March 16, 2007

CIUPERCI UMPLUTE

Ingrediente: 

  • ciuperci albe, mai marisoare
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie, marime medie
  • 125 g prosciutto cotto
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 125 smîntîna subtire( de frisca )
  • cascaval ras
  • ulei de masline, sare, piper
Se spala ciupercile, se sterg cu un servet curat sau hîrtie de bucatarie.
Se îndeparteaza coditele, dar se pastreaza !

Se toaca coditele ciupercilor. Se toaca fin ceapa, usturoiul si patrunjelul.
Rosia se curata de coaja si sîmburi si se taie cubulete. Sunca se taie marunt.

Se pune ceapa la prajit în ulei de masline. Nu se maroneste, ci se lasa pîna devine usor aurie.

Cînd ceapa devine putin aurie se adauga coditele tocate si usturoiul, se lasa scurt la prajit.

Se pune si sunca si se mai lasa putin la prajit.

Se aduga rosia si patrunjelul tocat si se mai lasa 1-2 minute la foc moderat.

Se toarna si smîntîna, se lasa putin sa scada. Degustati.
Daca mai trebuie adaugata sare ( atentie, sunca poate fi destul de sarata! ) adaugati.
Piperati dupa gust.

Se lasa sa scada pîna arata cam asa.

Se umplu ciupercile.

Se presara cascaval ras desupra.

Se da tava la cuptor la 200°C - în cuptorul încalzit în prealabil.

Foarte bune!

Sectiune!

5 comments:

  1. am gatit astazi si au iesit BETON.

    ReplyDelete
  2. Reаlly whеn someone doesn't be aware of then its up to other viewers that they will help, so here it takes place.

    Feel free to surf to my blog post; Chemietoilette

    ReplyDelete