- 250 g unt__________________________250 g Butter
- 140 g zahar pudra___________________140 g Puderzucker
- 25 g cacao_________________________25 g Kakao
- 10 g zahar vanilat___________________10 g Vanillezucker
- o prise sare________________________eine Prise Salz
- 100 g oua(2 oua mici)________________100 g Eier(2 kleine Eier)
- 200 g faina_________________________200 g Mehl
Se mixeaza untul,zaharul pudra,cacaoa,zaharul vanilat si sarea.Se adauga ouale pe rînd.Faina se adauga la urma.
Butter, Puderzucker, Kakaopulver,Vanillezucker und Salz schaumig rühren.
Nach und nach Eier beigeben.Mehl zum Schluss einrühren.
Masa de aluat se spriteaza în forma de gramajoare (2-3 cm Ø)cu un sprit de fursecuri pe o tava cu hîrtie de copt.Se coace în cuptorul preîncalzit la 160°C timp de 10-12 minute.
Masse mit eine Gebäckspritze mit glatter Tülle auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech zu kleinen Busserln(2-3 cm Ø) spritzen. Im vorgeheizten Ofen bei 160 °C 10-12 Minuten backen.
Jumatate din fursecuri se acopera cu crema ganache si se acopera cu cealalta jumatate.
Die Hälfte der Busserln mit Ganache-Creme füllen und mit der anderen Hälfte bedecken.
Crema Ganache
Ganache-Creme
- 300 g ciocolata alba________________300 g weiße Schokolade
- 200 ml frisca______________________200 ml Schlagsahne
- 1 pastaie de vanilie_________________1 Vanillestange
Se încalzeste frisca(nu se fierbe!).Pastaia de vanilie se despica pe lungime,
iar maduva se rade cu lama unui cutit si se amesteca în smîntîna.Se adauga si pastaia de vanilie.
Schlagsahne erwärmen(nicht kochen!).Vanillestange längs aufschneiden,das Mark mit dem Messerrücken herauskratzen und in die Sahne schaben.Vanillestange dazugeben.
Ciocolata rupta în bucati se lasa la topit în smîntîna,se lasa la racit,si se amesteca cînd si cînd.
Zerbröckelte Schokolade in Sahne schmelzen, abkühlen lassen, dabei ab und zu umrühren.
Se da la rece.
Kühl stellen.
A doua zi se mixeaza(înainte de a mixa se îndeparteaza pastaia de vanilie).
Am nächsten Tag aufmixen(vor dem Mixen Vanillestange entfernen).
Lasst es euch schmecken!
Nota 1o plus.
ReplyDeleteLe visez la noapte :)))
ReplyDeleteYammy rau :P
Delicioase ...perfecte pentru sarbatori!
ReplyDeleteciao!
super reteta, imi place mult :D te pup, maya
ReplyDeleteYamy...cat de bune pot fi!!! Sigur!!
ReplyDeletePupici
Ahhh,ce pofta mi-ai facut!!! O sa le visez la noapte...Pupici si o saptamana minunata iti doresc!
ReplyDeleteArata grozav, am sa le fac si eu daca imi poti spune cata faina este necesara. Multumesc,
ReplyDeleteSanda
Hapleablog,merci :)
ReplyDeleteIsa,nu le visa,fa-le ca merg rapid :D
ReplyDelete(si la facut,si la mîncat :D )
Nicoleta,fursecurile astea se obisnuiesc în Austria în perioada Craciunului :)
ReplyDeleteDiamond,te pup si eu :*
ReplyDeleteBia,merci :)
ReplyDeleteAna,multumesc :)
ReplyDeleteSanda,am completat aseara la ingrediente.Multumesc ca ai scris de faina,ca o sarisem :D
ReplyDeletefaine ,faine,faine si prezentarea la fel,o saptamana buna
ReplyDeleteYaya,multumesc.Si tie o saptamîna frumoasa :)
ReplyDeleteCe fain arata! Perfecte pentru Craciun :)
ReplyDeleteBoabita de cafea,da,merg bine la Craciun,dar trebuie sa-i faci atunci...ca daca-i faci înainte ramîi fara..ca dispar rapid :D
ReplyDeleteMultumesc draga Maya!
ReplyDeleteMaya, multumesc din suflet pentru reteta. Chiar cautam ceva bun pentru Craciun.
ReplyDeleteEi bine tocmai am terminat de facut "Polos" si sunt grozave.
Am impresia ca ti-am mai scris, dar daca nu, sa stii ca ma bucur teribil ca scrii si in germana, eu locuind de 3 ani in DE si fiind in proces de invatare a limbii.
Sarbatori fericite si Isus nascut in Betleem sa-ti binecuvinteze familia.
Sanda,cu mare placere! :)
ReplyDeleteLiana Morar,ma bucur ca te-am inspirat cu aceasta reteta de provenienta austriaca.Sarbatori fericite si numai bine!Pupici!
ReplyDeleteAm facut aceste fursecuri folosind reteta ta. Singura diferenta - am folosit whipped ganache din ciocolata amaruie pentru umplut, si le-am acoperit cu ciocolata topita. Mmmm... Au avut mare succes la masa de Craciun. Multumesc!
ReplyDelete