June 17, 2010

Parmigiana di melanzane

Auberginenauflauf







  • 1400 ml rosii pasate____________________1400 ml passierte Tomaten
  • 4 linguri ulei de masline_________________4 El Olivenöl
  • sare fina_____________________________feines Salz
  • busuioc,proaspat tocat__________________Basilikum,frisch gehackt
  • 1 ceapa,tocata________________________1 Zwiebel,gehackt
  • 2 catel de usturoi,tocat_________________2 Knoblauchzehen,gehackt
  • 1,5 kg vinete__________________________1,5 kgAuberginen
  • sare groaba__________________________grobes Salz
  • 300 g cascaval/brînza Provola___________300 g Provola(Käsetheke)
  • 150 g parmigianao reggiano_____________150 g Parmigiano Reggiano
  • ulei de floarea soarelui__________________Sonnenblumenöl

    Se spala vinetele,se taie în felii de 0,5 cm grosime.
    Se pun în straturi într-o sita,si se sareaza cu sare groaba.
    Se lasa asa o ora,apoi se clatesc si se tamponeaza uscat.


    Die Auberginen waschen, in 0,5 cm dicke Scheiben schneiden.
    In ein Sieb legen/schichten und mit grobes Salz bestreuen.
    Eine Stunde ziehen lassen, dann die Scheiben gut abspülen und trockentupfen.








    Se prajeste ceapa si usturoiul în ceva ulei de masline.
    Se adauga rosiile pasate,se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic,în oala acoperita.
    Spre sfîrsit se presara busuiocul,se amesteca.


    Zwiebel und Knoblauch in etwas Olivenöl anschwitzen.
    Die passierten Tomaten darübergießen, salzen und bei geringer Hitze im geschlossenen Topf köcheln lassen.Zum Schluss das Basilikum darüber streuen,mischen.





    În timp ce sosul fierbe,se prajesc feliile de vinete
    în ulei de floarea soarelui,pîna devin aurii.


    Während die Soße kocht,die Auberginenscheiben
    portionsweise in Sonnenblumenöl Goldgelb anbraten.




    Feliile de vinete prajite se pun pe hîrtie de bucatarie,
    pentru a trage  surplusul de ulei.

    Die angebratenen Auberginenscheiben auf Küchenpapier legen,
    so dass das überschüssige Öl wieder aufgesaugt wird.


    Într-o forma termorezistenta se pune ceva ulei de masline si sos de rosii.

    In eine Feuerfeste Form etwas Olivenöl und Tomatensoße geben. 


    Se aseaza un strat de vinete  deasupra
    si se acopera cu sos de rosii.
    Se presara parmezan si se aseaza cîteva felii de Provola deasupra.

    Eine Schicht  Auberginenscheiben drauf legen
    und mit Tomatensoße bedecken.
    Parmigiano drüber streuen,Provolascheiben darauf legen.






    ...din nou felii de vinete...si tot asa mai departe,
    pîna folosti toate ingredientele.

    ...wieder Auberginenscheiben...und so weiter machen,
    bis alle Zutaten aufgebraucht sind.





    În final se acopera totul cu sos de rosii,
    se presara parmezan deasupra si se da la copt în cuptorul preîncalzit
    la 200 °C timp de 40 minute,pe sina din mijloc.

     Anschließend alles mit Tomatensoße bedecken,
    Parmigiano darüber streuen und im vorgeheizten Backofen
    bei 200 °C  40 Minuten auf der mittleren Schiene backen.



    Foarte gustos cald la fel ca rece!

    Schmeckt sowohl warm als auch kalt hervorragend!


    Aici înca fierbinte.

    Hier noch heiß.



    Rece se lasa mai bine taiat.

    Kalt lässt sich besser schneiden.


    10 comments:

    1. Mmmm,

      Zabalesc deja!
      se poate face si cu dovlecei..nu sintem ,,prieteni" cu vinetele?

      Gruss aus Bonn

      ReplyDelete
    2. Lale,da,merge foarte bine si cu dovlecei!Esti prima de sub soare,pe care o "aud" spunînd ca nu-i plac vinetele :D
      Eu as putea sa manînc zilnic :D

      Gruß aus Bayern

      ReplyDelete
    3. si eu sunt fan vinete si fac ceva asemanator dar cu telemea de oaie.branza asta a ta ce fel este ?nu cunosc provola.

      ReplyDelete
    4. Isa,si eu ador parmigiana asta :)

      ReplyDelete
    5. Pansy,Provola,este o brînza siciliana semi-tare(deci nu e tare ...nici cascaval,nici brînza :D ),obtinuta din lapte de vaci.
      Daca nu ma însel nu se face în bucati mai mari de 1 kg (a mea a avut 250 sau 300 g,nu mai retin exact).Calupashul are o forma de para/aproximativ.Denise îi zice brînza spînzurata.Daca dai o cautare cu google,o sa vezi de ce :D

      ReplyDelete
    6. Draga Maya, aceasta postare ti-a adus un binemeritat loc in topul meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-4.html. Nu e mare lucru, dar vreau sa stii ca aprecierea mea vine din suflet.

      ReplyDelete
    7. Laura,multumesc pentru apreciere.Din pacate am fost plecata din tara si nu am vazut mesajul pîna acum.

      M.

      ReplyDelete
    8. Cu ce pot inlocui Provola?

      ReplyDelete
    9. Cu alta brînza care-ti place.Poate fi chiar si mozzarella,sau un cascaval simplu,sau putin afumat...în functie de gustul tau :)

      ReplyDelete