May 12, 2010

Tarte Flambée-Alsace

Elsässer-Flammkuchen


Pregatim totul.

Alles vorbereiten.


Attached Image



  • ceapa___________________________Zwiebel/n
  • costita afumata___________________geräucherter Bauchspeck
  • creme fraîche_____________________Creme Fraîche
  • ceva smîntîna de frisca_____________etwas Schlagsahne
  • piper____________________________Pfeffer

Se taie ceapa pestisori.
Costita se taie bucatele mici/cubulete.
Creme fraîche se amesteca bine cu frisca si piperul.

Zwiebel in Halbringe schneiden.
Bauchspeck in kleine Stücke schneiden/würfeln.
Creme Fraîche, Schlagsahne und Pfeffer gut mischen.
 
  • 450 g faina ________________450 g griffiges Mehl oder Wiener Griessler
  • 200-250 ml apa calduta______200-250 ml lauwarmes Wasser
  • 1 lingurita sare_____________1 TL Salz
  • 50 g unt___________________50 g Butter
  • 1 cubulet drojdie____________1 Hefewürfel
Din faina, apa, sare, unt si drojdie se framînta un aluat matasos si se lasa 30 minute la dospit. Dupa aceea se formeaza 3 bile din care se roleaza foi subtiri. Foile se pun pe tavi înfainate sau cu hîrtie de copt* si se ung cu amestecul de creme fraîche. Se presara ceapa si costita deasupra si se coc în cuptorul preîncalzit la 250°C (300 °C daca este posibil).

*Eu am copt tartele pe o placa de granit, pe care am lasat-o la încins odata cu cuptorul.

Mehl, Wasser, Salz, Butter und Hefe zu einem glatten Teig verkneten und 30 Minuten gehen lassen. Danach 3 Kugeln formen und jeweils sehr dünn ausrollen. Den ausgerollten Teig auf bemehlte oder mit Backpapier ausgelegte Bleche legen*, und mit Creme Fraîche bestreichen. Zwiebel und Bauchspeck darüber streuen und in vorgeheizten Ofen bei 250 °C ( 300°C wenn möglich) backen.

*Ich hab die Flammkuchen auf eine im Offen vorgeheizte Granitfliese gebacken.


Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image








Pofta buna!

Guten Appetit!

36 comments:

  1. reteta si prezentare de vis,
    ca intotdeauna!

    ReplyDelete
  2. Grüß Gott ! Lecker, putine calorii. O seara placuta.PS: vezi ai posta gmx...

    ReplyDelete
  3. MMMMMMM, great work!! Congratulations!!

    http://balapertotarreu.blogspot.com

    Barcelona
    Frank

    ReplyDelete
  4. este prima data cand vizualized blogul tau si sunt deja...vrajita!
    arata imbietor si fotografiile sunt excelent realizate!
    www.kittytweedy.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Sehr Guszti, super gut! Schöne Bilder.

    Gute Nacht Gizi

    ReplyDelete
  6. moaaa, ce bine arata... as musca din monitor! te pup, maya!

    ReplyDelete
  7. DearMaya.
    Super,l like this.l try translation,and make this.
    best regards!!!

    ReplyDelete
  8. maya,un bucht e liliac si niste premii fazlii te asteapta la mine pe blog.daca ii face placere poti sa treci sa le iei.

    ReplyDelete
  9. Maya,HELP !

    De 2 zile nu mai pot sa intru pe
    Artaculinara.com.
    Ti-am scris si pe maya.esprit...
    Ma pune sa ma loghez,dar nu-mi recunoast nikul si parola.
    Te rog mail pe :
    anca.space@gmail.com
    Pup.

    ReplyDelete
  10. Superba!!!!! (eu sunt la cura cu orez fiert.......)

    ReplyDelete
  11. Ihmmm, chiar am niste shonc afumat de la tata si tarta asta arata nemaipomenit! Tb sa mai caut niste ceapa rosie...

    ReplyDelete
  12. Liebe Maya,

    Ich liebe flammkuchen!

    O reteta minunata!

    Schöne Pfingsttagen!

    ReplyDelete
  13. Buna ..tare buna!!! Raman cu pofta la ora asta!
    ciao ..weekend placut!

    ReplyDelete
  14. Dupa comentarii e ceva de exceptie!Pacat nu pot vedea si pozele!
    Te pup Maya!

    ReplyDelete
  15. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    ReplyDelete
  16. Buna,
    Sunt administratorul site-ului www.filme-online-gratis.com si as dori sa fac un link exchange cu site-ul dv.
    Daca doriti sa faceti un link exchange cu mine , va rog sa adaugati:
    site:http://filme-online-gratis.com
    nume:Filme Online Gratis
    , apoi sa imi trimiteti un e-mail la filme@filme-online-gratis.com cu site-ul si numele care doriti sa-l adaug.
    O zi frumoasa!

    ReplyDelete
  17. Felicitari!

    Aveti un blog de exceptie. Retetele si prezentarea sunt extraordinare.

    ReplyDelete
  18. Cami,merci.Am vazut posta.
    O zi placuta :)
    M.

    ReplyDelete
  19. Merci,Kitty.Am intrat si eu pe blogul tau :)

    ReplyDelete
  20. Diamond,lasa monitoru,ca nu ti-a facut nimic! :D

    ReplyDelete
  21. Mellissina,thans for visiting my blog!

    ReplyDelete
  22. Pansy,multumesc pentru flori :)

    ReplyDelete
  23. Lia,banuiesc ca între timp s-a rezolvat problema :)

    ReplyDelete
  24. Liana10,merge cu orice ceapa..eu folosesc foarte multa ceapa rosie :)

    ReplyDelete
  25. Lale,si noi o adoram,char nu am mai facut de atunci...si cum vremea la noi e aiurea si rece,chiar ar merge :)

    ReplyDelete
  26. Mariana,merci.Acum se vad pozele,cel putin la atrta.Mai sînt unele retete fara imagini...o sa ma ocup de ele cum am vreme :)

    ReplyDelete
  27. Vincent,multumesc.Mi-am adaugat blogul pe siteul petitchef.
    Salutari,
    M.

    ReplyDelete
  28. Domnul administrator de pe siteul cu filme online,multumesc.O sa va scriu un e-mail :)

    O zi frumoasa,
    M

    ReplyDelete
  29. Maya, am si eu o intrebare, te rog. Daca n-am creme fraiche, pot folosi smantana acrisoara? Sau ce altceva crezi ca s-ar potrivi? Multumesc, Ana

    ReplyDelete
  30. Ana,cred ca merge smîntîna acrisoara.

    ReplyDelete
  31. Hmm,arata atat de bine,suntem mari amatori,multumim pentru reteta se preia!O noapte buna,Daiana,mesterul torturilor Simplu si bun

    ReplyDelete