January 26, 2011

Piept de rata cu ciuperci



Entenbrust mit Champignons





  • 1 piept de rata cu piele____________1 Entenbrustfilet mit Haut
  • sare de Himalaya,din rîsnita________Himalayasalz, aus der Mühle
  • piper-roz, negru, alb-din rîsnita_____Pfeffer-rosa, schwarz, weiß aus der Mühle
  • 2-3 linguri ulei___________________2-3 EL Öl
  • 4-5 ciuperci,feliate_______________4-5 Champignons, in Scheiben
  • rozmarin_______________________Rosmarin
  • 2 catei usturoi,întregi_____________2 Knoblauchzehen,ganz
  • 50 ml smîntîna__________________50 ml Schlagsahne
  • cîteva pistile sofran______________einige Safranfäden


Se spala si sterge pieptul de rata cu hîrtie de bucatarie.


Entenbrustfilet waschen, mit Küchenpapier trocken tupfen.





Se sareaza si pipereaza pe ambele parti.


Mit Salz und Pfeffer von beiden Seiten würzen.





Se încinge uleiul într-o tigaie rezistenta la foc si se prajeste filetul pe partea cu piele ca. 5 Minute.


Das Öl in eine ofenfeste Pfanne erhitzen und das Filet darin auf der Hautseite ca. 5 Minuten anbraten.





Se întoarce pe partea cealalta si se mai prajeste 2 minute. Apoi se coace mai departe în cuptorul preîncalzit la 200°C 10-12 ( roz/mediu)-pîna la max. 15 minute(roz/patruns). Se pastreaza cald.


Wenden und 2 Minuten weiterbraten. Dann im vorgeheizten Ofen bei 200°C 10-12(rosa/medium)-bis max. 15 Minuten(rosa/durch) fertig braten. Warm stellen.





Se toarna grasimea din tigaie. Se adauga ciupercile, usturoiul si ceva rozmarin si se rumenesc la foc iute 2-3 minute. Între timp se condimenteaza cu sare si piper.


Das Bratfett aus der Pfanne gießen. Champignons,Knoblauchzehen und etwas Rosmarin darin 2-3 Minuten scharf anbraten. Inzwischen mit Salz und Pfeffer würzen.





Se înmoaie pistilele de sofran în smîntîna si se toarna peste ciuperci în tigaie.
Se lasa înca 2-3 minute la fiert, gata!


Safranfäden in Sahne einweichen und zu den Champignons in die Pfanne geben. 2-3 Minuten köcheln lassen, fertig!












19 comments:

  1. Deosebit si gustos cu siguranta...
    Pupici

    ReplyDelete
  2. o nebunie ! arata tare apetisant!

    ReplyDelete
  3. Moamaaa, ce bunatate!
    Fotografiile tale sunt magice, Maya-deja m-am vazut la tine acasa in fata farfuriei, muscand cu satz din carne, dupa ce-am tavalit-o putin prin sosul de la ciuperci. Multumesc!

    ReplyDelete
  4. Ce bine arata! Cred ca e delicios! Nu am mai mancat de mult carne de rata:D.

    ReplyDelete
  5. Aaahhhh,imi ploua-n guraaaa.... Rataaa...Ciuperciii...Sunt in transa. :)) Arata minunat! Poop !

    ReplyDelete
  6. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    ReplyDelete
  7. Super! Si eu am pofta de piept de rata...

    ReplyDelete
  8. Asa cum am mai zis, ce i-as mai lua locul lui Felix cateodata... :O)

    ReplyDelete
  9. Mariana,e deosebit de bun :D
    Merci :)

    ReplyDelete
  10. Bia,da,e chiar foarte gustos.O sa-l mai fac si altfel pe pieptul asta...cumva mai exotic :)

    ReplyDelete
  11. Liana...asa am facut si eu :D
    Merci si cu placere :)

    ReplyDelete
  12. Iulia,desi îmi place,si eu manînc destul de rar rata...de fapt orice fel de carne o fi,o mîncam rar.Nu sînte mari carnivori.

    ReplyDelete
  13. Nelipsitului Vincent,merci... :D

    ReplyDelete
  14. Bobita,nu mai am,dar mai fac :D

    ReplyDelete
  15. Gabi,si Felixul ar trece pe la tine! :)

    ReplyDelete
  16. pare foarte bun... si totusi cred ca o sa inlocuiesc cu pui..

    ReplyDelete