January 15, 2010

Antricot de vita cu sos de piper verde


__________________________________recipe by KikenHana


Imagine

  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura piper verde din borcan
  • 200 ml smantana de frisca
  • patrunjel tocat
  • sare

Vinul se fierbe impreuna cu cognacul timp de 10 minute pe foc mic.


Imagine


Adaugam smantana,si mai lasam 10 minute la fiert pe foc mic,
dupa care adaugam lingurita de mustar si amestecam bine cu telul.
Adaugam piperul verde, amestecam si degustam. Saram.



Imagine



Imagine



Imagine


In final se adauga patrunjelul verde tocat.
Se pastreaza cald, pana preparam antricotul.


Imagine


Carnea:
 
  •  felii antricot maturat  14 zile
  • condimente dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Scoatem antricotul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi preparat.
E bine sa ajunga la temperatura camerei.
Se prajeste mai bine (nu raceste uleiul).
Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.


Imagine



Imagine



Cand este incins, adaugam feliile de antricot
si le prajim 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.

Se scot din tigaie, si se lasa 5 minute la odihna.


Imagine



Se serveste cu sosul de piper,
eventual acompaniate de cartofi copti, orez fiert...



Imagine


Medium.


Imagine

12 comments:

  1. noroc ca nu tre sa deschid gura ca sa tastez!! ar face laptopu scurtcircuit. oare ai habar cum ii spune in engl? poti sa-mi spui te rog unde locuieste el pe vita? oare o fi ribeye? in fine, tot il fac maine!

    ReplyDelete
  2. Dana,Entrecôte(fr.) cred ca e Ribeye(eng.).Eu cumpar doar maturat cel putin doua saptamîni! :)

    Este foarte bune,se topeste în gura :D

    ReplyDelete
  3. Povestigustoase,sper ca nu! :P

    ReplyDelete
  4. Buna Maya,
    asi dori mult adresa ta de e-mail,adresa mea este alexandrinatheiss@yahoo.de

    ReplyDelete
  5. este oarecum in zona in care se afla cotletul la porc....

    ReplyDelete
  6. si ptr ca nu m-am, exprimat corect,el se afla la vita ...of course...

    ReplyDelete
  7. Alexandrina,adresa mea de e-mail este:
    maya.esprit@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Buna si LA MULTI ANI! Am si eu o rugaminte: daca vrei sa-mi spui, cum se matureaza carnea de vita, timp de 14 zile sau de unde pot s-o cumpar gata maturata?

    ReplyDelete
  9. Lumy, eu o cumpar gata maturata de la macelar. Se poate matura în mai multe feluri. Macelrau cre'ca matureaza cîte juma' de vita odata, în camere speciale care mentin o anumita temperatura, umiditate... etc.
    Acasa o poti matura în vid/în punga vidata/fara aer, dar nu stiu exact la ce temperatura trebuie tinuta. Cred ca un frigider rece îi ajunge, doar ca temperatura trebuie mentinuta. Deci nu este indicata maturarea într-un frigider care se deschide zilnic.

    ReplyDelete
  10. Multumesc mult, pentru raspuns. Am sa caut si eu la macelarie pentru ca la supermarket, nu am gasit.

    ReplyDelete