September 1, 2011

Supa picanta de dovlecei si orez

Am facut supa asta cu gîndul la maestro W Mamadeus Paparotti, care mereu ma impresioneaza cu diverse combinatii create în bucatarie. Shefule, îti dedic o supica simpla si usoara, dar picanta. De gustoasa nu mai zic! Sper sa-ti placa :)







        Ingrediente:
  • 2 dovlecei, marime medie
  • 2 ardei mititei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 10 frunze de busuioc
  • 1 lingura pasta de ardei iute ( Sambal Oelek )
  • 2 linguri orez
  • 1,5 l supa vegetala sau de pui, calda
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingura concentrat e tomate
  • ulei de avocado
  • sare

Se spala dovleceii si se taie bucati. Se aseaza pe o tava,
se stropesc cu putin ulei de avocado si se rumenesc sub gratarul cuptorului
încins la 250°C , pornit pe functiunea grill.



Între timp se pregateste supa. Se spala legumele.
Usturoiul se curata si feliaza subtire.
Ceapa se taie rondele, iar ardeii se lasa întregi.
Sînt doar purtatori de aroma.



Se soteaza putin ardeii împreuna cu ceapa, usturoiul si chimionul.



Se adauga orezul si pasta de ardei iute, se mai amesteca 2-3 minute.



Se toarna supa, se adauga busuiocul si se lasa la fiert 10 minute.
Între timp se condimenteaza dupa gust cu sare si pasta de ardei iute.



Cu 2-3 minute înainte de a opri focul, se adauga dovleceii rumeniti
si concentratul de tomate. Se amesteca, se mai lasa 2-3 minute la fiert,
se opreste focul si se mai lasa 20-30 minute sa traga, acoperit! 
 




Ce mai buna supa de dovlecei pe care am servit-o vreodata.
Picanta, iute, gustoasa! Cu o lingura de Creme Fraîche, dragoste curata!





50 comments:

  1. toamna incepe la tine cu o supa pe cinste!bine ai revenit!:)

    ReplyDelete
  2. Hm ce buna poate fi, daca este picanta imi place si mai bine! Pup cu drag!

    ReplyDelete
  3. primesti musafiri la masa???mi se face o foame de zile mari cand ma uit la poze.pupic

    ReplyDelete
  4. Doamne ce buna si trebuie sa fie... si fotografiile tale ma omoara...ti-o spun de fiecare data...le ador. Sper ca faci bani din fotografii..macar acolo sa iasa ceva ca de aici...nimic:)
    Pupici

    ReplyDelete
  5. Are dovlecei,deci imi place.Vin la masa.Te pup!Bine ai revenit.

    ReplyDelete
  6. Arata intr-un mare fel!! Si ce mult imi plac fotografiile tale!!!

    ReplyDelete
  7. Maya,draga in primul rand bine ai revenit ca ne era dor de tine!Multumin pentru reteta,tare bine
    arata si supa si poza.De fapt ,ca de obicei!Pupici!
    Fa tu ciorbele si restul ca eu trec iar pe dulciuri:)

    ReplyDelete
  8. Buna supa tre sa fie!Bine ai revenit!pupici!

    ReplyDelete
  9. Dovleceii imi plac sub orice forma iar supica asta trebuie sa fie un deliciu cu atat mai mult cu cat este picanta.
    De poze ,ce pot sa zic decat ca sunt superbe.
    Pup Maya!

    ReplyDelete
  10. Nu am mancat niciodata supa de dovlecei , a ta imi face tare cu ochiul.

    ReplyDelete
  11. Oh, my garlic! - latra si batranul Paparotti impreuna cu cei trei catei de usturoi.
    Perfectiunea mancarurilor tale a devenit previzibila, insa retetele tale sunt mereu surprinzatoare.
    Imi lipseste uleiul de avocado, dar o mica lipsa nu m-a oprit pe mine niciodata. "Dunare daca n-aveam; Oltul Dunare-l faceam" :)
    Aur, ai in farfurie!
    De 24 de karate.
    Paparotti

    ReplyDelete
  12. Mmm...ceva nou ce nu am mai facut!
    As vrea sa o incerc dar nu am ulei de avocado si parca mai era ceva pe acolo ce eu nu am...dar le voi inlocui.
    Supica asta este a doua pe lista mea, azi ma pun pe o supa de praz care la fel o fac pt. prima oara,reteta mamei.
    Numai bine, Maya!

    ReplyDelete
  13. mmm, pare delicioasa! bine ai venit inapoi!

    ReplyDelete
  14. Ideea cu dovlecei rumeniti o face speciala, iar gustul trebuie incercat. M-ai facut curioasa. Pup!

    ReplyDelete
  15. Ce grozav arata!!! O bunatate racoritoare si picanta! Pup!

