![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJPZ8Zqrx8Bkid4q5uudwPpJ0EMP2IfN4hsWrJCjLhNAtqa617xbHAQn09wiymmNrnz6FVD9YIIUXHkL84_1vbWrlDQN4vGqMchHMsEI722nlpvqO6eAGjKS6usrP_eREfNuPWSjOZ_XJG/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525281%252529.jpg)
Ingrediente:
- 225 g ciocolata amara 72 % cacao
- 60 g unt
- extract de vanilie
- maduva de la o pastaie de vanilie
- 2 oua mari/ sau 3 mici
- 100 g zahar
- 225 g faina spelta tip 812/se poate înlocui cu faina alba de grîu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 vf. cutit sare
- zahar tos si zahar pudra* pentru tavalit
*Zaharul pudra neaparat din comert, pentru ca e mult mai fin si amestecat cu 3-5 % amidon.
Eu am adaugat maduva unei pastai de vanilie si am folosit ciocolata de buna calitate,
cu 70 si 85% cacao(200 g din cea cu 70% si 25 g din cea cu 85%... asa am avut în casa).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDod5xUYmer9zzdgtPZZBn5xTr5JZOulbe8pNRbZ1Po9WAUYguJpc_TSstuRveGyzsGFoqNDvusVkzyTCdilxT59ooKay-0JdkDcMfS9Iv6D9E3wINlKaI8L_bpkZWSgHQSPBqWN4YoyOy/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525282%252529.jpg)
Se mixeaza ouale cu zaharul si praful de sare pîna se obtine o spuma voluminoasa.
Se adauga ciocolata topita si extractul de vanilie, apoi se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne si se încorporeaza lingura cu lingura
la amestecul de oua cu ciocolata, pe masura ce se mixeaza usor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbr-WCQVjPmCNRN1QYLZG9t_W5pbXJpuxhilQJy5gmriuKj-Rgh-9X0H8PO2GyeIDelpxEWH8b4N4RcKqhQNY7OgZW04W6QGPBwlwOgonMRR_3IkgFWx2k4SSdM9wdA6Twq8btBp-W1Tn9/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525283%252529.jpg)
Aluatul se da cel putin 3 ore la rece, acoperit cu folie transparenta.
Eu l-am lasat peste noapte în frigider.
Se pregateste un vas cu zahar tos si unu cu zahar pudra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR8CZhuxkPyj-21QL-gOi8U6AWbQfhxSXBFXDrWgGPSiGkULUiHZtX39OkkAMR6kegCVrLqUjEDtpQMYUYZR8O9rQZNpurI96lXaEkk3-z9Ih9VFqfIv7LbLeaOc-vUrNAdQ-7KshkN9e6/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525284%252529.jpg)
Cu ajutorul unei lingurite se scoate cîte o portioara de aluat si se formeaza bilute.
Eu am cîntarit cîte 15 g de aluat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLDiWC2S-vPCpAt4wP77srSBx9-tNLySi8GP71AVg444aE95HZwmi5dOgtDk7eIKy-RXjdtuo-o1uDV9S_yMj-Lsdh2R_IJPP5U4NpKC-eHJuZN9K616J-yBn2IZUbByAJtjfGF5gnTG_U/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525285%252529.jpg)
Fiecare biluta se tavaleste prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si se aseaza pe o tava prevazuta cu hîrtie de copt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlDLHVaKCj5P4N714oHObzgYg3UhlQfq0H6ggWMRaoeCqtUkYlKV-HlzWBYsNVks7nnS_MrT0Hxd7MbaVUqMVofNhd84PvmKtFraZgvOaWsl44_mfVdIco-8Vrr3fqBHiZhH-7u8YaGSZv/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525286%252529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6i_h0jyGekhqOTmgjJeyy6Mpj4YW2i3qZMTMnvSwsfmBqzixhdOwajd1p2nzHv3fM_yzW3ns85wYYv5X6Ly4E0njLd5szcWKWNvUOaEorYwHC7mC6ZaC2ssL4QjphsMjEdoR-EMxNvDYC/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525287%252529.jpg)
Se da în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 9-10 minute.
Nu mai mult. Interiorul trebuie sa ramîna moale.
Se lasa pe tava cel putin 5-7 minute la racorit,
pîna se întareste crusta, altfel se deformeaza.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiesT8g_7tIHEBMaS2WzmO4198nMkPSIW_y4anEtOw3Z8cB53x0vFYjsjPl3c0b9QUlCQQJjPgBTcg34yMg92ven2aORbnnuqSfVUGZa45EetoRlr07MMOFV0ArjOMMxmO6N0MWRfUVM0iC/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525288%252529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJPZ8Zqrx8Bkid4q5uudwPpJ0EMP2IfN4hsWrJCjLhNAtqa617xbHAQn09wiymmNrnz6FVD9YIIUXHkL84_1vbWrlDQN4vGqMchHMsEI722nlpvqO6eAGjKS6usrP_eREfNuPWSjOZ_XJG/s800/Choco%252520Crinkles%252520%2525281%252529.jpg)
wow!!!!cum poate sa arate!!!!vreo 2, 3 mai ai si pentru noi? te pup
ReplyDeleteNuuu, nu mai am. Sînt de la Craciun, doar ca nu am apucat sa postez. ACum reiau din urma :D
ReplyDeletePupici!
