- 15 bucati sparanghel verde
- 15 felii subtiri bacon
- 3 linguri parmigiano reggiano, razuit
- 20 g unt
- 1/2 lingurita zahar
- 1 felie lamîie
- piper
- ulei de masline
- sare(fac.)
Spalam si curatam sparanghelul.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel1.jpg)
Punem sparanghelul la fiert maxim 3-4 minute (de cînd începe a clocoti usor),
împreuna cu o bucatica de unt, zahar si o felie de lamîie.
Zaharul îi ia din aroma herba, lamîia îi pastreaza culoarea proaspata,
iar untul îi da un aspect mai placut/lucios.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel2.jpg)
Dupa ce îl scoatem din oala îl lasam sa se racoreasca.
Nu se lasa la racit complet, ci doar cît sa nu ne ardem la degete.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel3.jpg)
Fiecare sparanghel se înfasoara într-o felie de bacon,
si se aseaza într-un vas termorezistent.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel4.jpg)
Se pipereaza, se sareaza doar daca este nevoie.
Atentie, baconul este de obicei sarat destul.
Se presara parmigiano, se stropeste cu ulei de masline,
si se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pîna se rumeneste/dupa plac.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel5.jpg)
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel6.jpg)
Eu am servit,stropit cu suc de lamîie si bagheta alba.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v642/maya-maya/sparanghel%20verde/spargel8.jpg)
Imi ploua in gura :P :P :P , ce bine arata
ReplyDeleteArata dumnezeiesc ! O sa incerc si eu, neaparat !
ReplyDeleteuhmmmmmmmmmmmmmmm! ce pofta ;-)
ReplyDeleteEu nu mai zic nimic. Arata de milioane si cred ca e si delicios!
ReplyDeletearata foarte bine....nu am mai mancat demult ....m-ai inspirat din nou...
ReplyDeleteDraga mea, te astept cu un premiu pe blogul meu.
ReplyDeleteIsa,sînt bunuti tare.Parca tie-ti place mult,sparanghelul :)
ReplyDeleteEu îl ador.AM vazut la tv,doar în fuga,cumva facut pane,dar nu în panada clasica..ceva mai deosebit.Trebuie sa cercetez! :D
Merci,Leo :)
ReplyDeleteÎncearca,n-o sa-ti para rau!
Kris,le place copiilor tai sparanghelul.Fica-mea nu se da în vînt deloc..doar daca e lesinata de foame,manînca..în rest nu :D
ReplyDeleteBunny,mie-mi place tare mult.Facut oricum..si doar tras în ceva ulei de masline si usturoi,sau doar grilat..sau cu sunca si sos hollandaise..sau,sau..sparanghel sa fie,si daca se poate doar verde :)
ReplyDeleteAdriana,asa îmi culeg si eu inspiratii.De multe ori cînd sînt în pana,trec cu ochiul peste bloguri.Culeg idei,si apoi fac ceva bun :)
ReplyDeleteVicky,ma coplesesti cu premii.
ReplyDeleteMerci,te pup :)
le-am pus in cuptor, abia astept sa fie gata :)
ReplyDeleteSper sa-ti placa,Crenguta :)
ReplyDeleteam papat :) ce minunatie :) ne-a placut la nebunie , ce ne-am face fara site-ul tau :)
ReplyDeleteAzi i-am facut si am uitat de..dieta...:-)))
ReplyDeletePs. Marei ii plac dar fara branza, o sa-i fac data viitoare si asa.
Sotului ii plac cu ou, omleta, dar i-au placut tare mult si asa ;-)
Maya, ador reteta asta...chiar acum am sparanghelul la fiert.
ReplyDeleteCrenguta,iarta-mi raspunsul taaare întîrzîiat.Sper ca ti-au placut :)
ReplyDeletekris,scuze pentru întîrzîiere.Ma bucur ca i-ai încercat! :)
ReplyDeleteUn an nou bun îti doresc! :*
Dana,sa-ti fie de bine!Te pup!
ReplyDeleteSarut-mana pentru reteta! Tare bun, e la cuptor iar :)
ReplyDeleteMaria, pofta buna :)
ReplyDelete