April 2, 2010

Pâte brisée



  • 250 g faina_____________________250 g Mehl
  • 125 g unt rece__________________125 g kalte Butter
  • 1 galbenus mic_________________1 kleines Eigelb
  • 1 priza sare____________________1 Prise Salz
  • 70 g apa rece___________________70 g kaltes Wasser


Se pune faina, untul, galbenusul, sarea si apa într-un castron

Das Mehl, Butter, Eigelb, Salz und Wasser in eine Schüssel geben.






Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor, pîna obtinem o masa fîrîmicioasa.
Se framînta 2-3 minute cu podul palmei, apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparentasi se lasa în frigider 2 ore la odihna.

Die Zutaten mit den Fingerspitzen vermischen bis eine krümelige Masse entsteht.
Mit dem Handballen 2-3 Minuten kneten, zu einer Kugel formen,
in Klarsichtfolie einwickeln und 2 Stunden in Kühlschrank ruhen lassen.


Între doua foi de hîrtie de copt, se întinde o foaie groasa de 3-5 mm.

Zwischen zwei Lagen Backpapier 3-5 mm dick ausrollen.




Se îmbraca o forma de tarta. Foaia se înteapa cu o furculita.

Eine Tarte-Form damit auskleiden. Mit einer Gabel Löcher einstechen.


Eu am copt o tarta cu vinete : Aici reteta!

Ich habe eine Auberginentarte gebacken : Hier das Rezept!



Din resturile de aluat se decupeaza sau formeaza biscuiti/fursecuri.
Se coc în cuptorul preîncalzit la 190°C.

Aus dem Teigrest Kekse/Plätzchen formen oder ausstechen.
Im vorgeheizten Ofen bei 190°C backen.



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