Cat imi plac dulcegariile astea! ma ispitesc ca-n prima zi!! iar pozele tale cantaresc si mai mult in prefacerea lor! pupici
ReplyDeleteAnto, si eu am mîncat vreo doua-trei, dar le-am facut special pentru Denise, care este ciocolatoasa rau :D
ReplyDeleteTe pup!
Oh, ce buni sunt!!! mie teamã sã ii fac :D
ReplyDeleteSunt demult timp pe lista crinkles astia ciocolatosi...si io-s dependenta ;-) puup
ReplyDeleteO să trimit reţeta unei prietene care este îndrăgostită de ciocolată :).
ReplyDeleteCe bine arata, ce as manca macar unu-doi :) Cand le-am facut inainte de Craciun, zaharul pudra s-a topit partial, am vazut ca tu le-ai dat intai prin zahar tos, voi incerca si eu asa data viitoare.
ReplyDeleteArata f bine si nu e gre de facut!
ReplyDeleteNu stiu ce gust au aceste prajiturele, nu le-am facut niciodata, in schimb arata minunat. Cu siguranta le vom incerca cit mai curind.
ReplyDeleteEu care sunt fan ciocolata ma topesc de dragul lor.pup!
ReplyDeleteArata extraordinar de bine! Sunt f buni!!!
ReplyDeleteCe frumoase ti-au iesit!
ReplyDeleteFoarte bune sunt! Si noua ne-au placut enorm! Pup
ReplyDeleteptiiiii, ce bunatate ciocolatoasaaa!!! notat!
ReplyDeleteRamona, sînt ciocolatosi si dulci tare! Deci chair ceva pentru ciocolatosi înraiti :D
ReplyDeleteLiana, asa si fiica-mea! :D
ReplyDeleteMore chocolateeee! :D
Costea, ciocolatosii vor fi satisfacuti :D
ReplyDeleteMihaela, poate nu a avut prea mult amidon zaharul pudra. Nu cred ca zaharul tos e secretul. Sincera sa fiu cred ca se poate renunta la el, ca si-asa sînt destul de dulci :D
ReplyDeleteFelis, deloc. Chiar usor, si foarte placut sa faci bilute de cicolata :))
ReplyDeleteDan si Ionela, va spun eu ce gust au. Ciocolatos! Sau cum spune fiica-mea, Smarties :D
ReplyDeleteDiaMar, si ele se topesc în gura. Sînt tare fragede în interior, exteriorul crocant... si ciocolatosi rau :D
ReplyDeleteCristina, merci :)
ReplyDeleteMiha, norocul înceepatorului. I-am facut pentru prima data :)
ReplyDeleteCorina, eu o sa le mai fac, poate de ziua Denisei sa duca la fete la handbal... dar nu stiu înca.
ReplyDeletePup!
Zazule, ciocolatoasa mica ce esti! :D
ReplyDeleteAm mai vazut bilutele astea si ma intrebam cum se fac de ies asa faine la exterior!Foarte frumoase!
ReplyDeleteMinunaciune! Arata de revista!
ReplyDeleteMinunaciune! Arata de revista!
ReplyDeleteDe exceptie, Maya!
ReplyDeleteSint superbe... imi vine sa bag lingurita in ciucalata aia... hmmm,,, buna, buna...
ReplyDeleteNu intreb de calorii.Spun doar ca arata suuuper, chiar vreau sa incerc reteta.
ReplyDeleteMmm, tare bine arata!!!Ii trec neaparat pe lista:))Pup!
ReplyDeleteTare bine arata! Cand pun la treaba cuptorul cel nou am sa le fac si eu:)
ReplyDeletePupici!
arata foarte foarte apetisant! Pupici
ReplyDeleteMinunat arata,nu i-am facut niciodata,nu stiu ce astept,cred ca momentul potrivit :)!Pupici!
ReplyDeleteDaniela, cu toate ca nu-s ciocolatoasa, asta amaruie topita o ador :D
ReplyDeleteTeo, se fac simplu si rapid... doar timpul de stat la racoare e mai lung :D
ReplyDeleteMerci, Raluca :D
ReplyDeleteMirela, merci :)
ReplyDeleteHaplea, calorii? Sigur nu-s putine :D
ReplyDeleteLicuta, ciocolatosii sînt încîntati :D
ReplyDeleteBobita, bafta la copt si sa folosesti cu placere cuptorul cel nou! :)
ReplyDeleteALinutzika, multumesc :)
ReplyDeleteFlori, astia-s ciocolata pura pentru ciocolatosi înraiti! Eu ma gîndeam ca mi-ar place mai mult aromati cu cafea :D
ReplyDeleteStii ... ma tot gandeam cum se face ca au blogurile culinare atata succes? Si apoi m-a trasnit, din cauza pozelor!!!! :D Just kidding, foarte bine lucrat si pe celelate 99% din aspecte!
ReplyDeleteMultumesc, Tv on Web :)
ReplyDelete