March 13, 2007

Prajitura cu prune

Ingrediente: 

  • 750 g prune, spalate si desfacute în jumatate - se scot sîmburii
  • 50 g zahar 
  • scortisora dupa gust



Se pun ingredietele într-un vas, se amesteca din cînd în cînd.

Aluatul

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • putin praf de copt ( optional )
Se amesteca zaharul cu untul moale, zaharul vanilat, praf de copt si faina, apoi se framînta cu mîna. Merge repede, daca untul e la temperatura camerei.

Se adauga cele 3 oua si se mixeaza, pîna devine un aluat moale.
Se tapeteaza tava cu unt si faina.


Se niveleaza aluatul în tava, iar deasupra se pun prunele fara zeama pe care o lasa.



Se încalzeste cuptorul în prealabil la 170-175°C .
Prajitura se coace aproximativ 65-75 minute.


Sectiunea.


2 comments:

  1. cu ce cantitate de zahar se amesteca prunele?

    ReplyDelete