    ReplyDelete
  16. A venit, a venit toamna...cu Maya de mana si cu o supa tocmai buna de halit si-nghitit si e iute, iute, iute...asa cum ne place noua ;-)))) :*

    ReplyDelete
  17. Ce pofta mi-ai facut de supa din asta picanta! imi place mult cu chimen, dar nu am pasta iute, cred ca merge si cu ceva ardei rosu uscat. Superba prezentare!

    ReplyDelete
  18. Maya, super supa asta...Numai buna acum pt mine, pe vremea asta mohorita...deja de scutura frunzele ....ploua marunt....of ce buna e supa asta a ta...
    pup cu drag

    ReplyDelete
  19. cat de bine arata !!!! ...pozele spun totul !!!!... super interesanta supica de dovlecei , nu am papat inca asa ceva :( , dar sigur mi-ar placea ;) ...

    ReplyDelete
  20. superbe imagini ! minunata supa la inceput de toamna! iar uleiul de avocado e un must have pentru toti.. are o aroma aparte... pupici

    ReplyDelete
  21. Cred ca este mai buna decat orice ciorba de carne :)), mai ales cu legume proaspete din gradina.
    Frumoase poze!!
    Pup!

    ReplyDelete
  22. Simona, o dau pe supe la greu! Acum cît mai avem legume proaspete.
    Multumesc :*

    ReplyDelete
  23. Adela, este foarte buna supica asta. Toate potrivesc aas bine si e picanta, cum mai buna pentru un start în toamna ploioasa. Bun, la noi si vara cam tot asa a fost :D

    ReplyDelete
  24. Sarah! Hai, ca mai ies ceva dovlecei în gradina :*

    ReplyDelete
  25. Bianca, multumesc. Cum nu fac nimic aici? Fac cel mai mult! Va am pe voi, inspiratia mea zilnica! :*

    ReplyDelete
  26. DiaMar, te ia Sarah din zbor. Va astept :*

    ReplyDelete
  27. Teo, chiar as vrea si eu ceva dulce... dar nu-mi place sa fac si basta! Facem schimb! :D
    Pupici si multumesc de uratura :*

    ReplyDelete
  28. Multumesc, Flory. E buna buna! :*

    ReplyDelete
  29. Maria, multumesc. Chiar e delicioasa. Poate o probezi :)
    Pupici!

    ReplyDelete
  30. Dorina, asa nu am mai facut nici eu. Doar cremuita. A fost o încîntare a papilelor! :)

    ReplyDelete
  31. Paparotti, multumesc pentru cuvintele de lauda în rînduri repetate, si mai multe decît merit! Si nu în ultimul rînd, multumesc pentru inspiratia pe care ne-o oferi! :*

    ReplyDelete
  32. Ophelia, ma bucur ca-ti place :*

    ReplyDelete
  33. Bucate apetisante, mmmm supa de praz! E buna! Uleiul de avocado îl poti înlocui cu orice alt ulei. Foloseste de masline de exemplu. Iar altceva, nu stiu ce nu gasesti. Poate Sambal Oelek? Asta îl poti înlocui cu orice alta pasta de ardei iute. Eventual poti adauga o lingurita de otet la supa, Sambal Oelek fiind putin acrisor :)
    Pup!

    ReplyDelete
  34. Sara, exact! Dovleceii aia rumeniti o face speciala. Si dau o aroma buna supei. Dar si chimionul face minuni în combinatia asta :)
    Pupici!

    ReplyDelete
  35. Liana, asa iute, iute de sa ne transpire mustacioara! :*

    ReplyDelete
  36. Mihaela, sigur merge si cu ardei iute uscat. Cum spuneam si mai sus, poate ar fi interesant sa adaugi o lingurita de otet la supa, sambal oelekul fiind putin acrisor... se simte aroma altfel. Buna :D
    Pupici!

    ReplyDelete
  37. Alice, asa este si la noi! Pentru cei care au avut canicula, e bine. Pentru noi care am avut si o vara ploioasa... e ok. Asta este, a venit toamna :D

    ReplyDelete
  38. Cat, merita încercata! Noi am fost foaaaarte placut impresionati! :*

    ReplyDelete
  39. Anto, eu îl folosesc cîteodata si pe fata. Dupa baie, cînd mi se usuca tenul. Este un ulei gras, si un masaj usor de 2-3 minute face minuni :D

    ReplyDelete
  40. Asa este, Vasi! Aroma acestei supe este foarte satisfacatoare. Nu-i lipseste carnea deloc!
    Pupici :*

    ReplyDelete
  41. Ce supica grozava! Bine ai revenit! :*

    ReplyDelete
  42. mmm ce buna trebuie sa fie,am zis ca fac si eu o supa de dovlecel cred ca o incerc pe a ta !
    Pupici!

    ReplyDelete
  43. Mimmi, încarc-o. Eu sper sa-ti placa. Eu ma bucur ca a avut succes la noi.
    Ai mei, nici supe creme nu mîncau înainte, si acum adia asteapta sa le fac :D

    ReplyDelete