April 14, 2010

Tarta cu zmeura

Himbeertarte
  • 4 oua mici_________________________________4 kl. Eier
  • 4 linguri de faina____________________________4 EL Mehl
  • 4 linguri zahar______________________________4 EL Zucker
  • 1 ligurita praf de copt________________________1 TL Backpulver
  • 1 zahar vanilat_____________________________1 Vanillezucker
  • 25 g ciocolata amaruie razuita fin______________25 g gerasp.Zartbitterschokolade

Crema de Quark__________________________ Quarkcreme

  • 250 g Quark_______________________________250 g Quark
  • coaja de lamîie razuita fin_____________________gerasp.Zitronenschale
  • 3-4 linguri zahar____________________________3-4 EL Zucker
Alle Zutaten miteinander mischen.

Se amesteca toate ingredientele.

  • 300 g zmeura______________________________300 g Himbeeren
  • 1 Tortenguss______________________________1 Tortenguss
  • 2 linguri zahar_____________________________2 EL Zucker
  • 250 ml suc de zmeura______________________250 ml Himbeersaft

Se bat ouale cu zahar pîna devin o spuma.
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul vanilat,
si se adauga cîte o lingura amestecînd/mixînd cu grija
În final se adauga ciocolata razuita, se mixeaza usor.

Eier und Zucker schaumig schlagen.
Mehl, Backpulver und Vanillezucker mischen und
löffelweise auf mittlerer Stufe vorsichtig unterheben/mixen.
Zum Schluss die geraspelte Schokolade unterheben.






Se toarna aluatul întro forma de tarta unsa si tapetata cu faina
 si se da la copt în cuptorul preîncalzit  la 170 °C timp de 25-30 minute.
Se lasa la racit.

Den Teig in eine gefettete und bemehlte Tarteform giessen
und im vorgeheizten Ofen bei 170°C 25-30 Minuten backen.
Kalt stellen.







Quarkmasse einfüllen und glatt streichen.


Se umple tarta cu crema de Quark si se niveleaza.


Se aseaza zmeura.

Himbeeren darauf verteilen.



Tortenguss-ul se fierbe cu  suc de zmeura si zahar dupa indicatiile de pe pachetel
si se toarna fierbinte peste fructe. Se da la rece pentru  cîteva ore.

Tortengusspulver mit Himbeersaft und Zucker nach Packungsanweisung kochen, 
den Tortenguss  noch heiss auf die Früchte geben.
Mindestens 2-3 Stunden kalt stellen.















15 comments:

  1. ca intotdeauna,idei noi.nu mi-a trecut prin cap sa adaug ciocolata in blatul de tarta !super tarta !

    ReplyDelete
  2. Just me,astea sînt în general prajiturile preferate în familia mea...tot ce este cu fructe.

    ReplyDelete
  3. Gospodina ,multumesc de vizita :)

    ReplyDelete
  4. Pansy,o ciocolata amara buna,da o aroma super blatului.Dar trebuie sa fie una de caliate,cu peste 70 % cacao,ca altfel iese blatul cumva gumat.Nu e rau nici asa,dar cu cioco bun,iese blatul pufos,iar punctuletele de cioco ramîn intregi.

    ReplyDelete
  5. Draga Maya, te rog sa imi spui cum reusesti sa faci craterul ala in blatul de la tarta, adancitura aceea unde se pune crema de branza?

    ReplyDelete
  6. Hai ca m-am prins, asa e forma, :), blatul e intors invers! Evrica! Super arata tarta, o sa incerc si eu neaparat!

    ReplyDelete
  7. Adriana,forma asta de atrta asa e ea.Are craterul format :)
    Am pe undeva pe blog sigur poza cu forma de tarta...dar cine mai stie pe unde :D

    ReplyDelete
  8. Adi,deci tu esti Adriana,da? :D

    ReplyDelete
  9. Da Maya, Adriana alias Adi si bantuiesc pe aici pe blogul tau frecvent...autodenuntare. Acum ca tot sunt cu tastatura in fata as zice ca mi-ar placea sa vad acest site si in engleza, cred ca ar avea mare succes si pe plan international, este unul din cele mai reusite bloguri culinare pe care il urmaresc, din toate punctele de vedere!
    Toate cele bune!

    ReplyDelete
  10. Cum este crema de Quarc. Stiu ca exista o crema de branza Quarc - sper sa nu gresesc - insa cu ce o mai amesteci?
    Multumesc!
    Lavinia

    ReplyDelete
  11. Lavinia,scuze pentru raspunsul întîrzîiat,dar am scris în reteta cum e facuta crema asta.E doar Quark simplu amestecat cu coaja de lamîie(merge bine si portocala) si zahar.Bineînteles ca poti aroma Quarkul cu ce doresti.

    ReplyDelete