March 27, 2007

PÎINI DIFERITE-FACUTE LA MASINA DE PÎINE

Pîinea asta este cu faina de grîu(60%)+faina de secara(40%)+360 ml apa,1 lingurita sare,1in pachetel de drojdie(7 g).Înauntru am mai pus cam 50 g seminte amestecate(floarea soarelui+dovleac),si înca vreo 20g de seminte deasupra.
Am facut-o la programul de 2 ore.Gradul de coacere îl alegeti dupa gust.

Asta e la fel,doar ca e numai cu seminte de floarea soarelui.

Are o consistenta foarte pufoasa .Cele facute normal,nu au aceasta consistenta.

Reteta-Pîine alba taraneasca(Reteta din cartea de retet a masinii de pîine)
275 ml Lapte
25 g Margarina
1 lingurita de sare
1 lingurita zahar(eu am pus jumatate)
500 g faina tip 1050(eu am pus Type 405)
3/4 din pachetelul de drojdie uscata(5 g am pus eu)

Ingredientele se pun în vasul masinii în ordinea cre prevede reteta..alegeti programul de pîine alba..sau nu stiu cum e la masinile voastre.Eu am ales un program mai rapid.(prog. 2 la masina mea)S-a facut tare bine.






3 comments:

  1. Draga Maya, mi-ar placea sa gasesc aici si reteta de prezels si cu indicatii pentru masina de paine (bineinteles doar framintat). Toate cele bune si poate vom face toate covrigi dupa reteta ta.ANKA

    ReplyDelete
  2. Anka,din pacate nu am reteta de prezels aici..si nici nu am facut vreodata.Dar sa stii ca o sa fac una,si o s-o postez! :)

    ReplyDelete
  3. Draga Maya, In primul rand multe felicitari pentru tot ce faci...nu numai ca prezinti o sumedeneie de retete ffff gustoase, dar pui si niste poze de-ti lasa gura apa.
    Mi-am luat si eu de curand o masina de paine...am facut paine deja de vreo 5 ori. Iese f bine dar are o singura problema: dupa o zi paine devine f sfaramicioasa....Ai cumva vreo solutie pentru problema asta??

    Multumesc. Cristina

    ReplyDelete