June 9, 2011

Paste cu mousse de dovlecei

Un mod de a pregati pastele mai sanatos. Fara sosuri/rîntasuri, ceapa prajita, faina, ulei... si totusi gustoase. As îndrazni sa spun chiar delicioase, aceste paste!



Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 500 g paste (mini penne rigate)
  • 3 dovlecei (20-25 cm)
  • 6 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml smîntîna de frisca
  • 125 g mozzarella, taiata cubulete
  • 200 g mozzarella uscata, razuita
  • o mîna buna frunze de busuioc
  • sare de mare cu verdeturi uscate*


*un amestec de sare marina (95%)cu verdeturi(5%)
busuioc,rozmarin,cimbrisor,menta

Se fierb pastele al dente în apa cu sare. Între timp...
Se curata usturoiul si se spala bine toate legumele si frunzele.
Dovleceii se toaca grob, la fel si rosiile (le-am curatat si de coaja).


Cubuletele de dovlecei, busuiocul, usturoiul, sarea marina condimentata
si smîntîna de frisca se macina în mixer la o viteza mare, pîna se obtine o spuma usoara.


Se toarna peste pastele fierte al dente si scurse de apa,


dupa care se amesteca usor cu o lopata, lingura sau alta ustensila.
Deasupra se presara cubuletele de mozzarella si rosii.


Se mai amesteca putin, iar deasupra se presara mozzarella razuita.


Forma se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20-25 minute.


Se servesc calde.


Prepararea nu necesita mult timp,si au mai fost si foarte gustoase!

32 comments:

  1. Imi place tare mult cum arata :)) acum i spuneam sotului daca sa-i pregatesc mancarica, lui i plac foarte mult dovleceii si sa mai fac altfel, decat pane cum i plac lui... pupici Maya!

    ReplyDelete
  2. Sigur nu stai prin Italia????Faci niste retete absolut superbe,iar pozele..............fara cuvinte!In legatura cu visul,coincidenta sau nu si eu te-am visat,venisem in vizita la tine acasa!Asta a fost cam acum vreo trei saptamani.Ce poate sa insemne?TE PUP <3!

    ReplyDelete
  3. Adela,noua ne plac si dovleceii,si pastele,si tot încerc sa le mai fac si "altfel".Cîteodata ma loveste muza pe moment,iar alta data...nu :D

    ReplyDelete
  4. Flory,nu stau acolo,dar o ador!Ador Italia,oamnenii de acolo,bucataria lor.În viata urmatoare,italianca ma fac! =))

    ReplyDelete
  5. o super combinatie , imi place tot !!!!!! .... cat despre poze , nu mai am cuvinte , sau am? .... sunt bestiale !!!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  6. Foarte buna ideea, ca tot o sa avem de-acum incolo o multime de dovlecei.

    ReplyDelete
  7. cat de bine pot arata pastele tale! Ca si Flory , ma intreb daca nu cumva esti italianca? :d

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Kedves Maya,én töröltem egy bejegyzést,mert nagyon rosszul forditotta,nem azt amit irtam.

    Szép a blogod,természetes szinek,jó ételek,különleges!!! remélem most jól fordít!!!!:):):)

    ReplyDelete
  10. Pfoai! E prima între primele reţete pe care o să le fac săptămâna viitoare.

    Meniul pentru următoarele zile e deja fixat, în funcţie de musafiri :P)

    Eşti cea mai tare cuscră din galaxie, ştiai? :*

    ReplyDelete
  11. Cum intru eu in sevraj de fiecare data cand iti fac vizite... dar taare bine e sa-ti rasfeti si clatesti ochii cu asa imagine... Unde mai pui ca-i taaare buna la gust dupa ingrediente, atunci iti hranesti virtual si stomacelul ;) Pupici

    ReplyDelete
  12. vezi m-am si zapacit.. am tastat D.. si apoi am dat enter... io sunt aia cu sevrajul ;))

    ReplyDelete
  13. Sigur sant o bunatate le voi face si eu dar tip pasta rece,fara sa le bag la cuptor!
    Un weekend cat mai placut!!!!

    ReplyDelete
  14. Catkitchen,merci.O zi frumoasa :*

    ReplyDelete
  15. Dani,asa este!Si eu ma bucur de sezonul de dovlecei!Multumesc de vizita.
    :)

    ReplyDelete
  16. Melissina,Szeretném, ha egy csodálatos hétvégét.

    ReplyDelete
  17. Ofelia,cum spuneam,în viata viitoare ma fac italianca =))

    ReplyDelete
  18. Mellissina,
    Köszönjük a szép Worte.Liebe üdvözletet Németországból.
    Ez nem jár google translate mindig megy, ahogy kellene :D

    ReplyDelete
  19. Arcadia,s-aveti pofta!
    Te pup :)

    ReplyDelete
  20. D,merci si multumesc pentru vizita :)

    ReplyDelete
  21. D,ahaaa,Dulcegarii culinare..acu' am vazut si eu :)
    Merci,pupici si un weekend minunat! :*

    ReplyDelete
  22. Petronela,sa stii ca mi-a venit si mie ideea asta,dupa ce fiica-mea a lins tot mixerul.A fost excelent mousse-ul si asa,necopt :)

    ReplyDelete
  23. Arata excelent!...O combinatie mai mult decat perfecta...Felicitari!

    ReplyDelete
  24. Licuta,merci si o duminica frumoasa iti doresc :*

    ReplyDelete
  25. Am facut si eu pastele astea aseara si rezultatul a fost exceptional. Multumesc de reteta, foarte foarte gustoase.

    ReplyDelete
  26. AlinaSB,multumesc de vizita si ca ai încercat pastele.Ma bucur ca ti-au si placut!

    ReplyDelete
  27. Acum le-am scos din cuptor.Sunt minunate! Multumesc mult pentru idee!

    ReplyDelete
  28. Buna,

    Sunt cumva zucchini? (vad in poze ca au coaja verde inchis) Ma intrebam daca sa folosesc zucchini sau dovlecelul obisnuit ca sa zic asa (cel cu coaja deschisa la culoare).
    Multumesc.
    Elena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, Elena

      Poti folosi de care doresti, gasesti sau de care îti plac. E doar chestie de culoare, ca în rest aroma e aproximativ la fel - fie verde închis, deschis sau galbeni.
      Cu placere.

      Maya

      Delete
  29. Maya, ieri am descoperit reteta aceasta iar azi am facut-o.
    A rezultat o mancare delicioasa!
    Multumesc! Saru'mana pt masa!

    ReplyDelete
  30. O reteta tare draga mie. Ma bucur ca v-a placut :)

    ReplyDelete