March 20, 2007

PÎINE TARANEASCA IRLANDEZA

450 g faina
350-370 g lapte batut(Buttermilch,Buttermilk)
1 lingurita rasa bicarbonat
1 lingurita rasa sare
ulei de uns tava
Se preîncalzeste cuptorul(de cum va apucati de preparare) la 230°C,pentru ca aluatul nu s elasa la crescut se amesteca faina cu sarea si bicarbonarul..Laptele batut,se aduga cîte putin,si se framînta într-una(pe treapta 2).Dupa ce ati terminat de încorporat laptele batut în faina,se mai framînta ,pîna aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului,si are o consistenta,moale matasoasa.
se unge tava Se întinde aluatul direct în tava.Forma nu conteaza.Trebuie sa aibe cam 2,5 cm înaltime.Se da la cuptor. Primele 15 minute se lasa la 230°C ,apoi se coboara temperatura la 200 °C ,si se mai lasa înca 15 minute,sau mai mult daca doriti mai bronzata
coapta
La racit ,pe gratar
sectiune




No comments:

Post a Comment