April 13, 2010

Supa de dovleac ( Butternut )

 Kürbissuppe (Butternut-Kürbis)

  • 1 dovleac Butternut mic, taiat cuburi_______1 kl.Butternut-Kürbis, gewürfelt
  • 1 ceapa, tocata grob____________________1 Zwiebel, grob gehackt
  • 1 mar, taiat în patru____________________1 Apfel, geviertelt
  • 1 rosie taiata în patru__________________1 Tomate, geviertelt
  • 2 morcovi, taiati cuburi_________________2 Karotten, gewürfelt
  • 2 cartofi mici,taiati cuburi_______________2 kl. Kartoffeln, gewürfelt
  • 100 ml vin alb________________________100 ml Weißwein
  • 1/2 lamîie bio, taiata bucatiele___________1/2 Bio Zitrone, in Stückchen
  • 1-1,5 l apa___________________________1-1,5 L Wasser
  • vegeta de legume, bio__________________Bio Gemüsebrühe
  • 3-4 linguri ulei de susan________________3-4 EL Sesamöl
  • 1 lingurita zahar______________________1 TL Zucker
  • 1 ramurica de leustean_________________1 Zweig Liebstöckel
  •  sare________________________________Salz
  •  piper_______________________________Pfeffer



Ceapa,marul, rosia, morcovii, cartofii si lamîia,
se caramelizeaza scurt în ceva ulei de susan si zahar.
(Dupa caramelizare, se îndeparteaza bucatile de lamîie).

Zwiebel, Apfel, Tomate, Karotten, Kartoffeln und Zitrone
in etwas Öl und Zucker kurz karamellisieren .
(Nach dem Karamellisieren, die Zitronenstücke entfernen).



Se stinge cu vin. Se adauga dovleacul, leusteanul si apa.
Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta bio, se amesteca
si se lasa acoperit la fiert pîna toate legumele sînt moi.

Mit Wein ablöschen. Kürbis, Liebstöckel und das Wasser hinzufügen.
Mit Salz, Pfeffer, Gemüsebrühe würzen, rühren und
zugedeckt kochen lassen bis das Gemüse gar ist.



Cu mixerul vertical maruntim totul. Potrivim din nou  de sare si piper.

Mit einem Stabmixer alles pürieren, und nochmals mit Salz und Pfeffer abschmecken.



Se serveste cu putin ulei de susan sau dovleac si semnite de dovleac rumenite.

Mit ein paar Tropfen Sesam oder Kürbiskernöl und gerösteten Kürbiskerne servieren.











Pofta Buna!
Guten Appetit!

2 comments:

  1. eu fac si mananc doar din dovlecel...stii din ala verde lunguiet, dar din asta nu am incercat. Dar arata extrem de bine, e prima data cand mi se face posta cand vad supa asta. Bravo!

    ReplyDelete
  2. Cu ani în urma,nu mîncam nici eu...acum,as mînca cît des pot.O fac în multe feluri,si o ador egal cum e facuta :D

    ReplyDelete