March 16, 2007

GOBBETTI CU COSTITA SI MAZARE

400 g Gobbetti(bineînteles ,ca se poate folosi pasta de orice forma doriti)
400 g costita afumata
400-500 ml smîntîna subtire(din comert)
1 galbenus
mazare proaspata
cîteva frunze de busuioc
sare si piper dupa gust

Costita taiata cubulete/feliute ,se pune la prajit.Nu se adauga ulei,numai în cazul în care costita e foarte slaba.Cînd aceasta este prajita,se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe foc,amestecînd.
Se toarna smîntîna în oala si se lasa la foc mic sa fiarba,vreo 10 minute.Gustati înainte de a sara,deoarece costita afumata,este de obicei si sarata .Piperati dupa gust.Adaugati busuiocul tocat grob. Între timp se pun si pastele la fiert.
Cînd pastele sînt fierte,al dente se se scot din oala si se adauga la sos.Galbenusul se pune peste paste si se amesteca rapid,pentru a nu se închega,deoarece acesta detine rolul de a lega sosul.
Se servesc calde si se clatesc cu un vin alb

No comments:

Post a Comment