August 9, 2010

Înghetata de cocos

Kokoseis



  • 150 g cocos proaspat______________150 g frische Kokosmark
  • 150 ml apa de cocos (din nuca)_______150 ml Kokoswasser (aus der Nuss)
  • 200 ml lapte_____________________200 ml Milch
  • 300 ml smîntîna de frisca___________300 ml Schlagsahne
  • 100 g zahar pudra_________________100 g Puderzucker




Se tine nuca de cocos cu mîna, se fac doua gauri mici cu masina de gaurit si se scoate apa de cocos din nuca (mie mi se pare ca asa merge cel mai simplu). Apoi se bate usor cu partea ascutita a ciocanului pe partea cea mai grasa a nucii in sensul acelor de ceas.


Die Kokosnuss aufrecht mit der Hand halten,mit einem Akku Bohrschrauber zwei kleine Löcher bohren und das Kokoswasser auffangen(ich finde so geht's am einfachsten). Danach mit der spitzen Seite des Hammers einfach an der dicksten Stelle der Nuss im Uhrzeigersinn leicht schlagen.






Se curata de coaja:

Von der Schale befreien.


Se curata foarte bine cu curatatorul de cartofi/legume.

Es lässt sich sich wunderbar mit dem Sparschäler schälen.


Aici un video de pe YouTube:

Hier ein Video von YouTube:




Miezul de cocos se taie în bucati mici si se pune împreuna cu laptele si zaharul pudra într-un robot de bucatarie si se macina fin. Se lasa o ora sa traga,dupa care se paseaza printr-o sita fina.


Das Kokosmark in kleine Stücke schneiden und zusammen mit dem Puderzucker und Milch in die Küchenmaschine fein zerkleinern. Eine Stunde ziehen lassen danach durch ein feines Sieb passieren.


Se adauga smîntîna de frisca si apa de cocos si se mai amesteca odata.

Die Sahne und das Kokoswasser dazu geben und einmal gut durchrühren.


Se pregateste si porneste masina de îngetata. Se toarna masa de cocos-frisca prin orificiul din capac si se lasa sa amestece pîna se obtine consistenta dorita (cel putin 25 de minute).

Eismaschine aufstellen und leer einschalten. Dann erst die Kokos-Sahne-Mischung durch die Öffnung einfüllen und solange rühren lassen bis Euch die Konsistenz gefällt (mindestens 25 Minuten).









24 comments:

  1. Ce buna ar fii o portie ... acum ca se anunta iar 36 de grade.

    ReplyDelete
  2. Maya arata foarte bine si apetisant iar cocosul proaspat ii adauga un plus de aroma. Iti multumesc pt sprijin. Te imbratisez.

    ReplyDelete
  3. Große KLASSE, das hast du wunderschön gemacht!

    ReplyDelete
  4. Din pacate in Romania eu nu prea am gasit nuca de cocos proaspata

    ReplyDelete
  5. arata suuper.Cred ca ar iesi f buna si cu frisca raw.Noi consumam multa nuca de cocos in post, ne place mult.

    ReplyDelete
  6. Arata superb, se poate face si fara masina de inghetata?

    ReplyDelete
  7. spectaculoasa inghetata ta !

    ReplyDelete
  8. Sara&Miki,la noi se raceste iar,dar alor mei tot le trebuie înghetata :D

    ReplyDelete
  9. Da Ina,nici nu se compara cu cel deshidratat si razalit.Eu folosesc des nuca de cocos,pentru ca ne place la toti.Sa stii ca nu am cumparat niciodata una de aia verde.O s-o probez!
    Te pup :*

    ReplyDelete
  10. CaliVita,poate prin supermarketurile mari se gaseste...eu habar nu am.Nu-s deloc la curent cu ce se gaseste prin tara,si ce nu :(

    ReplyDelete
  11. Irina,noua ne place oricînd :)
    Merci :*

    ReplyDelete
  12. Reka,da,eu zic ca merge.Trebuie doar sa tot amestci cînd si cînd în caserola în care congelezi înghetata.
    Multumesc!

    ReplyDelete
  13. Pe-aici multe magazine au un fel de razatoare pentru nuca de cocos. Cumperi nuca si ei o sparg si o razuiesc si tu iei acasa numai fulgii. Si fac chestia asta gratis. Apa de cocos e musai?

    ReplyDelete
  14. Ideea cu jumatatea de nuca pe post de cupa este geniala.

    ReplyDelete
  15. Cami,mai bine întreaga si o prelucrezi tu.Eu zic ca apa din nuca este importanta la înghetata asta,si asa în general.Un lichid aromat natural în plus.
    SI "blenduita" cu lapte iese mult mai fina/storci mult mai multa aroma :D

    ReplyDelete
  16. Cami,da,arata frumos în nuca,dar eu am facut-o doar pentru poza,apoi am scos înghetata de acolo si am prelucrat nuca pentru o alta crema :D
    Dar poti sa o scoti miezul din coaja lemnoasa si servesti direct acolo.
    Eu am asa niste coji,dar sînt taiate cu un flex,si curatate/slefuite...dar nu mai arata asa natural/wild :D

    ReplyDelete
  17. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un mail ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    ReplyDelete
  18. Foarte delicios, nici nu am stiut ca inghetata de casa poate fi atat de buna!

    ReplyDelete
  19. Vlad,multumesc pentru apreciere :)

    ReplyDelete
  20. Teostan,si noi adoram îngehtata asta.Are o aroma si textura fina :)

    ReplyDelete