March 20, 2007

FRANZELA

750 faina
500 lapte
40 g drojdie
1 lingurita sare
100 ml apa minerala cu acid
Se freaca drojdia cu putin zahar si lapte si am pus-o în caston,peste faina,la crescut(15 minute) Se pune sarea,se toarna laptele putin cîte putin,în timp ce se framînta.(eu am facut cu robotul) Se adauga si apa,se framînta mai departe,pîna se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului. Selasa la crescut,30.40 minute,dupa care se întinde cu mîna.Se face o foaie mai groasa,si se roleaza.Se pune în tava,pe hîrtie de copt(sau se unge tava) si se mai lasa asa vreo 20 minute.Se baga în cuptorul încalzit în prealabil,la 170°C si se lasa pîna se obtine culoarea dorita.. sectiuni



2 comments:

  1. Multumesc!Ti-am admirat blogul!Atît de tînara si talentata!Jos palaria! :)

    ReplyDelete