vanilie_________________1 Vanillestange


Se încalzeste frisca(nu se fierbe!).Pastaia de vanilie se despica pe lungime,
iar maduva se rade cu lama unui cutit si se amesteca în smîntîna.Se adauga si pastaia de vanilie.

Schlagsahne erwärmen(nicht kochen!).Vanillestange längs aufschneiden,das Mark mit dem Messerrücken herauskratzen und in die Sahne schaben.Vanillestange dazugeben.


 
Ciocolata rupta în bucati se lasa la topit în smîntîna,se lasa la racit,si se amesteca cînd si cînd.

Zerbröckelte Schokolade in Sahne schmelzen, abkühlen lassen, dabei ab und zu umrühren.



Se da la rece.

Kühl stellen.



A doua zi se mixeaza(înainte de a mixa se îndeparteaza pastaia de vanilie).

Am nächsten Tag aufmixen(vor dem Mixen Vanillestange entfernen).



Lasst es euch schmecken!







23 comments:

  1. Le visez la noapte :)))
    Yammy rau :P

    ReplyDelete
  2. Delicioase ...perfecte pentru sarbatori!
    ciao!

    ReplyDelete
  3. super reteta, imi place mult :D te pup, maya

    ReplyDelete
  4. Yamy...cat de bune pot fi!!! Sigur!!
    Pupici

    ReplyDelete
  5. Ahhh,ce pofta mi-ai facut!!! O sa le visez la noapte...Pupici si o saptamana minunata iti doresc!

    ReplyDelete
  6. Arata grozav, am sa le fac si eu daca imi poti spune cata faina este necesara. Multumesc,
    Sanda

    ReplyDelete
  7. Isa,nu le visa,fa-le ca merg rapid :D
    (si la facut,si la mîncat :D )

    ReplyDelete
  8. Nicoleta,fursecurile astea se obisnuiesc în Austria în perioada Craciunului :)

    ReplyDelete
  9. Sanda,am completat aseara la ingrediente.Multumesc ca ai scris de faina,ca o sarisem :D

    ReplyDelete
  10. faine ,faine,faine si prezentarea la fel,o saptamana buna

    ReplyDelete
  11. Yaya,multumesc.Si tie o saptamîna frumoasa :)

    ReplyDelete
  12. Ce fain arata! Perfecte pentru Craciun :)

    ReplyDelete
  13. Boabita de cafea,da,merg bine la Craciun,dar trebuie sa-i faci atunci...ca daca-i faci înainte ramîi fara..ca dispar rapid :D

    ReplyDelete
  14. Maya, multumesc din suflet pentru reteta. Chiar cautam ceva bun pentru Craciun.
    Ei bine tocmai am terminat de facut "Polos" si sunt grozave.
    Am impresia ca ti-am mai scris, dar daca nu, sa stii ca ma bucur teribil ca scrii si in germana, eu locuind de 3 ani in DE si fiind in proces de invatare a limbii.
    Sarbatori fericite si Isus nascut in Betleem sa-ti binecuvinteze familia.

    ReplyDelete
  15. Liana Morar,ma bucur ca te-am inspirat cu aceasta reteta de provenienta austriaca.Sarbatori fericite si numai bine!Pupici!

    ReplyDelete
  16. Am facut aceste fursecuri folosind reteta ta. Singura diferenta - am folosit whipped ganache din ciocolata amaruie pentru umplut, si le-am acoperit cu ciocolata topita. Mmmm... Au avut mare succes la masa de Craciun. Multumesc!

    ReplyDelete