- 2 l lapte ( 3,5 % - grasimi )
- 50-60 ml zeama de lamîie
- sare ( fac.)
- condimente (fac. )
Încalzim laptele la 60-65 °C
Turnam zeama de lamîie.
În urmatoarele secunde se îmbrînzeste.
Turnam/strecuram într-o sita sau prin tifon. Apasam putin si o stoarcem de zer.
Apoi o presam pîna iese zerul. Lasam la scurs cîteva ore (la racoare).
Rasturnata pe farfurie.
Eu am framîntat-o cu ceva sare marina. Nu o sarati prea tare, doar un strop.
Poate va decideti sa o folositi la ceva dulce, iar daca totusi o doriti mai sarata, framîntati-o a 2-a zi înca odata. Devine cremoasa.
Poate va decideti sa o folositi la ceva dulce, iar daca totusi o doriti mai sarata, framîntati-o a 2-a zi înca odata. Devine cremoasa.
Si am preparat bilute cu chili si boia,
marar+ un amestec de ierburi de provence si iarba ciorii.
Astea le-am facut imediat, de proba.
marar+ un amestec de ierburi de provence si iarba ciorii.
Astea le-am facut imediat, de proba.
Am avut 380 g brînza. Daca aveti prea mult lapte si nu stiti ce sa faceti cu el... faceti brînzica :D
- merge bine cu ou, stafide, arome - Pentru creme de brînza (strudele, placinte)
- se poate amesteca cu codimente
- se poate freca cu ceva smîntîna sau iaurt, pentru uns pe pîine
Maya nu stiu cum mi-a scapat reteta asta si pozele aferente ei insa e sublima! Mi-ai facut pofta de numa! Chiar acuma fac ricotta si branzica ce ramane am s-o folosesc pt a face bilutele tale cu condimente! Pup!
ReplyDeleteIna,nici nu stii ce ma bucur ca ai comentat aici,si mi-ai adus aminte de brînzica!Te pup!
ReplyDeleteFug s-o si fac! :D
Super! bun de incercat! felicitar pentru blog!
ReplyDeletegaby,merci!poate incerci si tu brînzica :)
ReplyDeleteNu ai cumva o reteta de ciorba sau bors acrit cu zer de lapte? Nu stiu ce sa fac cu zerul ramas de la branzica... Multam mult de reteta!!
ReplyDelete