March 20, 2007

PÎINE ROTUNDA

750 g faina
450 g lapte
140 ml ulei
40 g drojdie proaspata
putin zahar
o lingurita de sare
Se freaca drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Se face o adîncitura în faina se toarna acolo si se lasa vreo 10 minute.Se pune sarea si se amesteca.Se aduga laptele,putin cîte putin si se framînta(eu am robotit ) .Se aduga si uleiul si se framînta mai departe.Se Lasa jumatate de ora la crescut.Dupa care se da forma pîinii si se pune în tava unsa putin(ulei) Se mai lasa 15-20 minute si se da la cuptor(încalzit în prealabil),la 200°C.Dupa 15-20 minute se face temperatura mai mica ,aprox. 180°C si se lasa pîna devine aurie..sau cît de coapta va place. Coapta
Sectiune


1 comment:

  1. Intreb si eu ca incepator, cata drojdie uscata se pune la painea asta ca echivalent al drojdiei proaspete (de care nu am mereu prin casa)?

    PS
    Se poate lasa la crescut la frigider de pe o zi pe alta? Daca se poate cam cat timp sa o las?

    Multumesc mult pentru reteta! Arata delicios! Miam!

    ReplyDelete